A McLaren tempója meglepte Buttont

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 21:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda szingapúri tempója meglepte Jenson Buttont – de nem pozitív értelemben! 2009 világbajnoka lassúnak találta autóját a pénteki edzéseken, és úgy érzi, a hétvége további részében sem lesznek annyira versenyképesek, mint várták.

Az előjelek pozitívak voltak, hiszen a Honda fejlesztései Belgiumban és Olaszországban is jól működtek, Szingapúrnak pedig papíron egyébként is feküdnie kell a McLarennek. A pénteki nap azonban csalódást keltő volt a csapat számára, hiszen bár az edzéseken elért eredmények nem voltak rosszak (Fernando Alonso kilencedik, Button tizenkettedik lett), pilótáik aggódnak a tempó miatt.

„Sokat kell még dolgoznunk, hogy versenyképesek legyünk” – mondta a különösen pesszimistán nyilatkozó Button a második szabadedzés leintése után. „Eddig elég sokat küszködtünk ezen a hétvégén. Furcsa, de olyan, mintha nagyon alacsony lenne a tapadás. Az egyensúly még rendben is van, csak nagyon alacsony a tapadás, azokhoz a riválisokhoz képest, akikkel azt hittük versenyezni fogunk” – tette hozzá, majd elismerte, az ellenfelek több szempontból is előttük járnak.

„Hihetetlenül gyors az olyan autók versenytempója, mint a Toro Rosso. Ez nagy meglepetés számunkra. Elég nagy a tempóbeli különbség, és trükkös lesz ez a hétvége” – folytatta a brit, kinek autója az üzemanyagrendszer hibája miatt már az edzés elején leállt, a pályamunkások azonban visszatolták a boxba, így később még futhatott mért köröket. „Szerencsére eljuttatták az autót a garázsig. Ez mentett meg minket attól, hogy kihagyjuk az első edzést” – mondta.

A csapattárs, Fernando Alonso – aki egyébként már az edzések előtt igyekezett lehűteni a kedélyeket, mondván az első hat közé biztosan nem fognak bekerülni – is hasonló problémákról beszélt az első nap végén. A legnagyobb gondot szerinte is a tapadás hiánya okozza, az viszont, hogy nehezen kezdték a hétvégét őt nem érte annyira váratlanul, mint márkatársát.

„A tapadás a gondunk, nem alulkormányozott az autó és nem is túlkormányozott. Egészen egyszerűen gondunk van a tapadással. A külső elvárások eléggé magasak voltak a csapattal szemben, az enyémek viszont nem. Vannak jobb pályák a csapat számára, mint a szingapúri. Japán, Amerika és Abu-Dzabi szerintem kedvezőbb lesz. Szerintem harcban leszünk a Q3-ért, de a Force India nagyon erősnek tűnik, és most a Toro Rosso is” – jelezte a spanyol.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ernike
#2 ernike 2016. szeptember 17. 08:41  

Pedig sok mindenben már a legjobbak....

sába
#1 sába 2016. szeptember 16. 22:48  

Eddig ferrari legyőzést vizionáltak, most meg el vannak halva a torro és az FI tempójától. Kész besz*rás ez a csapat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka