A Mercedes még mindig nem nyugodt

írta: M4Sport
2016. május 13. 16:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem nyugodt a Mercedes, mivel továbbra sem tudja, mi okozta Lewis Hamilton előző két időmérő edzésen tapasztalt műszaki hibáját. A csapat igyekszik minimálisra csökkenteni az újabb hiba kockázatát.

Egyelőre hiba nélkül köröznek a Mercedesek Barcelonában, és ez az elmúlt két nagydíjhétvége után mindenképpen jó előjel. Megnyugodni viszont eszükben sincs a brackley-ieknek. Azt követően, hogy Lewis Hamiltonnak a kínai és az oroszországi időmérő edzésen is ugyanolyan problémája volt az MGU-H-val, a csapat az elmúlt két hétben lázas okkeresésbe kezdett.

És a hiba okára továbbra sem leltek rá. „Lewisnál még mindig nem fejeződött be a hibakutatás. De minden alkatrészt, ami tönkrement – csak az ő autójában – értelemszerűen alaposan átnéztük és megerősítettük” – mondta Niki Lauda. „Viszont egyvalami még mindig aggaszt: ez volt az egyetlenegy motor, amellyel probléma volt. Pedig továbbiak is köröznek még a pályán. Természetesen lesben állunk, hogy ne legyen több hiba Lewisnál. Hogy miért? Mert ami a bajnokságot illeti, Lewist ugyanolyan bánásmódban akarjuk részesíteni, és ma, holnap és vasárnap is olyan autót akarunk neki adni, ami százszázalékosan működik.”

Hogy ez így is maradjon, a Mercedes Hamiltonnak erre a hétvégére egy kimondottan a korábbi hibák után továbbfejlesztett MGU-H-t szereltek versenygépébe. Nico Rosberg autójában ezzel szemben az eddig használt hőenergia-visszanyerő rendszer működik. „Az ő MGU-H-ja eddig jól működött, és a teljesítményük szempontjából amúgy sincs különbség a kettő között” – indokolt Toto Wolff. „Még nem találtuk meg a pontos okokat. Elárulhatom: mi magunk is annyira aggódunk, mint a szurkolók – Nico és Lewis miatt is. De Nico MGU-H-ja eddig egész szezonban tökéletesen működött, sosem láttunk hibát nála. Emiatt nem láttuk értelmét változtatni a már bevált rendszeren.”

Ami a pénteki edzésnapot illeti, a Mercedes egyelőre az ideális beállításait is csak keresi. Nico Rosberg délelőtt a 3., délután az 1. helyen zárt, Lewis Hamilton pedig egy 4. és egy 3. pozíció jutott. A brit egyáltalán nem volt elégedett autójával. „Rendben volt a péntekünk” – állapította meg Wolff a Sky Sportsnak. „Egyértelműen szoros a küzdelem, hiszen a tesztek miatt nagyon jól ismerjük Barcelonát, tudjuk, milyen beállítások kellenek itt. A hőmérséklet viszont teljesen más volt most. És nem is volt könnyű, mert Lewis nem volt elégedett az autójával – sem délelőtt, sem délután. Még nem találtuk meg a megfelelő beállítást.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

claydavis
#1 claydavis 2016. május 13. 18:47  

"Elárulhatom: mi magunk is annyira aggódunk, mint a szurkolók"

.... tehát semennyire? :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére