A Manort is összetörték!

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 15. 18:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Péntek délután ismét jó hírrel szolgált a királykategória mezőnyének legkisebb csapata: a Manor közösségi oldalán tudtatta a nyilvánossággal, már teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos töréstesztjét.

A 2016-os versenyévadban érdekelt alakulatok közül a Haas jelentette be először, hogy karosszériája átment a szövetség töréstesztjén, így biztosan ott lehet az előszezoni teszteken (ezeknek a barcelonai pálya ad majd otthont). Az amerikai alakulatot egy másik kiscsapat követte; pénteken a Manor adta hírül, hogy a riválishoz hasonlóan már teljesítette a szóban forgó tesztet.

Az első gyakorláson tehát a brit alakulat is részt vehet, ami hatalmas előrelépés a tavalyi helyzethez képest, egy évvel korábban ugyanis a túlélésért harcolt. Mivel a csapat komoly anyagi gondokkal küzdött, 2015-ben új autót sem készített (a szezont a 2014-es modell átalakított verziójával teljesítette), az tehát, hogy az új karosszéria már most átment a törésteszten szintén komoly lépésnek számít; akárcsak a Mercedesszel és a Williamsszel kötött technikai együttműködés.

Ennek értelmében a Manor a stuttgartiak erőforrásait használhatja (tavaly a Ferrari 2014-es hajtóegységeivel versenyeztek), a Williamstől pedig váltókat és felfüggesztéseket kap. És ha már a fejlődésnél tartunk, mindenképpen meg kell említeni, hogy a kiscsapat ma jelentette be a folytatásban a Ferrari korábbi főtervezőjének, Nikolasz Tombazisznak a szerződtetését (ő a Michael Schumacher neve által fémjelzett korszakban is vörösökkel dolgozott).

Noha a kirakós egyre több darabja kerül a helyére, a legnagyobb kérdés még mindig megválaszolatlan: továbbra sem tudni, kik vezetik majd a csapat versenyautóit. Egyelőre Will Stevens és Alexander Rossi kettőse tűnik legesélyesebbnek (korábban mindketten roppant magabiztosan nyilatkoztak a 2016-os évről), de szóba hozták már az alakulattal az indonéz kormány támogatását élvező Rio Haryantót, a Mercedes pártfogoltját, Pascal Wehrleint és nemrég a McLaren-Hondától menesztett Kevin Magnussent is, aki állítólag több tehetős szponzorra is szert tett.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Diák Murphy
#2 Diák Murphy 2016. január 16. 10:15  

Ha olyan erősek lesznek tavaly akkor sok futam után is olvashatunk hasonló című cikkeket.

ernike
#1 ernike 2016. január 16. 08:17  

Wehrlein-Magnussen párossal igencsak odacsapnának, bár Rossi sem rossz.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra