A Mercedes lehet Massa jövőjének a kulcsa

írta: M4Sport
2016. október 05. 16:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

A szezon végén visszavonuló Felipe Massa elismerte, a Mercedes-kapcsolat lehet a kulcsa a Forma–1 utáni pályafutásának, arra a kérdésre azonban továbbra sem tudott pontos választ adni, hol versenyez a 2017-es évben. Persze nem is akarja elsietni a döntést.

A brazil pilóta hamarosan búcsút int a királykategóriának, magával az autóversenyzéssel azonban nem akar felhagyni. Többször elmondta már, most három olyan kategóriát is figyel, melyben szívesen kipróbálná magát. Az egyik a hosszútávú világbajnokság (WEC), a másik a német túraautó-bajnokság (DTM) a harmadik pedig az elektromos autókkal futó Forma–E.

Massa a Williams révén jelenleg a Mercedesszel is kapcsolatban van, ez pedig jövője szempontjából is meghatározó lehet, hiszen a stuttgartiak állandó résztvevői a DTM küzdelmeinek 2018-tól pedig a Forma–E-ben is szerepelhetnek (erről pont tegnap beszélt a gyár sportigazgatója, Toto Wolff). „A kapcsolataim valóban fontosak lehetnek a jövőben” – mondta a tapasztalt brazil az UOL Esporte munkatársának. „De az igazat megvallva, még semmi sem dőlt el” – tette hozzá.

„Még csak most kezdtünk tárgyalni a dolgokról” – hangsúlyozta, majd azt is igyekezett aláhúzni, hogy semmit sem akarnak elsietni a folytatással kapcsolatos döntés meghozásakor. „Teljesen biztos akarok lenni abban, mit szeretnék csinálni a jövőben. Először is, nem csak a versenyzésben képzelem el a jövőm. Szeretném felhasználni az ismertségem, és F1-es futamokra is ellátogatnék. Persze szeretnék versenyezni, hiszen szeretem ezt csinálni, de vannak más dolgok is” – magyarázta.

Ami a hátralévő F1-es hétvégéket illeti, Massa párszor már jelezte, elsősorban élvezni szeretné őket – miközben a lehető legjobb eredményért harcol, hiszen csapat komoly harcot vív a gyártók bajnokságának egyedik helyezéséért –, így tehát nem lesz ez másként a Japán Nagydíjjal kapcsolatban sem. „Szuzuka az egyik legjobb hely a versenyzéshez. Imádom a vonalvezetését. Az első szektor a világ leglenyűgözőbb szektora. Imádom Japánt, és a japán embereket. Szeretek Tokióban lenni. Ki akarom élvezni az utolsó ottani F1-es futamomat” – nyilatkozta a hétvége előtt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!