„A Manor még mindig engem akar”

írta: M4Sport
2016. február 13. 10:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem tudták időben nyélbe ütni az üzletet, Rio Haryanto támogatói viszont haladékot kaptak a Manortól, a pilóta pedig kijelentette, továbbra is le akarják szerződtetni. Az idő azonban fogy, Alexander Rossi pedig lesben áll…

Sokáig úgy tűnt, csupán formalitás az indonéz versenyző szerződtetésének bejelentése, főtámogatója és az ország kormánya ugyanis 15 millió eurós szponzori csomaggal „kopogtatott” a sereghajtó ajtaján. Az elmúlt hetekben azonban egyre kevesebbet olvashattunk érkezéséről, a csapat első bejelentése pedig nem az ő, hanem Pascal Wehrlein igazolásával volt kapcsolatos. Most kiderült, Haryanto azért szorult háttérbe, mert támogatói egyelőre nem utalták át az ígért pénzösszeget.

Mivel az első határidő lejárt, nemrég a Manor egyik képviselője is Jakartába utazott, hogy egyeztessen Indonézia sportminiszterével, Imam Nahrawival, aki korábban támogatásáról biztatta az ország legmagasabban jegyzett autóversenyzőjét. „A Manor még mindig azt akarja, hogy náluk versenyezzek” – mondta a hírek kapcsán Haryanto a Jakarta Postnak. „Éppen ezért kaptunk egy hét haladékot az ügy rendezésére, bár tény, a határidő lejárt” – tette hozzá.

Imam eközben elismerte, új szponzorokra is szükség lesz a pilóta helyének biztosításához. „Mi a folytatásban is támogatni fogjuk Riót” – kezdte. „Ezzel párhuzamosan bízunk abban, hogy újabb partnerek csatlakoznak majd hozzánk, hogy támogassák őt anyagilag, az ugyanis kevés, amivel jelenleg rendelkezünk” – folytatta.

Szavaiból úgy tűnik, nincs garancia arra, hogy a várt szponzori pénzek megérkeznek, így tehát megnyílhat az út egy másik versenyző előtt. Haryanto „legnagyobb ellenfele” Alexander Rossi lehet, aki 2015-ben öt futamot is teljesített a csapattal, legutóbbi nyilatkozata során pedig magabiztosan fogalmazott az idei évvel kapcsolatban. „Folyamatosan egyeztetünk a csapattal” – idézte szavait a Sky Sports. „Azt hiszem, Barcelona a határidő, amikor az autók pályára gurulnak.”

„Ebben a sportban néha elhúzódnak a dolgok, viszont én már hozzászoktam ehhez. Remélem, nem kell túl sokáig várni! Most azt mondom, a helyzet eléggé pozitívnak tűnik. Bízom abban, hogy hamar a végére érünk ennek” – magyarázta az amerikai, aki mögött szintén tehetős támogatók állnak. Ő a becslések szerint 15 millió amerikai dollárt (közel 14 millió euró) vinne a kiscsapathoz.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. február 13. 13:00  

Rossi jobb választás lenne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást