A Mercedesek koccanása: Hamilton szerint nincs mit megbeszélni

írta: M4Sport
2016. június 13. 10:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kemény, de a sportszerűség határán belül maradó manővernek ítélte Lewis Hamilton rajt utáni kiszorítós megmozdulását a Mercedes. Nico Rosberg mellett Daniel Ricciardo versenyét is ez vitte félre. A címvédő csapat ismét a gyenge rajtok miatt törheti a fejét.

A barcelonai ütközés megismétlődéséről ugyan szó sem volt, a Mercedes vezetősége ugyanakkor aligha nézte higgadtan, ahogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg ismét egymásnak koccan a Kanadai Nagydíj rajtját követően.

Az eset a lassan megszokottá váló forgatókönyv szerint alakult: a pole-ból gyengén rajtoló, s emiatt lendületet vesztő Lewis Hamilton a belső íven agresszív volt, Nico Rosberg kiszorított helyzetben engedni volt kénytelen, s a füves részen keresztül levágta a kanyart. Bár a német közvetlenül a futam után még elég dühösnek tűnt az eset miatt, nyilatkozataiban mégsem vádolta csapattársát. „Sebastian villámrajtot vett, az én rajtom egészen jó volt, Lewisé pedig nagyon gyenge. Barcelonában is kívülről próbálkoztam, akkor működött – most nem. Kemény manőver volt Lewistól, de ilyen a versenyzős” – mondta beletörődően.

Hamilton nem győzte hangsúlyozni, nem szándékosan szorította ki ellenfelét, autója egyszerűen tolta az orrát a kanyarbejáratnál. „Az első kanyarba érkezve alulkormányzottá vált az autóm, és azt gondoltam, a kör hátralévő részében is így lesz. Szerintem a mögöttem érkezők számára is necces volt, de ami Nico és köztem történt, az nem szándékos volt. Szerencsére egyikünk autója sem sérült meg. A rossz rajtom után próbáltam védeni a pozíciómat Sebastiannal szemben, későn fékeztem, a gumim még hideg volt, és komoly alulkormányzottságot éreztem” – magyarázta.

Nico Rosberg, Lewis Hamilton, rajtNiki Lauda a verseny előtt két dologtól intette óva versenyzőit. „Mindkettejüknek mondtam, csak két dolgot kerüljenek el: ne ütközzenek, és ne tolják le egymást a fűre” – nyilatkozta az osztrák. Végül mindkét tiltott dolog megtörtént, ám a leintés után a tanácsadó mégsem volt dühös. „Sebastian úgy hagyta ott a két Mercedest, mintha azok csak parkolnának. Lewis nagyon későn fékezett, hogy menteni tudja a helyzetet. Ilyenkor magától értetődő, hogy alulkormányzott lesz az autó. Ezzel a fűre kényszerítette Nicót, aki pedig így nagyon sok helyet veszített. Számomra ez egy rajtnál megszokott versenybaleset volt, ahol nincs értelme vádaskodni.”

A szerződéshosszabbítás ügyében Rosberget segítő Gerhard Berger sem látott kivetnivalót a címvédő megmozdulásában. „Lewisnak pont így kellett belemennie az egyes kanyarba. Csak védte az ívét. Nicónak talán úgy húsz centi hiányzott. Úgy még bevághatott volna Lewis elé” – vélekedett.

Toto Wolff sportigazgató közben azért jelezte, még alaposabban is megvizsgálják a történteket. „Meg kell néznünk az adatokat, hogy valóban alulkormányzásról volt-e szó. De amit én láttam, az alapján azt mondom, ez egy kemény, de fair manőver volt a csapattársak között. Mivel a külső íven még van hely, lehet ilyet csinálni. Elvégre nincs ott fal.”

Hamilton szerint azonban nincs szükség további megbeszélésekre. „Szerintem nem kell ezzel foglalkoznia a csapatnak, mivel nem tudhattuk, hogy egymás mellett érkezünk meg a kanyarba. Nico kívül volt, én belül, vagyis enyém volt az ideális ív. A visszajátszáson látható, hogy Vettel épp előttem volt, ezért nem fékezhettem akkor, amikor akartam. Nem tudom, hogy a hátszél miatt volt-e, vagy csak mert nem volt leszorítóerőm mögötte, de alulkormányzott volt az autó. Aztán kicsit összekoccantunk. De ezt részemről alig éreztem. Nicónak viszont a menekülőutat kellett választani. Van, hogy megy kívülről, máskor nem. Ma nem működött.”

