A Manor Le Mans-ban!

írta: M4Sport
2016. február 05. 16:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Manor a Forma–1-ben, Manor Le Mans-ban – és e kettő mégsem ugyanaz a csapat. A királykategóriát múlt év végén elhagyó volt vezetők a „másik oldalon” új projektbe kezdtek!

„Versenyzés az élet. Minden, ami előtte és utána van, csak várakozás. Szóval minek várni? Versenyezzünk!” – stílszerűen egy a Steve McQueen-idézettel adta a világ tudtára Graeme Lowdon közösségi oldalán, hogy régi harcostársával, John Booth-szal újabb kalandba kezd. Pénteken tették közzé a FIA WEC, azaz a megbízhatósági sportautó-világbajnokság hivatalos nevezési listáját, melynek LPM2-es kategóriájában egy Forma–1-ből ismerős névre, a Manoréra bukkanhatunk.

Azok után, hogy Booth-t és Lowdont a múlt év végén az F1-es istálló új tulajdonosa, Stephen Fitzpatrick elbocsátotta, a két brit úgy döntött, a Le Mans-sorozatban próbál szerencsét. Nissan-motorral hajtott Oreca-karosszériát használva állnak majd rajthoz – többek között – az idei 24 órás versenyen – egyelőre csak egy versenyzőjük kilétét fedték fel, Tor Graves korábban már a Forma–3-ban is vezetett a Manornál. „Örömmel jelentjük be, hogy csatlakozunk a WEC-sorozathoz” – nyilatkozta John Booth, aki az új Manornál is csapatfőnöki pozícióban lesz. „Fantasztikus sorozat ez, mely ikonikus versenypályákra látogat el a világ minden táján. A versengés is magas színvonalú, és már nagyon várom, hogy újra versenyezzünk. Az LMP2-es géposztályt olyan csapatoknak találták ki, akik függetlenek a nagy autógyártóktól és/vagy motorbeszállítóktól, és amelyek kizárólag arra helyezik a hangsúlyt, hogyan teljesít a csapat. Már alig várom, hogy a pályán láthassam az autóinkat! Sok teendőnk van, de remek a csapatunk, mindennel el fogunk készülni.”

Lowdon mindeközben továbbra is sportigazgatóként segíti kollégája munkáját. „Bizsergés járja át az egész csapatot. A szurkolók az elmúlt hónapokban nagyon biztattak minket, és készen állunk arra, hogy teljes egészében elkötelezzük magunkat amellett, amibe most belevágunk. Szenvedélyesen szeretjük a motorsportot, és szeretnénk hódolni is ezen szenvedélyünknek” – fogalmazott Lowdon.

Korábbi F1-es csapatuk, a „másik” Manor mindeközben év elején logót és nevet váltott, s a jövőben Manor Racingként versenyez majd tovább a királykategóriában (Booth-ék pedig Manor Motorsportként) – egyelőre kérdéses, hogy milyen versenyzőfelállással.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Casual
#2 Casual 2016. február 06. 16:59  
totopad:
Egyrész ez örvendetes, de valaki elárulhatnák, hogy működik ez, hogy gondolnak egyet és egyszer csak azt mondják, akkor Le Mans-ozzunk és hírtelen lesz egy karosszériájuk meg egy motorjuk hozzá? Ez kicsit furának tűnik nekem!

Ez kb úgy működik hogy becsámpázol mondjuk az orecához 200 rugóval és veszel egy kasztnit meg 150 ezerrel a Nissanhoz és veszel egy motort.

totopad
#1 totopad 2016. február 05. 17:05  

Egyrész ez örvendetes, de valaki elárulhatnák, hogy működik ez, hogy gondolnak egyet és egyszer csak azt mondják, akkor Le Mans-ozzunk és hírtelen lesz egy karosszériájuk meg egy motorjuk hozzá?
Ez kicsit furának tűnik nekem!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához