A Manor értük is versenyez 2016-ban

írta: M4Sport
2016. január 05. 17:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor részben a tavalyi szezon végén búcsúzni kényszerelő csapatvezetőért, John Booth-ért és a szintén távozó sportigazgatóért, Graeme Lowdonért fog versenyezni a 2016-os szezon során – jelentette ki a legkisebb alakulat technikai igazgatója, John McQuilliam.

Booth és Lowdon duója szinte egyet jelentett a Manorral: ők ketten a kezdetek óta a csapatot erősítették és még akkor sem mondtak le arról, amikor a 2014-es év végén gyár, új autó és kis túlzással szakembergárda nélkül maradtak. Ezt követően valóságos csodával ért fel, hogy a csapat ott lehetett a 2015-ös szezon futamainak rajtrácsán, és az is, hogy jövője biztosítottnak tűnik. Ennek a jövőnek azonban a két „nagy harcos” már nem lesz részese, hiszen távozniuk kellett.

Noha ennek oka a legtöbb bennfentes szerint a résztulajdonossal (Stephen Fitzpatrick) való véleménykülönbségben keresendő, az istálló technikai igazgatója kiállt kollégái mellett, sőt egyértelművé tette, ő idén értük is akar dolgozni. „Nagyon sajnálom, hogy elmentek” – mondta az Autosportnak. „Ez az ő csapatuk volt; igazából én is tőlük kaptam munkát, amikor kezdetét vette a Manor/Virgin projekt. Akkor a Wirth Research dolgozója voltam: én terveztem és építettem az autót. Amikor megérkezett a Marussia, ők magukkal vittek az új csapathoz” – teszi hozzá.

„Az előző év elején, amikor a csapat a szakadék széléről tért vissza, akkor is felhívtak, és azt mondták: John, gyere és csináld meg nekünk! Több szempontból is hálával tartozom nekik, amikért ilyen pozícióba kerülhettem ebben a sportban. Nagyon fontos, hogy nagyobbak és jobbak legyünk, hiszen ők sem adták fel! Rengeteg munkát fektettek abba, hogy felépítsék a csapatukat, különösen tavaly, és ezt nem lehet elégszer megköszönni nekik” – magyarázza a brit szakember.

McQuilliam később elismerte, 2014 végén szinte biztosra vette, hogy a csapat le fogja húzni a rolót, ám Booth és Lowdon is végig hitt abban, hogy végül megmenekülnek a csődeljárástól és ott lehetnek a Forma-1-es futamok helyszínein. „Először február elején mondták, hogy sikerülhet, és hogy ehhez rám is szükségük van. Kezdetben azt hittem, ez az egész lehetetlen! Azt gondoltam, ha karácsonyig összejönnek a dolgok, akkor meg tudjuk menteni a csapatot, be tudjuk szerezni, amire szükségünk lesz és el tudjuk készíteni a versenyautót” – emlékszik vissza.

„Viszont, ahogy elmúlt január és semmi sem történt, már tényleg úgy éreztem, hogy a dolog kicsúszott a kezünk közül. Így köszöntött be a február, amikor először hallottam híreket; ekkor arra gondoltam, hogy már hetekkel túlléptünk az általam szabott határidőn, mégis érdekelt, sikerülhet-e a dolog. Ausztráliában rengeteg nehézséggel szembesültünk, melyeket nagyon nehéz volt megoldani, Malajziában viszont az autók pályára gurultak, és ez volt az egyik legszebb dolog, amit életem során láttam” – zárta gondolatát a technikai igazgató.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége