A Mercedes nem hibázhat!

írta: M4Sport
2016. június 28. 16:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha évek óta csapata uralja a királykategóriát, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff rendre megjegyzi, nem dőlhetnek hátra, hiszen az ellenfelek közelítenek hozzájuk. A szakember az osztrák futam előtt is figyelmeztette kollégáit – ezúttal a hibamentes versenyzés fontosságára.

Hiába hozott három Mercedes-győzelmet a Spanyol Nagydíj (ahol a Mercedes pilótái már az első körben összeütköztek) utáni három versenyhétvége, Wolff nincs teljesen megelégedve az elmúlt hetek történéseivel és a Barcelona óta gyűjtött pontok mennyiségével. Főleg a bakui versenyt tartja elszalasztott lehetőségnek, itt ugyanis a Mercedes kimagaslott a mezőnyből.

Mégsem szereztek kettősgyőzelmet, sőt csak Nico Rosberg állhatott dobogóra, miután Lewis Hamilton hibázott az időmérőn, a futamon pedig műszaki jellegű problémák hátráltatták. „Nem hoztuk ki a maximumot a lehetőségeinkből” – utalt vissza az előző hétvégére. „Egy olyan versenypályán, ahol már az első pillanatban megtaláltuk a jó beállításokat, és ami egyébként is feküdt az autónknak, szóval egy kicsit csalódottak maradtunk” – tette hozzá.

„A csomag ugyanolyan versenyképes, mint eddig, és láthattuk, hogy a versenyzők keményen nyomják. A határokat feszegetik, sőt néha át is lépik azokat, de mi pont ezt várjuk tőlük. A siker után könnyű lenne önelégültté válni, vagy visszavenni kicsit, de folyamatosan motiváljuk őket és az egész csapatot, minden egyes lépés esetében. Elfogadjuk, hogy néha vannak nehezebb hétvégéink, rosszabb eredményekkel, de ez jót tesz a sportnak, és mi is tanulhatunk belőle. Most az a célunk, hogy elkerüljük ezeket a kisebb hibákat, melyek miatt pontokat veszítettünk” – jelezte.

Wolff szerint a Mercedesnek nemcsak azért kell hibátlanul teljesítenie, mert egy újabb rontás esetén a Ferrari és a Red Bull értékes pontokat rabolhat tőlük, hanem azért is, mert a Force India és a Williams – akik véleménye szerint most erősebbek, mint korábban – is hasonlóan tehet, főleg Ausztriában, ahol kisebbek lesznek a különbségek, mint például Azerbajdzsánban voltak.

„Minden rendelkezésünkre álló fegyvert be kell vetnünk ebben a harcban, hogy teljes kapacitással harcolhassunk az ellenfelekkel, akik egyre többen vannak. A Force India nagyon erős volt a közelmúltban, a Williams pedig rendre jó teljesítményt nyújt Ausztriában. Ezen felül ott van a Ferrari és a Red Bull jelentette állandó fenyegetés is, az utóbbi ráadásul ezúttal hazai pályán versenyezhet” – zárta gondolatát a sportigazgató, akinek egyébként szintén „hazai futama” következik.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.