„A Liberty még csak figyel, nem változtat”

írta: M4Sport
2016. november 24. 16:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Semmi sem változott, mióta a Liberty Media elkezdte bevásárolni magát a Forma–1-be, a sportág új elnöke, Chase Carey pedig továbbra is megfigyelőként vesz részt az egyezetéseken – jelentette ki Bernie Ecclestone, aki Abu-Dzabiban saját jövőjéről is beszélt.

A Liberty Media szeptember elején jelentette be, hogy elkezdte az Forma–1 anyacégének, a Delta Topcónak a felvásárlását, a folytatásban pedig a sportág többségi tulajdonosává válik, miután két lépésben megszerzi a részvények nagyját. Az amerikai cég vezetői Chase Carey-t nevezték ki az F1 új elnökévé, a szakember pedig azonnali hatállyal munkához is látott.

A közelmúltban például részt vett a Stratégiai Csoport ülésén is, a Forma–1 Menedzsmentet vezető Bernie Ecclestone szerint azonban érkezésével egyelőre semmi sem változott, hiszen addig nem befolyásolhatja a sportág jövőjének alakulását, amíg a Liberty be nem fejezte a felvásárlást. Erre a jelenlegi tervek szerint 2017 elején kerül sor, igaz, nemrég híre ment, hogy az üzlet akár meg is hiúsulhat, hiszen több vizsgálat is indulhat a cég ellen a versenyszabályok megszegése miatt.

„Eddig semmi sem változott” – mondta Ecclestone a Motorsportnak. „A részvényesek változtak ugyan, de más nem. A Liberty jelenleg a részvények 10 százalékával rendelkezik. Chase most a cég elnöke, ahogyan korábban Peter Brabeck volt. Nagyobb a szerepe, mint Peteré volt? Valószínűleg nem. Igyekszik egy kicsit többet megtudni a cégről, amit most megvásárolnak” – tette hozzá.

„Megvásároltak egy terméket. Most megnézik, egészen pontosan mit vettek, és mit tehetnek, amikor hónapok múlva átveszik az irányítást. Biztos határozottan lépnek majd fel, ha megkaparintották a vezetést. Addig pedig elég idejük van, hogy kiderítsék mi a gond, mi a gond szerintük és mi lehet a gond, valamint azt, hogyan tehetik ezeket rendbe” – magyarázta.

Később elismerte, egy komoly kérés már érkezett az új többségi tulajdonostól. „Több amerikai versenyt szeretnének. Szeretnénk jobb televíziós elérést arrafelé, szóval a több amerikai versennyel boldogok lennénk. Már csak meg kell látnunk, hogyan valósíthatjuk meg ezt” – fogalmazott a brit, aki mindig is több futamot akart az Egyesült Államokban rendezni. Ebben pedig az új tulaj a segítségére lehet. „Való igaz, vannak részletek, amiket most elsimíthatunk” – jegyezte meg.

Végül saját jövőjéről is beszélt, ami elmondása szerint továbbra is ködös (noha a felek korábban már jelezték, három évig még a posztján maradhat). „Nem tudhatjuk, mi lesz. Ez a három év egy kicsit nonszensz, szóval, majd meglátjuk, mi történik. Egészségesnek érzem magam, nem érzem úgy, hogy hamarosan meghalok. De ezek a dolgok csak úgy megtörténnek. Az ember nem túl gyakran tervezi meg az ilyesmit” – zárta gondolatát a tőle megszokott fanyar humorral.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”