A McLaren megtalálta Dennis utódját

írta: M4Sport
2016. november 21. 18:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Sky News információ szerint Zak Brown elfogadta a McLaren ajánlatát és a jövőben vezető szerepet tölt majd be a cég Forma–1-es alakulatánál. Az ezzel kapcsolatos hivatalos bejelentés állítólag már a héten megérkezhet.

Mióta Woking megerősítette, Ron Dennisnek távoznia kell a vezérigazgatói posztról, több neves lap is tényként kezeli, a McLaren kapcsolatban áll Zak Brownnal, akit korábban Bernie Ecclestone utódjaként is emlegettek. Az F1 új többségi tulajdonosa körüli bizonytalanságok (több vizsgálat is indulhat ellenük a versenyszabályok megszegése miatt) azonban a britek felé terelik.

A Sky úgy tudja, már meg is született a döntés: Brown a McLaren ajánlatát részesíti előnyben, ezt pedig a hétvégén már a Liberty Media (ez a cég szeretné felvásárolni az F1 részvényeinek nagyját) vezetőivel is közölte. Az, hogy az amerikai szakember pontosan milyen poszton dolgozat majd a McLarennél egyelőre nem világos, a csapat közleménye azonban árulkodó lehet, ott ugyanis arról írtak, már gőzerővel keresik új vezérigazgatójukat, aki Dennis helyére léphet.

A 45 éves „marketingguru” két hónapja „szabadúszó”, hiszen lemondott vezetői posztjáról a sportmarketinggel foglalkozó CSM vállalatnál (ennek vezetésével párhuzamosan a Motorsport Network elnökeként is dolgozott, ezt a pozíciót pedig továbbra is ő tölti be), amikor egyre valószínűbbé vált, hogy hamarosan az F1 egyik befolyásos figurájává válhat.

Brown egyébként mindig jó kapcsolatot ápolt a McLaren vezetőivel. Egyes információk szerint például Ron Dennis korábban sem zárkózott el attól, hogy ő vegye majd át a helyét a vezérigazgatói poszton (bár egészen biztosan nem úgy képzelte el a cserét, ahogyan az most megvalósulhat). Éric Boullier-vel tavaly egy baráti utazás keretén belül együtt tekintette meg a Le Mans-i 24 órás versenyt, és a cég egyik legbefolyásosabb részvényesével, Mansour Ojjeh-vel is jóban van.

A Times eközben arról ír, Dennis „fontolóra vette, hogy kártérítési eljárást indít a McLaren részvényesei ellen”, akik miatt le kellett mondania a vezetői posztról. Azt egyébként már korábban is megjegyezte, hogy hivatalos távozásáig élni fog maradék hatalmával (továbbra is tagja az elnöki tanácsnak), hogy „megvédje a McLaren dolgozóit és a csapat értékeit.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”