A McLaren azonnali hatállyal félreállíthatja Ron Dennist

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 11. 21:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sajtóinformációk szerint azonnali hatállyal eltávolíthatják a McLaren-csoport éléről Ron Dennist. Pedig a brit egy új üzlettel próbálta megakadályozni ezt.

Hetek óta a levegőben lóg Ron Dennis menesztése. Már futamokkal ezelőtt arról lehetett hallani, hogy végleges a törés a korábbi csapatfőnök és a McLaren további két résztulajdonosa, Mansour Ojjeh (25%) és a Mumtalakat Holding (50%) között, akik nem kívánnak szerződést hosszabbítani Dennisszel.

A Sky péntek este arról számolt be, hogy a jelenlegi ügyvezető igazgató a múlt héten kínai befektetők segítségével 1,65 milliárd angol fontot ajánlott részvényes társainak, hogy kivásárolja őket tulajdonukból, s ezzel megmentse saját állását a cégnél. A tulajdonosok ezt az ajánlatot visszautasították.

Ezt követően Dennis a legfelsőbb bíróságon is járt, hogy megakadályozza, hogy társai kényszerszabadságra küldjék őt szerződése január közepén esedékes lejártáig. Úgy tűnik, próbálkozásai hiábavalóak voltak. Miután a bíróság nem nyújtott segítséget neki, a McLaren péntek estére újabb vezetőségi ülést hívott össze, és a Sky szerint e megbeszélésnek az lesz a vége, hogy Dennist azonnali hatállyal felmentik a cégcsoport ügyvezető igazgatói pozíciója alól.

Egy korszak végét jelentené mindez Wokingban. Dennis 36 éve irányítja a McLarent. Korábban csapatfőnökként, aztán ügyvezető igazgatóként vállalt szerepet a cégnél, mely neki köszönhetően vált az F1 történetének második legsikeresebb versenycsapatává, valamint sikeres utcai autógyártóvá és technológiai vállalkozássá. Bár utcai részlegük sikeresnek mondható, F1-es istállójuk nemcsak vergődik az utóbbi években, de a közelmúltban sorra vesztette el régi támogatóit.

Dennis 25%-os részesedéssel bír a McLaren-csoportban, s amellett, hogy a McLaren Technology Group ügyvezető igazgatója, a McLaren Automotive elnöke is. Hogy utóbbi pozícióját megtarthatja-e, arról még nem érkezett információ. A híreket egyik érintett sem kívánta kommentálni.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

csaby_massa
#4 csaby_massa 2016. november 12. 09:08  

ilyne amikor egy ember nem tud méltósággal félrevonulni, ilyenkor egy év alatt el lehet rontani egy egész karrier imázsát. ezért becsülöm Massa döntését, nagy lelki erőről tett tanubizonyságot.

F1890
#3 F1890 2016. november 11. 22:07  

mondjuk durva pénzt toltak volna bele a kínaiak :O ér ennyit a mclaren egyáltalán?

sajnálom h dennis nem tudta visszavásárolni legalább 26 %-ot, de eltelik majd pár év és lehet még ócsóban fogja visszavenni elnézve a formájukat

stonefly
#2 stonefly 2016. november 11. 22:00  

Meglepődnék ha nem reccsenne meg nélküle a cég. Ő a McLaren .....

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. november 11. 21:29  

na ja...mert Ő gyártott használhatatlan motort, ügye?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra