A Mercedes sem engedi el a Renault tartalékpilótájának kezét

írta: M4Sport
2016. február 03. 16:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Igaz, hogy ő lesz a Renault gyári csapatának tartalékversenyzője, Esteban Ocon a Mercedes kötelékét sem hagyja el – derült ki a francia alakulat bemutatkozását követően. A cég ezzel párhuzamosan bejelentette, új pilótaképző akadémiát indít.

A francia tehetség számára nem lesz ismeretlen az enstone-i alakulat, 2014-ben ugyanis a Lotus tesztversenyzőjeként kóstolhatott bele először a Forma-1 ízébe az Abu-dzabi Nagydíj pénteki szabadedzésén. 2015-ben már a Mercedes támogatásával versenyzett – és lett a GP3-as széria bajnoka –, idén pedig visszatérhet korábbi munkaadójához, a Renault ugyanis szerdán, a franciaországi csapatbemutatón bejelentette, ő lesz az új gyár tartalékversenyzője.

„Elragadó érzés, hogy részese lehetek a Renault gyári szintű visszatérésének” – mondta Ocon a franciák sajtótájékoztatóján. „A tavalyi év végén úgy döntöttem, hosszabb időre elkötelezem magam a Mercedes juniorprogramja mellett; most roppant boldog vagyok, hogy idén a Renault Forma-1-es alakulatát is segíthetem. Nem csak azért, mert francia versenyzőként kapok szerepet egy francia csapatnál, hanem azért is, mert tovább építhetem azt, amit néhány évvel ezelőtt elkezdtem az Enstone-ban dolgozó fiúkkal és lányokkal” – tette hozzá boldogan.

Ocon, aki az elmúlt években nemcsak a GP3 megnyerésével hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy elsőként végzett a Forma-3-as Európa-bajnokságban, ahol egyik legnagyobb ellenfele az azóta Forma-1-es pilótává váló Max Verstappen volt. Bár hivatalos bejelentés még nem érkezett jövőjéről, idén várhatóan a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) versenyez majd a Mercedesszel, új szerepe ellenére tehát a stuttgartiakkal sem szakítja meg együttműködését.

„A Mercedes 2014 vége óta támogat, az előző szezonban pedig valódi Mercedes-junior lettem, miután megnyertem a GP3-at. Bár most új feladatokat kaptam a Renault Forma-1-es csapatától, továbbra is a Mercedes családjának tagja maradok, mégpedig hosszabb távon. Természetesen mindkét cégnek köszönettel tartozom, hogy ezt lehetővé tették számomra. Vannak lehetőségeim az idei évre, de még semmi sem dőlt el! Komoly lehetőség, hogy a Mercedes figyel és támogat és hatalmas büszkeség, hogy egy olyan márkát is képviselhetek, mint a Renault” – magyarázta.

A csapat összetételének és pilótáinak ismertetésén kívül a Renault szerdán bejelentette, új versenyzőakadémiát indít, hiszen az utánpótlás-nevelés is fontos részét képezi majd stratégiájának. A program keretében több tehetséges fiatalnak is lehetőséget adnak, a végső cél pedig az, hogy a legjobbakat eljuttassák a Forma-1-ig. Most négy tagot ismertettek: a Forma Renault 3.5-ös géposztályának (ez a széria idén Forma-V8 néven fut majd) tavalyi bajnoka, Oliver Rowland, a kétliteres géposztály győztes, Jack Aitken, ezüstérmese Louis Delétraz és borzérmese, Kevin Jörg.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest