A McLarennek még várnia kell

írta: M4Sport
2016. május 30. 19:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Hondának még várnia kell az új ügyvezető, Jost Capito érkezésére, aki a hírek szerint csak nyár végén állhat munkába a brit csapatnál. Hogy pontosan mikor? Azt egyelőre a versenyigazgató, Éric Boullier sem tudta megmondani.

A wokingiak évekig keresték a megfelelő szakembert, 2016 elején pedig bejelentették, végre rátaláltak, mégpedig a Volkswagen raliprogramját irányító Jost Capito személyében. Azt, hogy az új ügyvezető csak később csatlakozik a csapathoz, már az év elején tudni lehetett, Capito ugyanis addig marad a Volkswagennel, míg a cég meg nem találja utódját.

A korábbi hírek szerint a németek májusban döntöttek volna arról, ki veszi át a szakember helyét, aki tehát a hetekben hivatalosan is munkába állhatott volna a McLarennél, erre azonban továbbra sem került sor, sőt most már arról beszélnek, csak augusztusban állhat csatasorba. „Nem tudom megmondani, egészen pontosan mikor lép hivatalba” – nyilatkozta Boullier, amikor Monacóban a helyszínen is megjelenő új csapattársról kérdezték.

Capito érkezése egyébként nem veszélyezteti a francia pozícióját, sőt ahogyan azt nyilatkozta a során kiemelte, a szakember (aki hivatalosan az ügyvezetői posztot csak ideiglenesen betöltő Jonathan Neale helyére lép majd) szerződtetése az ő dolgát is megkönnyíti majd, hiszen kevesebb teher lesz a vállán. „Az én szempontból minden roppant egyszerű. A McLaren Technikai Csoportjánál Ron Dennis tölti be a legmagasabb pozíciót, én pedig versenyigazgatóként dolgozom a futamhelyszíneken” – kezdte, majd elmondta, egészen pontosan miért profitál a német érkezéséből.

„A McLarennek azonban több mint hatszáz alkalmazottja van, és mivel egy évben húsz-huszonegy futamot rendeznek, én az év során nagyjából négy-öt hónapig távol vagyok tőlük. A versenycsapatot nyolcvan ember alkotja, a gyárban pedig több mint ötszáz dolgozik, és valakinek őket is irányítania kell. Ezért oszlik meg a felelősség közöttem és Jost Capito között, aki ezen felül szintén felelős lesz majd a McLaren fejlesztési stratégiájáért” – zárta gondolatát.

Noha Capito az elmúlt években a rali-világbajnokságban dolgozott, a pályaversenyzés és maga a Forma–1 sem ismeretlen számára, hiszen hosszú évekig erősítette a Sauber királykategóriás alakulatát (itt egy időben még elnökségi tag is volt). Ezen túl olyan komoly gyáraknál ténykedett már, mint a BMW, a Porsche, a Ford és az elmúlt években (2012 óta) a Volkswagen.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál