„A legjobb motorral is itt tartanánk”

írta: M4Sport
2016. május 26. 18:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem ilyen kezdésre számított a Renault a Monacói Nagydíj előtt: a franciák erőforrásuk mellett versenygépükön is változtattak, a különböző fejlesztésektől pedig közel fél másodperces javulást vártak, ehhez képest Kevin Magnussen szerint a karosszéria rosszabb lett, mint volt.

Barcelonában módosítottak az első és a hátsó szárnyon, a teszten pedig egy átdolgozott első felfüggesztést is kipróbáltak, amitől a Monacói Nagydíj előtt két tizedmásodperces javulást vártak. De nem ez a Renault egyetlen újítása: a töltőlevegő hűtőt lejjebb helyezték el a motorborításon belül (még Jolyon Palmer autójában is, aki egyelőre a régi erőforrást használja). Magnussen a barcelonai teszt után bízott ezekben a fejlesztésekben, ma azonban csalódnia kellett.

A Monacói Nagydíj csütörtöki szabadedzésein ugyanis autóját nehezebben vezethetőnek érezte, mint korábban, a karosszériával kapcsolatos fejlesztések tehát nemhogy segítettek, még rontottak is a csapat helyzetén. „Sajnos ez a helyzet. Elég sok munka vár még ránk” – mondta a délutáni gyakorlást követően. „Rosszabbá tettük az autót, ami hiba a részünkről, mert az hittük, a teszteken sikerült jobbá tennünk azt. Biztosra veszem, hogy néhány dolog javulást hozott, de az egyensúly és a beállítások terén az autónk nem lett jobb ezen a pályán” – tette hozzá.

„Azt hittük, a barcelonai teszten előreléptünk, de az autónk nem olyan volt, mint vártuk. Ez csak a karosszériára vonatkozik, az új motor ugyanis jól működött, ez előrelépést jelent, de jelenleg a mezőny legjobb erőforrásával is közel ott tartanánk, ahol tartunk. Most nem a motor a mi fő problémánk” – magyarázta a dán, aki délutáni balesetéért vállalta a felelősséget, igaz, megjegyezte, az ütközés előtt nem ment gyorsabban, mint az azt megelőző körben. „Nem volt tapadásom. Megnéztük az adatokat és kiderült, hogy nem mentem gyorsabban, mint az előző körben. Kanyarodtam, és nem volt tapadásom. A felfüggesztés rendben van, csak a szárny sérült meg kicsit, szóval a szerelőknek nem lesz annyira hosszú az éjszakájuk” – jelezte.

Csütörtökön a csapattárs is hibázott, az edzés után pedig ő is igyekezett egyértelművé tenni, hogy a Renault problémái egyelőre nem az erőforrással kapcsolatosak. A brit újonc akkor döbbent rá végleg, hogy jelenleg a karosszéria gyengeségei miatt maradnak el a közvetlen riválisoktól, amikor látta, hogyan teljesít a Red Bull ugyanazokkal az erőforrásokkal, melyeket ők használnak. A második szabadedzésen a bikások ausztrál versenyzője futotta meg a leggyorsabb kört, ami három másodperccel volt gyorsabb az ő személyes legjobbjánál (de nagyjából ennyit kapott Magnussen is, aki ugyanazzal a továbbfejlesztett motorral körözött, mint Daniel Ricciardo).

„Nem túl nagy meglepetés az, hogy a karosszériánk elmarad a Red Bullétól” – mondta. „Átvettük a Lotust, és nem volt esélyünk arra, hogy megfelelő beruházásokat hajtsunk végre a megfelelő időintervallum alatt. A Red Bull autója nagyon jól működik, de az is érthető, mi miért tartunk itt. A pozitívum az, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik a 2016-os éven; nem akarják elengedni azt! Barcelonában sok újításunk volt, és ma is kipróbáltunk valamit. Ez most nem jött be, de lehet, hogy a jövőben megfelelően működik majd. Továbbra is keményen dolgozunk, és biztosra veszem, hogy előre fogunk lépni” – zárta gondolatát bizakodóan.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Michael
#2 Michael 2016. május 27. 03:04  

Ha eddig nem sikerult jobba tenni, akkor probaljak meg elrontani, hatha mukodni is fog.

ddb
#1 ddb 2016. május 26. 22:05  

Jé, van egy ilyen csapat is?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka