„A McLaren őrült, ha nem igazolja le Vandoorne-t”

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 11:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda őrült lenne, ha nem alkalmazná Stoffel Vandoorne-t a 2017-es évben – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója. Az osztrák szakember biztosra veszi, a fiatal tehetség ott lesz a rajtrácson. Ha más nem, ő talál neki helyet!

Továbbra sem dőlt el, ki lesz Fernando Alonso csapattársa a következő szezonban, érthető azonban, hogy a McLaren jól megfontolja a döntést, hiszen nincs könnyű helyzetben: világbajnokát (Jenson Buttont), vagy fiatal tehetségét (Stoffel Vandoorne) mindenképpen el fogja veszíteni. A kialakult helyzetről nemrég a Mercedes sportigazgatója is beszélt – szerinte a válasz egyértelmű…

„Itt a lehetőség, hogy több csillagot is beléptessünk a Forma–1-be” – mondta Wolff a Het Laatste Nieuwsnak. „Pascal Wehrlein és Esteban Ocon már itt vannak, Stoffel életrajza pedig a legmeggyőzőbb. Öt-hat éve figyelemmel követem már a pályafutását. Mindig örömmel tölt el, ha arra gondolok, hogyan nyerte meg a GP2-es bajnokságot, és hogyan fejlődött a személyisége. Pilótaként és emberként is nagyra tartom őt” – dicsérte a fiatal belgát.

„Biztosra veszem, hogy jövőre itt lesz a Forma–1-ben. Ha a McLaren eléggé őrült, hogy ne alkalmazza, akkor valaki más fogja. Ha nem, akkor majd én találok neki egy helyet. Ígérem” – tette hozzá sejtelmesen a Mercedes szakembere, aki az idei történések alapján valóban tudna helyet találni a fiatal belgának, a Manorhoz ugyanis mindkét pilóta az ő „közreműködésével” került.

Ami a versenyzőkkel kapcsolatos döntést illeti, a McLaren-Honda korábban többször jelezte, szeptemberben határoz arról, milyen pilótapárossal vág majd neki a 2017-es évnek. Versenyigazgatójuk, Éric Boullier nemrég azt is igyekezett egyértelművé tenni, a csapat nem enged teret az érzelgősségnek a pilótaválasztás terén, hiszen "racionálisan kell dönteniük arról, mit szeretnének elérni a csapattal idén, jövőre és a következő években”.

Oszd meg!





1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Wili
#1 Wili 2016. augusztus 27. 12:10  

Nem tudom a Meki miért húzza az időt ezzel a döntéssel kapcsolatosan. Ha rövid távra terveznek, akkor megtartják Button-t, ha hosszú távra, akkor pedig jön Vandoorne Button helyére. Bármennyire is jó pilóta Button, neki biztosan már csak pár éve lenne a száguldó cirkuszban és ezért a pár évért szvsz nem kellene Vandoorne-t elengedni, ha már a Meki annyi pénzt és időt áldozott a fiatal pilóta kinevelésébe...

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki