A Mercedes csapatfőnöke elmondta, több veszély is leselkedett rájuk

írta: M4Sport
2016. július 23. 18:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff megkönnyebbült, hogy a Magyar Nagydíj zűrzavaros időmérőjét versenyzőik az első sorban zárták, hiszen a Red Bull pilótái komoly fenyegetést jelentettek számukra.

Az időmérő Q1-es szakaszának első piros zászlós fázisát követően Nico Rosberg és Lewis Hamilton csak a 20. és 21. helyen álltak, a Q3-ba pedig a brit világbajnok csak az utolsó, 10. helyen volt képes bejutni. Az Ezüstnyilak pilótái a kvalifikáció utolsó szakaszában azonban már visszanyerték korábbi jó formájukat, és – annak ellenére, hogy Hamilton utolsó gyorskörét sárga zászló zavarta meg – az első sorban zárták a Magyar Nagydíj időmérőjét.

„Nagyon megkönnyebbültem” – nyilatkozta Wolff a Motorsport.com-nak. „Először majdnem kiestünk a Q1-ből, majd a Q2-ből is, ezért nagyon jó, hogy mindezek után miénk lett az első két rajtkocka.”

„Több dolgot csinálhatsz rosszul, mint jól, ezért elégedett vagyok a végeredménnyel. Ricciardo pedig - a tempóját nézve - akár a pole-t is megszerezhette volna.”

„Lewis esetében csak egy szerencsétlen körülmény volt Alonso kipördülése. Ezen nem lehet változtatni.”

A csapat másik versenyzője, Nico Rosberg pole pozíciójának jogosságát többen kétségbe vonták a kvalifikációt követően, mivel a felvételeken az látszik, hogy a német pilóta nem lassít a dupla sárga zászlós szakasz során, ám Wolff biztos benne, hogy a világbajnoki tabella éllovasa nem vétett hibát.

„Amit az adatok alapján láttunk, eléggé lelassított. Nyilvánvalóan lesz olyan, aki tiltakozni fog vagy vizsgálgatja a helyzetet, de ami mit láttunk, az rendben van.”

A Magyar Nagydíj versenyének napjára még több esőt ígérnek az időjósok, amivel kapcsolatban az osztrák csapatvezető a következőket mondta: „Ugyanaz lesz a helyzet, mint ma, nincs előre megírva, hogy a leggyorsabb autó fog nyerni, a Red Bullok pedig nagyon ott voltak. Egy esetleges holnapi zivatarral minden nyitott lehet.”

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#7 trialboj 2016. július 24. 08:57  

Gondolom elég nagy ember Toto az f1ben, de kíváncsi vagyok mi lenne, ha egy nagyobb tv riportere azt mondaná hogy hagyja ezt a baromságot, mert már irritálja a nézőket. És ezt élőben az arcába... El lenne intézve hogy többet ne kapjon belépőt az a stáb az f1be? Vagy csak a merci nem nyilatkozna nekik többet?
Nyilván sosem történik majd meg, habár a skyon a srácok, néha óvatosan szokták pedzegetni a futam végi interjúnál, hogy azért annyira mégsem volt közel, még mindig tiétek a leggyorsabb autó stb.

gulupeti
#6 gulupeti 2016. július 23. 23:49  

Lassított? Tolta neki ami a csövön kifér... Vicc.

sába
#5 sába 2016. július 23. 21:25  

Már viccesnek sem találom ezt a faszit és nyilatkozatait. Nincs az a szar, amiből az FIA ki ne mosná őket.

Janisf
#4 Janisf 2016. július 23. 19:39  

Gondoltam írok ide pár gondolatot.... De miért is? Akarom? Vagy nem? Ehh lehet megbánom.. Nem sok okuk volt az aggodalomra, max az amikor Hamilton sóderezett, vagy az hogy Rosberget vizsgálják-e?... Egyébként Rosberg is elmondta, hogy minden körülmény között überfasza a gép.... Remélem Toto ezért extra lóvét kap, mert ha ennyire paranoiás akkor azt lassan kezeltetni kellene szerintem...
Nahh csak elpazaroltam pártucat karaktert erre a cikkre... :D

easyleft
#3 easyleft 2016. július 23. 18:38  

ezt olvasni a szurkoloinak hétröl hétre gondolom arcpiritobb mint másnak :D viccesek ahogy probálják a világot hülyének nézni.

ggyuri
#2 ggyuri 2016. július 23. 18:34  

ez már szánalmas amit nyilatkozgat folyton

cyberpunk999
#1 cyberpunk999 2016. július 23. 18:27  

Tulajdonképpen arra is volt esély, hogy egy meteor érkezik az űrből és a levegőben kettéválik és pont a két mercedest üti ki csak a pályáról, de azért Toto menjen el a búsba...

Utoljára módosítva: 2016. július 23. 18:27

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt