A legjobb versenyzők, a legjobb csapat – a Mercedes sikerének 1500 oka

írta: M4Sport
2016. október 12. 08:56
FOTÓ: ©Daimler Media

Új szintre emelkedtek, korábbi főnökük, Ross Brawn is büszke rájuk, Nico Rosberg pedig örül, hogy mostantól nyugodtan figyelhetik bajnoki küzdelmüket Lewis Hamiltonnal. Ünnep Brackleyben!

A Mercedes neve mellé 17 verseny alatt 15 győzelem, 28 dobogós helyezés, 16 pole pozíció és 10 leggyorsabb kör került 2016-ban. A versenyeken megtehető körök összesen 81%-át az ő autójuk töltötte az első helyen, két versenyzőjük a megszerezhető pontok 35%-át gyűjtötte be, motorjaikkal pedig az 50%-át. És a szezonnak még nincs vége!

Csak a bajnokságnak, melyet Szuzukában megnyert a Mercedes csapata. Sikerüket azóta ünneplik. Hétfőn a gyári dolgozók, kedden pedig már a Japánból hazatérő teljes versenycsapat is megjelent Brackleyben, ahol közös ebédet, közös fényképezkedést tartottak, valamint az istálló meghatározó tagjai mondtak beszédet.

„Ez egy nagyon büszke pillanat” – mondta Toto Wolff sportigazgató. „Nagyon nagy eredmény, amit elértünk ebben a három évben. Pár hónapja találkoztam Ross Brawnnal, megittunk egy kávét. Azt mondta nekem, hogy büszkévé teszi őt ez a szervezet, mert könnyedén el is ejthettük volna a labdát, de együtt sikerült megtartanunk, és sorozatban három évben nyertünk. Megtisztelő együtt dolgozni ezekkel a fiúkkal és lányokkal.”

„Állítom, hogy miénk a világon a legjobb versenyzőpáros, és a legjobb csapat is, amelynek tagjai egymást hajtják az új szintek elérése felé. Amikor már azt hinnénk, az autónk ennél nem lesz gyorsabb, valaki mindig talál pár tizedet. A hétvégén megkérdezték tőlem, mi a csapat titka, van-e bármilyen konkrét oka is a sikerünknek. Az egyetlen, ami eszembe jutott, hogy ezerötszáz oka van. Ezerötszáz ember, akik itt, Brackleyben és Brixworth-ben dolgoznak, akik az álomból valóságot csináltak. Mindannyiuknak köszönöm, hogy részt vállaltak ebből a történetből!”

A csapat két versenyzője sem győzött hálálkodni kollégáiknak, akik lehetővé tették, hogy idén is kettejük között dőljön el az egyéni bajnoki cím sorsa. „Micsoda érzés e csapat részének lenni” – kezdte Lewis Hamilton. „Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy azokat az autókat vezethetem, amelyeket ezek a fiúk és lányok építettek. Az elmúlt három évben Nico és én nemcsak a legjobb autókat kaptuk meg, hanem a valaha volt legjobb autókat, amiket vezethettünk. Ezért sokkal tartozunk nektek.”

„Öröm a pályán képviselni ezt a sok embert, és izgatottan várom, hogy harcba szállhassunk a negyedikért is jövőre. De most a legfontosabb, hogy megbecsüljük ezt a pillanatot, mert együtt mi most történelmet írtunk. És a következő évtizedekben majd hihetetlen emlékként tekinthetünk vissza erre az időszakra. Mindenkinek köszönet érte!”

Nico Rosberg kiemelte, ő már a 2010-es kezdetek óta jelen van a Mercedes csapatában. „Fenomenális érzés volt végigjárni ezt az utat odáig, hogy a Forma–1 legjobb csapatává váltunk, történelmet írtunk, valamint új rekordokat állítottunk fel. Fel sem fogható, amit közösen elértünk, és nagyon büszke vagyok, hogy én is kivehettem ebből az aprócska részemet. Minden hétvégére izgatottan érkezem, mert tudom, hogy esélyem van a pole-ra és a győzelemre – ez szürreális érzés. Már alig várom a következő négy futamot! Intenzív csata lesz közöttünk Lewisszal, és remélem, hogy mostantól már az egész csapat kényelmesebben ülve nézheti majd!” – fogalmazott a tabellát 33 pontos előnnyel vezető német.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához