A klinikáktól az F1 patinás csapatának vezetőségébe

írta: M4Sport
2016. április 12. 12:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Új vezetőségi tagja lett a Williams-istállónak. Az amerikai Brad Hollinger Toto Wolff utódjaként a cég második legnagyobb részesedéssel bíró tulajdonosa lett az alapító után.

Miután a Mercedes 2013-ban Toto Wolffot nevezte ki sportigazgatójának, majd az osztrák a brackley-i versenyistálló résztulajdonosává is vált, az érdekellentét feloldása céljából eladásra kínálta a Williamsben addig birtokolt 10%-os részesedését. E részvények most mind a Williamsben 2014 óta befektetőként jelen lévő Brad Hollingerhez kerültek, akit a csapat kedden cégük ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatóként jelentett be.

Hollinger az Amerikában 10 ezer alkalmazottat foglalkoztató, több mint 90 klinikát üzemeltető Vibra Healthcare nevű egészségügyi cég vezetője mostani. 15%-osra nőtt részesedésével az alapító Frank Williams után az istálló második legnagyobb részvényese lett – s Nick Rose és Eddie Charlton mellett a harmadik ilyen tisztséget betöltő vezetőségi tag.

„Megtisztelőnek tartom, hogy a világ egyik legendás motorsportcsapatának vezetőségi tagja lehetek. Bízom ennek a vállalkozásnak a sikerében – a Forma–1-es csapatéban, valamint az fejlesztő részlegében is. Ezért is fektettem az elmúlt két évben a Williamsbe. Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak a vezetőséggel a Williams további növekedéséért, az üzleti életben elérhető célok maximálásáért” – nyilatkozta Hollinger.

Oszd meg!





0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt