A Manor „nem opció” Maldonado számára

írta: M4Sport
2016. február 03. 18:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault-tól távozni kényszerülő Pastor Maldonado nem lesz a Manor versenyzője, a sereghajtó ugyanis nem „opció” számára – jelentette ki a menedzser, Nicolas Todt. A szakember szerint most nincs reális esély a visszatérésre, ezért célozzák meg inkább 2017-et.

A 2012-es Spanyol Nagydíj győztese hétfőn jelentette be, nem vesz részt a szezonnyitón, noha korábban szerződés kötötte a Renault gyári alakulatához. A venezuelai versenyzőnek azért kellett távoznia, mert a franciák nem tudtak megállapodni a jogelőd – azaz a Lotus – főszponzorával, a PDVSA-val, ami hosszú évekig támogatta pályafutását.

Bejelentését követően sokan felvetették, a mezőny legkisebb csapata, a Manor akár reális opció is lehet számára, ha minél hamarabb vissza akar térni a királykategóriába, tapasztalata és a mögötte álló szponzor (igaz, egyelőre kérdéses, mennyi pénzt tudna előteremteni a bajba jutott állami cég) támogatása jól jönne a sereghajtónak.

Maldonado azonban nem lesz a Manor versenyzője – legalábbis a menedzser, Nicolas Todt elmondása szerint, aki a Reutersnek nyilatkozva cáfolta, hogy a pilóta érdeklődik a megújulás előtt álló kiscsapat iránt. „A Manor nem opció. Öt év után, amit a Williamsnél és a Lotusnál töltött… minden tiszteletem a Manoré, de Pastor szempontjából ennek nem lenne értelme!” – mondta.

Todt kiemelte, a dél-amerikai békében vált el csapatától; majd az opciókról is beszélt. „Nem látok semmilyen konkrét Forma-1-es lehetőséget az idei szezonra” – magyarázza lemondóan a rutinos francia szakember, aki korábban azt is egyértelművé tette, még nem tudja, mihez kezdjenek 2016-ban. „Éppen ezért a 2017-es idényben próbálunk meg visszatérni” – zárja gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

FireWheel
#3 FireWheel 2016. február 04. 14:03  

Ahogy a dolgok állnak, (pénz nélkül) Pastor sem opció senkinek... :)

frontember
#2 frontember 2016. február 04. 08:35  
lönczi:
Szerintem, aki nem egy klasszis márpedig Maldonado nem az, annak mindennek opciónak kellene hogy legyen, hogy a F1ben maradhasson, mert egy középszert gyorsan elfelejtetnek. Rengeteg fiatal tehetség áll a királykategória kapuinál egy ülésre várva.

Maldonado esetében ennél sokkal egyszerűbb a képlet. Egész pályafutását kizárólag anyagi csődben lévő csapatoknál teljesítette.Soha fel sem merült a neve semmilyen csapatnál, a 2 csapata kizárólag a pénze miatt alkalmazta. Az ilyen kisTodt-féle nyilatkozatok nem jelentenek mást, mint hogy megpróbálunk lóvét szerezni 17-re, és újra bevásárolni magunkat. De ilyen nem lesz, Maldonadot meg el lehet felejteni, érdektelen a dolog.

lönczi
#1 lönczi 2016. február 04. 07:23  

Szerintem, aki nem egy klasszis márpedig Maldonado nem az, annak mindennek opciónak kellene hogy legyen, hogy a F1ben maradhasson, mert egy középszert gyorsan elfelejtetnek. Rengeteg fiatal tehetség áll a királykategória kapuinál egy ülésre várva.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához