„A következő lépés” – Allison az új Ferrariról

írta: M4Sport
2016. február 19. 16:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Scuderia technikai igazgatója reméli, hogy az új Ferrari már tényleg győztes autó lesz.

A korábban a Renault-nál is megforduló James Allison három évvel ezelőtt érkezett Maranellóba – ahol a 2000-es években már szintén lehúzott pár évet –, ekkoriban pedig a csapat épp meredek lejtmenetben tartott. Az Ágaskodó Paripa 2016-os autójának bemutatóján a brit szakember nem fukarkodott a szavakkal a Ferrari előrelépését illetően.

„2013-ban a Ferrari semmiben sem volt világbajnoki szinten, kivéve talán a gyors kerékcseréket” – jelentette ki. „2014-ben a motorunk nem volt elég erős, nem volt elég leszorítóerőnk, a felfüggesztés sem úgy működött, ahogy kellett volna, és úgy általánosságban az egész csomag sok kívánnivalót hagyott maga után. Idén minden megtettünk, ami csak emberileg elképzelhető, hogy ez a kocsi méltó legyen a Ferrarihoz, és hogy elég versenyképes legyen ahhoz, hogy tényleg győztes autó váljon belőle.”

A feltűnően új festésben pompázó masinán a legalapvetőbb változtatásokat maguk az istálló technikai vezetői mutatták be. Az SF16-H kódnévvel ellátott versenygépnek a karosszériája és – ha hinni lehet a korábbi híreszteléseknek – az erőforrása is alapos átalakuláson ment keresztül, de Allison szerint jelen pillanatban még nem lehet azt mondani, hogy bármelyik fejlesztés kritikus fontossággal bírna.

„Nem helyes azt mondani, hogy egy adott területen jobb munkát végeztünk, mint bármely másikon” – mondta. „Minden tekintetben fejlődtünk: lóerők, leszorítóerő, vezethetőség és minden egyéb szempontjából is. Nagyon sokat dolgoztunk, az egész csapat nagyon sokat dolgozott ezen az összes területen. Remélem, hogy elég jó munkát végeztünk, de ezt csak akkor fogjuk tényleg megtudni, amikor elkezdünk versenyezni a kocsival.”

Bár a technikai vezető a várakozásokat illetően tehát rendkívül óvatosan fogalmazott, nagyon sok szurkolót éppen az érdekelt a legjobban, hogy a sok-sok befektetett energia vajon elég lesz-e ahhoz, hogy Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen idén végre legyőzze az utóbbi években egyeduralkodó Mercedest. Allison az egyik rajongó kifejezetten erre célzó kérdésére válaszolva így nyilatkozott:

„Nagyon nehéz megjósolni, hogy ez a projekt megüti-e a Mercedes szintjét. Tudjuk, hogy tavaly és tavalyelőtt is nagyon erősek voltak, de azt is tudjuk, hogy kivételesen tehetséges emberek dolgoznak Maranellóban, akik összesen majdnem ezer évnyi munkaórát pakoltunk bele ebbe a kocsiba. Tavaly elég nagyot léptünk előre, és most azt reméljük, hogy ez a modell megint jókora előrelépést jelent majd – akkorát, hogy tényleg megint versenyképessé válunk.”

„De azt teljes magabiztossággal állíthatom, hogy az a sok szeretet, törődés, munka és tudás, ami ebben a kocsiban benne van, az megkérdőjelezhetetlen. Minden reményünk benne van ebben az autóban, és azt hiszem, nagyon büszkék is vagyunk arra, amit csináltunk. Már alig várjuk, hogy a pályán is láthassuk.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kimpa
#2 kimpa 2016. február 19. 20:16  

Szerintem is jól néz ki az autó, remélem legalább ilyen jó is!
Hajrá Kimi!
Szép estét mindenkinek.

ernike
#1 ernike 2016. február 19. 16:54  

Az utolsó bekezdés nagyon tetszik. Tényleg látszik a kocsin, a tavalyihoz képest hatalmas a részletgazdagság és sokkal kecsesebb a gép. Ezt vártam.

Utoljára módosítva: 2016. február 19. 16:57

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"