Ricciardo volt a gyanútlan áldozat

Lewis HamiltonA két Ezüstnyíl kakaskodásának más áldozata is volt: Daniel Ricciardo Rosberg pályalevágása után veszítette el pozícióját Max Verstappennel szemben, s futama ezt követően hasonló lejtmenetbe került, mint a németé. „Amikor láttam, hogy a Mercedesek rosszul rajtolnak, mindkettő mellett el akartam menni az első kanyarban. De hirtelen ott volt Seb, és a három autó már elzárta előttem az utat” – magyarázta. A valódi problémát viszont Rosberg pályalevágása és visszatérése jelentette. „Láttam, ahogy Nico a fűre megy. Elég meredek szögben tért vissza az útra. Azt gondoltam, eltakarít pár autót az útból, ezért inkább elvettem a gázt. Menjen inkább Maxnak, aki balra volt tőlem” – viccelődött. „Sajnos Nico végül pont be tudta venni a kanyart, és közvetlenül elém fordult be…”

Vettel villámként indult, Hamilton megtudta, nem rajta múlt

rajtA Mercedest az ütközésnél jobban aggasztotta, miért sikerült ismét gyengébben két versenyzőjük rajtja. Főleg az indulásokkal idén rendszeresen küszködő Hamilton ragadt be csúnyán. „A rajt… nem is értem. Ezúttal tényleg nem értem, mert a gyakorlás jól sikerült, a bemelegítő körnél hihetetlenül jól indultam el, fölengedtem a kuplungot, és tökéletesen ment minden. Aztán megálltam, végigcsináltam a megszokott procedúrát, fölengedtem a kuplungot, és semmi. Ha hosszabb lenne a célegyenes, nagy bajban lettem volna. Sebastian ezeken a gumikon villámként húzott el, nekem viszont nem volt tapadásom.”

Sebastian Vettelnek annál inkább. „Lehet, hogy furcsán hangzik, de jó megérzésem volt a rajt előtt, úgy éreztem, jól sikerülhet” – nyilatkozta a ferraris a futam után. „Ez nyilván a többiektől is függ, de amikor a lámpák kialudtak, tudtam, hogy jó lesz. Már a bemelegítő körben is éreztem, szerintem jól reagáltam – anélkül, hogy túl sokat dicsérném magam. Nagyon elégedett voltam, aztán az élre törtem.”

Toto Wolff a futam után elsőre nem tudta, versenyzői hibáztak-e, vagy megint a technika fogott ki rajtuk, s ezért maradtak állva a Ferrari mellett. „Meg kell néznünk, hogy a kuplung csúszott-e, vagy a versenyző aludt el” – mondta.

Később azonban kiderült, Hamiltonnál túl magasra szökött a kuplung hőmérséklete, így a versenyző nemigen tudott mit tenni. „Azt hittem, ellustultam, amikor Seb elment. Később a mérnökök azonban rájöttek, a kuplung volt túl meleg, ezért nem sikerült jól átvinni a forgatónyomatékot” – nyugtatta lelkét a futamgyőztes.

Oszd meg!

40 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

DUdi
#40 DUdi 2016. június 14. 10:07  
Zasalamel:
Szégyelld magad, tisztában vagy vele mit beszélsz, ill írsz?

Nem hiszem. Bár érdekes kérdés az, hogy mi szükség van erre a stílusra? A normális forumozás és vélemény nyílvánítás már degradáló? És most tök mindegy, hogy melyik versenyzőről van szó.
Mondjuk ez most kifejezetten kirí. Erre végkép nincs szükség.
Szóval a BANamákra egy repülőjegyet mindenképpen kierőszakolt a lenti hozzászólással.

Utoljára módosítva: 2016. június 14. 10:10

Zasalamel
#39 Zasalamel 2016. június 14. 10:01  
trialboj:
Nem tudom szoktak-e erre fele moderálni, de azért nem ártana parkolópályára rakni az ilyen megnyílvánulásokat, főleg egy F1 portálon.

Sajnos 2-3 éve nincs moderátor, és ezt aljasul ki is használják egyesek.

trialboj
#38 trialboj 2016. június 14. 08:24  
Zasalamel:
Szégyelld magad, tisztában vagy vele mit beszélsz, ill írsz?

Nem tudom szoktak-e erre fele moderálni, de azért nem ártana parkolópályára rakni az ilyen megnyílvánulásokat, főleg egy F1 portálon.

Janisf
#37 Janisf 2016. június 14. 08:24  
No.1:
Most pont magadat cáfoltad meg. Az ilyen "műsor" miatt lett tök unalmas az egész futam. Nem mondom, hogy Rosb lett volna olyan gyors mint Hami, de a merci fölényét nézve csak ő tudott volna hasonló tempót menni. Amúgy nem tudom hogy feltűnt e valakinek az idén még 1x sem volt komoly vérre menő küzdelem a két mercis között. Vagy technikai problémák vagy ütközés, a végéig tartó küzdelem sose. Akár hogy bizonygatja a ferka nagyon messze vannak még. Biztos, hogy Hami még tudott volna emelni a tempón, az RB is messze van még. A többiek 0, főleg a meki egy nagy csapat és sehol sincsenek már évek óta. A monacóban pedig nem lehetett volna kifogás a motor látva az RB-t. Kezd egyre érdektelenebb lenni az F1. Mindig 1 csapat van az élet a többiek fényévekre, és jövőre is ez lesz, legfeljebb nem a merci lesz az élen.

Hááát szerintem most elég jól meg volt kergetve Hamilton... Amikor 4 másodpercig lement az előnye egész nem kis spórolós köröket ment, Rosberg és Verstappen volt az egyetlen akik gyorsabbak voltak náluk. Rosberg friss lágyon, Ves pedig az ultra lágyakon... Szerintem nem volt ott túl nagy spórolás... Ami a mercinek kedvezhetett ezen a hétvégén az az hogy nagyobb leszorítóerőre állították be a kocsit mint a többiek, talán még az RB-nél is nagyobb leszorítóerővel mentek, így könnyebben tudták a gumikat üzemi tartományban dolgoztatni..

jtfan
#36 jtfan 2016. június 13. 23:13  
Zasalamel:
Szégyelld magad, tisztában vagy vele mit beszélsz, ill írsz?

Azért szerintem azt még te is elismered hogy Hamilton egy patkány emberileg (és nem azért mert fekete és mellé lehet akármekkora pilóta), Toto és a Merci vezetés pedig gerinctelen.

jtfan
#35 jtfan 2016. június 13. 23:00  

Csak magamat tudom ismételni.
Ahogy már korábban írtam, Hamilton simán kipöcizte Rosberget.
A csapat Hamilton seggét nyalja. Ez csak addig baj ameddig nem mondják ki nyiltán Hamilton az első számú, Rosberg csak kiölti a másik autót.
Ez a pofátlan félrebeszélés viszont undorító.
Rosbergnek, ha van egy kis esze, kövi futamon első kanyarban vagy ő fordul el elsőként, vagy magával viszi Hamiltont amolyan Senna stílusban.

Zasalamel
#34 Zasalamel 2016. június 13. 22:21  
Kepano:
Rosberg full námbör 2 a csapatnál. Undorító négerbérenc Mercedes a saját fajtáját árulja el. Hitler forog a sírjában.

Szégyelld magad, tisztában vagy vele mit beszélsz, ill írsz?

Kepano
#33 Kepano 2016. június 13. 20:39  

Rosberg full námbör 2 a csapatnál. Undorító négerbérenc Mercedes a saját fajtáját árulja el. Hitler forog a sírjában.

albutr
#32 albutr 2016. június 13. 19:19  
qwerm:
azzal, h a vezetés is egyetért a manőverrel, gyakorlatilag nyíltan elismerik, h csapatsorrend van. meglepődnék, ha év végén rosberg vezetné a listát.

én már azon is meglepődnék ha Rosberg marad a csapatnál.

