A Mercedes versenyzői kapnak még egy esélyt

írta: M4Sport
2016. július 06. 09:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff csütörtökön találkozik versenyzőivel, hogy átbeszéljék az Osztrák Nagydíjon történteket – árulta el Niki Lauda, majd elhintette, a stuttgartiak még nem alkalmaznak csapatutasítást, a pilótáknak azonban csak egy „dobásuk” maradt.

Néhány héttel a spanyol futam után ismét bekövetkezett az, amitől a Mercedes vezérkara legjobban tartott: Lewis Hamilton és Nico Rosberg ütközött a győzelemért folyó csata hevében. Wolff az eset után nem csinált titkot abból, kezd elege lenni a pilóták kakaskodásából, és azt is kilátásba helyezte, hogy a Mercedes a folytatásban valamiféle csapatutasítással próbálja korában tartani őket.

Az ötlet a szurkolók és a szakértők körében is roppant népszerűtlen volt, most azonban úgy tűnik, az F1 egyelőre „megússza” a Mercedes csapatutasítását, egy harmadik ütközésnek viszont „komoly következményei lesznek” az istállón belül. Erről a tanácsadó, Niki Lauda beszélt az Auto Motor und Sportnak, amikor a kialakult helyzetről kérdezték. A korábbi háromszoros világbajnok azt is elárulta, Wolff mikor beszélget el két versenyzőjével.

„Világbajnokok szeretnénk lenni két élversenyzővel, a bajnoki címet azonban balesetek nélkül kell megszereznünk” – jelentette ki Lauda. „Ennek megvalósíthatónak kell lennie. Nem akarunk olyan incidenseket látni, mint Ausztriában. Lewis nem adta fel, Nico pedig tartotta a pozíciót. Logikus, hogy összeütköztek. Ez elfogadhatatlan. Két intelligens, felnőtt versenyzőtől elvárom, hogy balesetek nélkül oldják meg az ilyen helyzeteket” – tette hozzá.

Kiemelte, a két versenyző harcolhat a bajnoki címért, és saját trükkjeiket is bevethetik, az viszont elfogadhatatlan, hogy ez a küzdelem két csapattárs között balesetekkel végződik. „Ha pontokat buksz, akkor a bajnoki cím is elúszhat. Képzeljenek el egy olyan szituációt, melyben Vettel csak 10 ponttal marad el ettől a két úriembertől, akik ismét ütköznek. Toto csütörtökön beszél velük. Azt akarjuk, hogy szabadon versenyezzenek, de csak akkor, ha nem ütköznek. Ha nem működik a dolog, és az történik, ami Barcelonában, Montrealban és Spielbergben lépni fogunk. A mókának valahol véget kell érnie” – folytatta sejtelmesen a 66 éves szakember.

Végül a két balesetről is beszélt: a múlt vasárnapi incidensért Rosberget a barcelonaiért pedig Hamiltont tette felelőssé. Mindkét ütközést feleslegesnek tartja, és kiemelte, a csapat pontokat veszített vele. Bár nyilatkozata során többször jelezte, elfogadhatatlannak tartja az ehhez hasonló ütközéseket, zárásként megjegyezte, van egy helyzet, melyben ő sem háborodna fel azon, hogy pilótái ismét „megtalálják” egymást a versenypályán: ha az utolsó futamon ütköznek, miközben már másnak nincs esélye a végső győzelemre. „Csak és kizárólag ebben az esetben tudnám elfogadni. Addig azonban semmilyen esetben sem” – hangsúlyozta.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Luxor
#4 Luxor 2016. július 06. 12:53  
HannaLill:
Barcelonáért az FIA Rosberget akarta megbüntetni !!!

Azt már észre vehetted volna, hogy Lauda, Keke Rosbergel való barátsága miatt, inkább Rosberg mellett áll...

HannaLill
#3 HannaLill 2016. július 06. 12:26  

Barcelonáért az FIA Rosberget akarta megbüntetni !!!

szaki
#2 szaki 2016. július 06. 11:44  

Nem lesz csapatutasitas, csak ugyanaz a taktika ugy lebontva, hogy ne legyen eselyuk egymas ellen,

hammertime
#1 hammertime 2016. július 06. 10:52  

Lehet Bernie is odaszólt, hogy gyerekek, ha csapatutasítás lesz, a közvetítésben nem nagyon fogtok szerepelni, mert minek. Most is teljesen érdektelen lett volna, ha csak bevonatoznak a végén.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál