A McLaren már keresi Dennis utódját

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 16. 08:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren is megerősítette Ron Dennis távozásának hírét, s egyúttal jelezte, már keresik az utódját. Több pletyka is napvilágot látott a csapatuk kapcsán.

Ron Dennis kedden a dolgok elébe ment, s bejelentette, igazak a pletykák, a tulajdonostársak nyomására távozik a McLaren-csoport éléről. Mansour Ojjeh és a bahreini befektetőcég, a Mumtalakat döntött úgy, hogy kényszerszabadságra küldi, amíg januárig érvényes szerződése le nem jár. Kedd este aztán a McLaren is közzétett egy közleményt, melyben a hír megerősítése mellett köszönetet mondtak Dennisnek az évtizedeken át tartó munkájáért.

„Ron Dennis már nem ügyvezető igazgatója a McLaren Technológiai Csoportnak, ennek ellenére részvényes marad, valamint elnökségi tag. Az elmúlt 35 évben Ron kolosszális mértékben hozzájárult a McLaren sikerességéhez. Az ideje alatt a csapat 17 bajnoki címet, 158 versenyt nyert, és ezzel ő a Forma–1 történetének legsikeresebb csapatvezetője. Ahogy a cég alapítója, Bruce McLaren, úgy Ron is örökké a sportág egyik nagyja marad” – méltatta a cég Dennist.

A brit korábbi nyilatkozatából és az érkező hírekből persze tudható, Dennis eredményei ide vagy oda, a felek között komoly feszültség volt. A McLaren jelezte, már keresik Dennis utódját. „Amíg nem alkalmazunk valakit, a céget egy ügyvezető bizottság irányítja, melyet a többségi tulajdonosok alkotnak.”

Ami Dennis pozícióját illeti, a marketingszakember Zak Brownt emlegetik egyik esélyesként az ügyvezető igazgatói posztra, aki korábban számos csapat és a Forma–1 számára is komoly szponzori szerződések létrejöttében segített. A Times szerint ő ülhet Dennis helyére, ám úgy tudják, a szakembert a Liberty Media is szívesen látná soraiban az F1 új vezetői struktúrájában. Zajlik érte a harc, és Brownnak állítólag 48 órája van eldönteni, elfogadja-e a McLaren ajánlatát.

A spanyol Marca mindeközben arról cikkezett, hogy a McLaren vezetőségének más szintjén is lehet átalakulás. Egyelőre nem tisztázott, hogy a McLaren-istálló ügyvezető igazgatója, Jost Capito a jövőben milyen feladatokat lát el, ám a spanyolok szerint nem kizárt, hogy az eddig Éric Boullier felelősségi körébe tartozó szerepet is vállalhat, miközben a francia a gyárban kap munkát.

Ennek lehetőségéről a francia is beszélt. „Manapság, amikor huszonegy versenyünk van, egyetlen csapat nem tud ellátni minden munkát. Sok időt töltünk az otthontól távol, és a gyárban maradni, másfajta munkát végezni számomra nem ismeretlen, a Lotusnál már csináltam ezt” – nyilatkozta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Wili
#2 Wili 2016. november 16. 22:03  
HannaLill:
marketingszakember egy széthulló félben lévő F1-es csapat élére ide egy olyan ember kellene aki fel tudja építeni újra győztes a csapatot erre egy marketingszakember teljesen alkalmatlan Brawn vagy Briattore erre képes lenne mert ők tudják mi kell a sikeres csapathoz de egy külsős láthattuk a Ferrarinál is hogy semmit se ér.

Dennis eddig sem operatíve vezette a csapatot. Neki a szponzorokat kellett volna felhajtania, és a McLaren-t mint céget kellett volna igazgatnia a helyes irányba. Egyikben sem volt túl sikeres az elmúlt években. Ezen feladatokat egy szakképzett marketinges, akinek van tapasztalata cégvezetésben el tudja látni. Brawn vagy Briattore a csapatfőnöki székben képzelhető el, de az nem Ron Dennis posztja, hanem Éric Boullier-é...

HannaLill
#1 HannaLill 2016. november 16. 20:41  

marketingszakember egy széthulló félben lévő F1-es csapat élére ide egy olyan ember kellene aki fel tudja építeni újra győztes a csapatot erre egy marketingszakember teljesen alkalmatlan
Brawn vagy Briattore erre képes lenne mert ők tudják mi kell a sikeres csapathoz de egy külsős láthattuk a Ferrarinál is hogy semmit se ér.

Utoljára módosítva: 2016. november 16. 20:43

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél