A McLaren perre megy egy Mercedes-mérnökért

írta: M4Sport
2016. augusztus 02. 18:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda megegyezett a Mercedes járműdinamikai mérnökével, a szakember azonban maradni akar a stuttgartiaknál, arra viszont nincs garancia, hogy maradhat is, a brit alakulat ugyanis kész jogi lépéseket tenni az ügyben.

A csapat már korábban elhatározta, megerősíti szakembergárdáját a második Honda-korszak első éveiben. Kiderült, egyik igazolásuk a Mercedes járműdinamikai mérnöke, Loic Serra lett volna, akit sikerült is meggyőzniük arról, csatlakozzon az istállóhoz. Hiába állítja azonban a McLaren, hogy a szakember aláírt egy kötelező érvényű szerződést, ő a címvédőnél akar maradni.

A wokingiak gyanúja szerint a Mercedes vezetősége vette rá Serrát arra, hogy hagyja figyelmen kívül a szóban forgó egyezséget és folytassa a munkát eddigi posztján. A Motorsport felkereste a német gyár sportigazgatóját, Toto Wolffot, ő azonban nem kívánta kommentálni az ügyet, azt viszont „megerősítette”, hogy Serra a folytatásban is a Mercedes alkalmazásában marad. Az ügyről a bírósági eljárás befejezéséig a McLaren sem kíván bővebb információkkal szolgálni.

Serra a fiatalabb mérnökgeneráció tagja: 1996 és 2006 között a Michelinnél dolgozott, majd a Sauberhez igazolt, ahol a BMW korszakban (vagyis 2006 és 2010 között) vezető teljesítménymérnökként ténykedett. A Mercedeshez a gyár visszatérésének évében, 2010-ben szerződött. Itt 2013-ig fejlesztőmérnök volt, az utóbbi években pedig a dinamikai részleg feje.

A McLaren egyébként nem először találja magát hasonló helyzetben. 2014-ben megegyeztek a Red Bull aerodinamikai vezetőjével, ő azonban pár hónappal később úgy döntött, marad a bikásoknál. A brit istálló első embere, Ron Dennis ezt követően perrel fenyegetett, elmondása szerint ugyanis az érintett mérnök, Dan Fallows szerződésszegést követett el.

Azt az ügyet végül sikerült lezárni egy peren kívüli egyezséggel, miután Dennis személyesen is felkereste a Red Bull csapatvezetőjét, Christian Hornert, akivel egy „baráti hangvitelű tárgyalás” során sikerült közös nevezőre jutnia. Az akkori hírek szerint egyébként ennek a megállapodásnak az értelmében csatlakozhatott a McLarenhez a tervezettnél majd’ fél évvel korábban a szintén a Red Bulltól igazolt aerodinamikai szakember, Peter Prodromou.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

viktor1994
#1 viktor1994 2016. augusztus 03. 07:31  

Értem én, hogy szüksége van a Mclarennek a szakemberekre, de ,ha van aláírt szerződés, ha nincs, tényleg egy olyan emberre van szükségük, akit "kényszerítenek" arra, hogy náluk dolgozzon? Kíváncsi lennék egy ilyen ember munkakedvére...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál