A McLaren „komoly fejlesztésekkel” készül

írta: M4Sport
2016. május 03. 16:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren komoly fejlesztésekkel készül a jövő héten rendezendő Spanyol Nagydíjra – árulta el a csapat versenyigazgatója, Éric Boullier. A következető versenyekkel kapcsolatban szerinte és a két versenyző, Fernando Alonso és Jenson Button szerint is van ok a bizakodásra.

A brit csapat a tavalyi Magyar Nagydíj óta nem zárt olyan eredményes hétvégét, mint legutóbb Oroszországban, ahol Alonso 6. Button pedig 10. lett, azaz mindként versenyző pontot szerzett. Boullier ráadásul a leintés után kiemelte, ha nem kell spórolniuk az üzemanyaggal, a Williams tempóját is tarthatták volna (a csapat pilótái a 4. és az 5. helyet szerezték meg). Apró lépésekkel tehát, de a csapat halad célja felé a nehézségekkel teli 2015-ös év után.

„A következő versenyre, Spanyolországba jelentős újításokat viszünk” – hintette el nemrég a francia szakember, jelezve, hogy a folytatásban még közelebb kerülhetnek a közvetlen ellenfelekhez, igaz, azt nem ígérte, hogy erre már a jövő héten sor kerül. „A monacói pálya fekszik az autónknak, szóval ott versenyképesebbnek kell lennünk, de Barcelonában… azt nem tudom” – mondta, majd amikor a Honda erőforrásairól kérdezték, leszögezte, elégedett a japánok munkájával, viszont azt is megjegyezte, hogy „egy kicsivel azért lehetnének jobbak is” a hajtóegységek.

Alonso egyetért főnökével, vagyis a csapatnak szerinte is van oka az optimizmusra a következő versenyekkel kapcsolatban (ő egyébként már Oroszországban arról beszélt, hogy a folytatásban a sorozatos pontszerzés lesz a cél). „A lehetőségek adottak, és most néhány olyan pálya következik, ami jobban fekszik majd az autónknak, mint például Barcelona és Monaco. Szóval, magasak az elvárásaim ezekkel a futamokkal kapcsolatban. Remélhetőleg minden rendben lesz a hétvégén, és kihozhatjuk a maximumot a csomagunkból” – magyarázta.

Button kiemelte, a csapat előrelépést jól mutatja, hogy az előző évvel ellentétben már többször is pontot szereztek, a következő futamokat pedig ő is bizakodva várja, főleg Monacót, ahol az autó egyébként is jól működik (és addigra talán a már említett újítások is beérnek). 2009 bajnoka ugyanakkor rámutatott arra, hogy az oroszországi eredményhez a szerencsének is köze volt. „Tény, hogy mindkét Red Bullnak problémái voltak, és az egyik Ferrari sem fejezte be a versenyt. Ez már kapásból három helyet jelent. Ezeket a helyeket mások balesetei árán szereztük meg. Ezeket a lehetőségeket pedig ki kell használnunk. Bahreinben sajnos nem ment, de most igen” – nyilatkozta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak