A Mercedes tudja, még lehetnek „problémák”

írta: M4Sport
2016. július 22. 13:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes sportigazgatója tisztában van azzal, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatája a következő két évben is hozhat vitatott manővereket, a csapat azonban felkészült erre, és mindig is elsődleges célkitűzése volt a jelenlegi páros megtartása.

A stuttgartiak péntek délelőtt jelentették be, meghosszabbították német versenyzőjük szerződését, ezzel pedig biztossá vált, hogy a csapat 2017-ben és 2018-ban is Hamilton és Rosberg kettősével képviselteti magát a királykategóriában. Persze a hír nem okozott komolyabb meglepetést, a tárgyalások elhúzódása miatt azonban voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, a listavezető akár válthat is.

A felek számára azonban mindig az együttműködés folytatása volt az elsődleges célkitűzés – ahogyan arra Wolff az első szabadedzés után is rámutatott. „Csak akkor lehetünk biztosak valamiben, ha aláírtuk a szerződést. Erre csak tegnap este került sor, miután hosszú hónapokig tárgyaltunk. Igazából sosem volt kérdéses, Nicóval akarjuk-e folytatni és szerintem ő is maradni akart, hiszen most ez az autó a legjobb. Jól haladtak a tárgyalások, a végső megerősítés azonban csak tegnap történt meg.”

Hamilton és Rosberg kettőse többször okozott már fejtörést a csapatnak (elég csak a spanyolországi vagy az ausztriai ütközésükre gondolni), Wolff pedig tudja, a folytatásban is lehetnek izgalmas pillanataik, emiatt azonban nem akartak változtatni. „Biztosra veszem, hogy tökéletesen sohasem tudjuk kezelni ezt a helyzetet. Ez igazi rock and roll! Viszont tisztában voltunk ezzel, mielőtt döntöttünk. Van, hogy nehéz helyzetbe kerülsz, amikor két első számú versenyző alkalmazol, és olyan autót biztosítasz számunkra, amivel harcolhatnak - tisztában vagyunk ezzel!”

Wolff kiemelte, a Mercedes a folytatásban sem fog különbséget tenni versenyzői között, azaz egyikükkel sem kivételezik. „Nem!” – felelte, amikor arról kérdezték, le lesznek-e osztva a lapok a következő években. „Teljes egyenlőséget biztosítunk számukra, eddig is ez volt a filozófiánk és a folytatásban is ezt az elvet szeretnénk követni. Ez a csapat számára és a szurkolók számára is izgalmas. Lehet, hogy gyorsabban fogok őszülni, de eddig rendben vagyunk” – utalt arra zárásképpen, hogy csapat többé-kevésbé tudta kezelni pilótáit az előző években.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”