A McLaren nagy problémája

írta: M4Sport
2016. június 01. 15:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár kettős pontszerzéssel zárták a Monacói Nagydíjat, a McLaren-Honda versenyzői nem voltak teljesen elégedettek: a hétvége során sokat panaszkodtak autójuk vezethetőségére. Most elmondták, elsősorban a gumikkal gyűlt meg a bajuk.

Fernando Alonso ötödik, Jenson Button pedig kilencedik lett az eseménydús monacói futamon, azaz a nagy múltú brit alakulat idén másodszor (és a második Honda-korszakban harmadszor) könyvelhetett el kettős pontszerzést. Hiába azonban – a jelenlegi korszakban – jónak nevezhető szereplés, a versenyzők szerint az autó teljesítménye nem volt olyan jó, mint várták, főleg annak ismeretében, hogy a monacói pálya papíron feküdt a csapatnak.

Alonso szerint a legnagyobb problémát a gumikezelés jelentette (a McLaren nem tudta megfelelően felmelegíteni az abroncsokat), a csapatnak tehát komoly figyelmet kell fordítania erre a területre, mert ezzel a folytatásban is meggyűlhet a bajuk. „A gumik komoly problémát jelentenek a csapatnak. Nem tudjuk jól működésbe hozni őket, ez pedig alaposan befolyásolja az időmérős teljesítményt” – idézte a spanyol világbajnok szavait a Motorsport.

Bár ő is jól tudta, hogy a pálya feküdhet az autónak, és a versenyzői képességeket is előtérbe hozhatja, Alonso kiemelte, Monte-Carlóban is szükség van a különböző elemek megfelelő működésére. „Való igaz, a versenyzőkre nagyobb hangsúly kerül Monacóban, a pálya azonban különleges, eléggé egyedi igényekkel: jó vezethetőség és leszorítóerő kell, de a leszorítóerő itt nem úgy működik, mint a többi versenypályán” – utalt arra, hogy a hercegségben olyan nagy leszorítóerővel mennek, mint sehol máshol a jelenlegi versenynaptárban, majd zárásképpen meglehetősen diplomatikusan hozzátette. „Sokat kell még dolgoznunk, és fejlődnünk.”

Button a márkatárséhoz hasonló problémákkal szembesült a monacói hétvége során, nyilatkozatában pedig kiemelte, főleg akkor volt nehéz munkára bírni a gumiabroncsokat, amikor a csapat változtatott az autó egyensúlyán. „Éreztük, hogy vannak gondok az egyensúllyal, de ha az egyik területen megváltoztatod a beállításokat, akkor elveszel valamit egy másiktól. Egész jó volt a tempó, de valami olyasmivel játszottunk, mi nem olyan gyors, mint a Red Bullnál. Az autó alulkormányozott volt, főleg a lassabb kanyarokban. Nem tudtuk munkára bírni a gumikat. Ha ezzel játszadozol, akkor mindez fájdalmas hatással lesz a többi területre” – magyarázta 2009 világbajnoka.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak