A legújabb Mercedes-motor segíthet a Williamsen Austinban

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 19. 09:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hétvégén megkapja a Mercedes legújabb fejlesztésű motorját a Williams-istálló. Pat Symonds reméli, ez előnyt jelent számukra a Force Indiával vívott csatájukban.

A grove-iak valójában már a két héttel ezelőtti szuzukai versenyhétvégén új erőforrást kaptak volna a Mercedestől, ám miután a németek addigra nem tudták meghatározni Lewis Hamilton sepangi motorhibájának pontos okát, úgy döntöttek, egyik partnercsapatuknak sem adnak új motort. Jelenleg egyedül ők versenyeznek a még Spában bemutatott legújabb fejlesztésű hajtóegységgel, ám Austinban várhatóan már a két Williams is ezt a specifikációt fogja használni.

Pat Symonds technikai igazgató legalábbis erről beszélt csapata előzetesében. „Austin egyike azon modern pályáknak, amelyek a versenyzőket és az autót is igénybe veszik. Az első kanyar utáni szakasza legalább olyan nagy kihívás, mint Szuzuka. Remélem, hogy a pályán előnyt jelent majd az ezen a versenyen bevetendő új, továbbfejlesztett erőforrásunk” – nyilatkozta.

Csapata teljesítménye a szezon végére igencsak visszaesett, az utóbbi hetekben a Force India olyannyira a fejükre nőtt, hogy már 10 pontos előnyt épített ki velük szemben a bajnokságban. Japánban ráadásul először fordult elő a Williamsszel idén, hogy egyik autójával sem jutott be az időmérő edzés Q3-as szakaszába. Symonds abban bízik, hogy új motorjuk némi lendületet ad nekik e különcsatában.

„Tavaly az időjárás összezavarta az egész hétvégét, de reméljük, hogy ezúttal sima hétvégénk lesz. A múlt évben meglepődtünk azon, mennyivel hepehupásabb lett a pálya tizenkét hónap alatt, és reméljük, hogy nem romlott tovább a helyzet. Akkor mindkét autónkkal ki kellett állnunk a versenyből” – idézte fel 2015-ös szereplésüket.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#1 Thibczy 2016. október 19. 12:58  

Spában se mentek sokra a Merci motorral. Inkább a FI-től várok egy jó eredményt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra