A Mercedes „komoly előrelépést” tehet erőforrásával

írta: M4Sport
2016. január 27. 14:54
FOTÓ: ©Mercedes

A Mercedes 2016-os erőforrása komoly előrelépés lehet a tavalyihoz képest – hintette el a Force India technikai igazgatója, Andrew Green. Az istálló helyettes csapatvezetője eközben a célokról beszélt: az indiaiak a Williams szintjére szeretnének felérni.

Bár a 2016-os szezon előtt – a tavalyi komoly előrelépés okán – a Ferrari felkészüléséről esik a legtöbb szó és arról, hogy a vörösök még közelebb kerülhetnek a címvédőhöz, nem szabad elfelejteni, hogy eközben a Mercedes mérnökei sem tétlenkednek. A stuttgartiak már 2015 végén „megágyaztak” idei erőforrásuknak, mégpedig az Olasz Nagydíjon debütáló újításokkal, melyek elkészítéséhez akkor minden rendelkezésükre álló módosító pontot felhasználtak.

Két egyhangú szezon után nem meglepő, hogy a többség a Ferrari (vagy bármelyik rivális gyártó) formajavulásáért szorít, noha tisztában van azzal, hogy a Mercedes még erősebb ellenféllé válhat; azt, hogy ez a „veszély” valós most a Force India technikai igazgatójának nyilatkozata is megerősítette. „Érdekes lesz látni, mennyit hoz a Mercedesnek az új erőforrás” – mondta Green az F1i munkatársának. „Folyamatosan javulnak, de úgy tűnik, ezzel a csomaggal komoly előrelépést tehetnek. Csodálatos munkát végeztek; várom, hogy a motorok bekerüljenek az autóinkba!”

Bob Fernley eközben a Force India céljairól beszélt; miután az alakulat tavaly fennállása legjobb eredményét ünnepelhette (sikerült megszereznie az ötödik pozíciót a gyártók bajnokságában), most elhatározta, hogy a folytatásban fel szeretne érni a jelenlegi mezőny legerősebb privát alakulatának, a Williamsnek a szintjére. Úgy érzi, ez a cél idővel teljesíthetővé válik, túl azonban nem bírják szárnyalni a briteket; legalábbis jelenlegi formájukban (mostani költségvetésükkel).

„A legtöbb, amit elérhetünk az az, hogy lemásoljuk azt, amit a Williams csinál. Most a Williams a mérce a függetlenek számára, hiszen ők a dobogós helyezésekért is harcba tudnak szállni. Ha nem történik valami rendkívüli, a győzelemért nem harcolhatnak és a világbajnoki címért sem. Egyértelmű, hogy aerodinamika szempontjából jobban dolgoznak, ez pedig azt bizonyítja, hogy még van tér a javításra. Tavaly sikerült közelebb kerülnünk, most pedig fel kell zárkóznunk, ami egy lassú folyamat. Javulunk, de ők is javulnak! Szóval, sok munka vár még ránk” – nyilatkozta az Autosportnak.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#3 Masters_Of_Hardcore 2016. január 27. 21:09  
SANI{Ó:
jajj ne...

de de! :)))))))

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. január 27. 18:17  

jajj ne...

Enveblo
#1 Enveblo 2016. január 27. 15:45  

Jó lett a cím: rákattintottam

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!