A Mercedes nem fogja kipróbálni a leglágyabb gumikat a teszteken

írta: M4Sport
2016. március 01. 17:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

A világbajnok alakulat egyáltalán nem fogja feltenni az ultralágy és a szuperlágy abroncsokat az idei téli teszteken.

Jóllehet, az előszezon tesztjei mindig is inkább a megbízhatóságról, semmint a nyers teljesítményfitogtatásról szóltak, a csapatok az utolsó napok egyikén azért általában szeretik kipróbálni, hogy mit tud a masinájuk közel száz százalékon. A riválisainál idén már eddig is jobban titkolózó címvédő Mercedesnél azonban idén még erre sem kerül majd sor – legalábbis a legjobb teljesítményt nyújtó gumikon nem.

„A programunkat a rendelkezésre álló idő szabja meg, és ebben nem fér bele az, hogy olyan keverékeket használjunk, amelyeket általában nem veszünk igénybe ezen a pályán” – nyilatkozta Toto Wolff, az alakulat csapatvezetője, a Motorsport hírportál beszámolója szerint.

A Forma–1 hivatalos gumibeszállítója, a Pirelli immáron évek óta csak a két legkeményebb keverékét – a közepest és a keményet – viszi a barcelonai pályára a Spanyol Nagydíj hétvégéjére, miután a pálya aszfaltja hírhedten érdes, a vonalvezetés gyors kanyarjai pedig óriási oldalirányú terhelésnek teszik ki az abroncsokat. A lágy keverék, amellyel Nico Rosberg a második teszt első napjának délelőttjén a mezőny élére állt, utoljára 2012-ben szerepelt a programban.

„Nico ma reggel, idén először, kipróbálta a lágy keveréket is méghozzá remek eredményekkel , de a folytatásban többnyire megmaradunk majd a közepes keveréknél” – tette hozzá Wolff.

Amennyiben Rosberg és a címvédő Lewis Hamilton az utolsó napig tartják magukat ehhez a tervhez, úgy legalább 1,4 másodpercet benne hagynak majd a teljesítményeikben. Az ultralágy és a szuperlágy között az első teszten kb. 0,8 másodperc különbség mutatkozott, a szuperlágy és a lágy között pedig tavaly az egész mezőny átlagát elnézve kb. 0,6 másodperc.

A Mercedes a többi csapattal ellentétben az első tesztre kizárólag közepes keverékű abroncsokat rendelt a Pirellitől.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”