A McLarentől átköltöznek a Mercedeshez

írta: M4Sport
2016. július 19. 18:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLarentől kiköltöznek, a Mercedeshez beköltöznek – végleg véget ért a Manor partneri megállapodása Wokinggal, de helyette kezdődött egy új!

A Manor jogelődje jó ideje a McLaren technikai partnerének számított. Korábban Wokingból kapott váltót, emellett pedig rendszeresen a patinás rivális szélcsatornájában tesztelt, mivel sajátja nem volt. A kiscsapat számára idén azonban új időszámítás vette kezdetét: nemcsak nevet, motort is váltottak, miközben a váltót már a Williamstől vásárolják.

A Motorsport-Total információi szerint a McLarennel való szakítás mostanra fejeződött be. A Manor ebben a hónapban végleg kiköltözött a wokingi szélcsatornából, és a következő, 2017-es autóját már a Mercedes eszközével fejleszti. „Azzal, hogy a véget ért a megállapodásunk a McLarennel a szélcsatorna használatáról, elgondolkodtunk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy jobb nekünk, ha a Mercedesét használjuk tovább” – erősítette meg Dave Ryan versenyigazgató. „Ez mindössze húsz percre van innen, logisztikailag is egyszerűbb, ráadásul a motor révén már amúgy is jó a kapcsolatunk a Mercedesszel.”

E fejlemények azonban nem csak a Manor szempontjából érdekesek. A múlt évben a Ferrari is osztozott a szélcsatornáján a partnerévé váló Haasszal, ami számos ellenfél csőrét bökte. Legfőképpen a Mercedesét, amely a szezon végén még hivatalos magyarázatot is kért az FIA-tól arra, meddig mehet el két istálló együttműködése, s mitől számít szabálysértésnek, ha osztoznak az amúgy korlátozott szélcsatornai fejlesztési időn.

Már akkoriban fölvetődött, hogy a Mercedes valami hasonlóra készül a Manorral, akik idéntől váltak partnercsapatukká, és akikkel Pascal Wehrlein alkalmazása mellett a jelek szerint most újabb területen fűzik szorosabbra a kapcsolatukat.

A Manor persze határozottan cáfolja, hogy a Mercedes B-csapatává válnának. „Gazdasági jellegű kapcsolat fűz minket a Mercedeshez. A szélcsatorna használatáért fizetünk, motort vásárolunk, emellett pedig bizonyos csomagokat is veszünk tőlük – akárcsak a Williamstől” – nyilatkozta Ryan.

A McLarennel eközben mindenféle kapcsolatukat megszakították. „Bizonyos kötelező redszereket használunk, amiket ők gyártanak (az egységesített elektronikáról, az ECU-ról van szó – a szerk.), de ezt leszámítva semmi mást nem használunk. Talán átmeneti időszakként még egy hétig ott leszünk a szélcsatornájukban, de ezen kívül többé már nem” – erősítette meg.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Sebees
#1 Sebees 2016. július 19. 22:39  

A Ferrarinak és a RedBullnak is két csapata van most a Mercinek is lesz. A McLaren nem ment sokra velük.FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége