A Mercedes csatasorba állítja Hamiltont és Rosberget

írta: M4Sport
2016. október 05. 12:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kénytelen lesz besegíteni a Pirellinek Nico Rosberg és Lewis Hamilton is. A bajnoki címért csatázó párost a Mercedes berendelte a soron következő tesztjükre!

Három istálló vállalta, hogy átalakított 2015-ös autóival segíti a Pirelli 2017-es felkészülését, ám a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari közül eddig csak utóbbi csapat bocsátotta állandó versenyzőit az olasz gyártó rendelkezésére. Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen mellett Pascal Wehrlein és Sébastien Buemi tesztversenyezőként ült autóba, a Pirelli viszont nemrég jelezte, örömmel venné, ha később a brackley-iek és a Milton Keynes-iek is bevetnék tapasztaltabb versenyzőiket.

Úgy tűnik, kérésük meghallgatásra talált. A Mercedes az Auto Motor und Sport beszámolója szerint Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is arra kérte, vegyen részt a legközelebbi, október 12-e és 13-a között Barcelonában megrendezett teszten. Rosberg korábban elmondta, ha csapata arra kéri, szívesen besegít, Hamiltonnal együtt ugyanakkor nem érezték úgy, hogy túl sokat tanulhatnának a 2017 szempontjából nem reprezentatív autókkal való gyakorlásból.

Toto Wolff megerősítette, muszáj lesz volán mögé ülniük. „Egy gumitesztből mindig lehet mit tanulni, még akkor is, ha korlátozott mértékben. Őszintén szólva ezen a téren Niki (Lauda) nagyobb nyomást gyakorolt, mint én” – utalt arra, hogy Rosbergék bevetését az osztrák tanácsadó szorgalmazta.

„Fontos, hogy az állandó versenyzőink vezessenek” – érvelt Lauda. „Ők a leggyorsabbak ezekkel az autókkal, és jobban megérzik a tartalékversenyzőknél, hogy mi történik, így többet is tudnak segíteni a Pirellinek a gumik fejlesztésében.”

A Red Bullnál már korábban kiderült, hogy Daniel Ricciardo és Max Verstappen is szerepet kap az utolsó teszteken. Helmut Marko megerősítette: „Abu-Dzabiban Verstappen és Ricciardo és ott lesz.”

Csapata a novemberi szezonzáró teszt előtt is az arab helyszínen tesztel, október 14-e és 16-a között.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Horizont
#1 Horizont 2016. október 05. 13:55  

Egyértelmű döntés. Nem is értem miért a tesztversenyzők próbálják, oké ez lenne a dolguk, de most megváltozik minden, és biztos hogy segít valamit ha megtapasztalják a pilóták hogy milyen is lesz jövőre. Tudom hogy nem teljesen egyeznek még az autók a 17el, de támpont lehet.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