F1890
#31 F1890 2016. június 13. 18:26  
hammertime:
Ham engedett 14-ben, azért nem esett annyira vissza, de Ros ugyanúgy kiszorította, ha nem jobban.

és rózberg h engedjen mikor hamilton sajáűt bevallása szerint meglepődött az alulkormányzottságon és beleszállt rózbergbe? a kocc miatt került pályán túlra rózberg, nem volt még olyan helyzetben h elengedje. pár méterre később valszeg visszább vesz és befordul 3. 4.-nek

ez hamilton sara volt most, nem volt nagy hiba, de ettől még rózbergnek szopólorrel volt mint tavaly usaban. ott hamiltont csapaton belül elmeszelték, pontosabban rózbinak adtak igazat. most is ugyanaz történt, alulkormányzottá vált ham autója és koccoltak a kerekeknél

deze75
#30 deze75 2016. június 13. 17:08  

Ham 1/1 -s pilóta ,de ritka szerencsés is ,majd ha valaki tényleg ott lesz a sarkukban ismét elkezd igazán Hamilton lenni....nyérvák,fekete vagyok stb
Nico itt tényleg nem lehet vb (szerintem) én egy centit nem engedtem volna,olyan érdekes ez a stílus Ric-re és Lewis-ra jellemző.Valakinek bejön valakinek nem....ennyi önbecsülése kell hogy legyen egy vb aspiránsnak (Nico),hogy ezt a (szarcsinbókot Nico szerint) ne engedje tovább így versenyezni.Ha pedig engedi ,hogy ilyen kétes módszereket is alkalmazzon valaki vele szemen....hát akkor vessen magára. Lewis úgy van vele,ha ez a piperkőc engedi ,akkor nyomom ezt az (Ali vagyok nem számít semmi)stílust oszt addig üsd a lovat amíg lehet.

sába
#29 sába 2016. június 13. 15:58  
No.1:
Mondjuk azért megnéztem volna az első kanyaros lökést, ha mondjuk Ricsi, Vettel vagy Vers lett volna mellette. Garantálom akkor nem lett volna alul kormányzott a kocsi. :D

Ha jól rémlik Vettellel már voltak hasonló szituációban, mondanom sem kell, a német nemigen állt félre.

No.1
#28 No.1 2016. június 13. 15:35  
jackasszoli:
Szerintem ennyi bőven belefér, és mondom nem az első esetük már. Nekünk meg kell a műsor, mert ilyenek miatt nézzük az F1-et. Lehet egyedül leszek de szerintem az elejét és a végét leszámítva idén is elég gyenge volt a kandai futam. :( Kár, hogy nem jött az eső!

Most pont magadat cáfoltad meg. Az ilyen "műsor" miatt lett tök unalmas az egész futam. Nem mondom, hogy Rosb lett volna olyan gyors mint Hami, de a merci fölényét nézve csak ő tudott volna hasonló tempót menni.
Amúgy nem tudom hogy feltűnt e valakinek az idén még 1x sem volt komoly vérre menő küzdelem a két mercis között. Vagy technikai problémák vagy ütközés, a végéig tartó küzdelem sose.
Akár hogy bizonygatja a ferka nagyon messze vannak még. Biztos, hogy Hami még tudott volna emelni a tempón, az RB is messze van még. A többiek 0, főleg a meki egy nagy csapat és sehol sincsenek már évek óta. A monacóban pedig nem lehetett volna kifogás a motor látva az RB-t. Kezd egyre érdektelenebb lenni az F1. Mindig 1 csapat van az élet a többiek fényévekre, és jövőre is ez lesz, legfeljebb nem a merci lesz az élen.

Utoljára módosítva: 2016. június 13. 15:36

jackasszoli
#27 jackasszoli 2016. június 13. 15:00  
Rikii:
Rosberg ugy rakta ki Hamiltont hogy visszajott a 3ik helyre. Hamilton ugy rakta ki Rosberget hogy visszaesett a 10ik helyre...

Szerintem ennyi bőven belefér, és mondom nem az első esetük már.
Nekünk meg kell a műsor, mert ilyenek miatt nézzük az F1-et.
Lehet egyedül leszek de szerintem az elejét és a végét leszámítva idén is elég gyenge volt a kandai futam. :( Kár, hogy nem jött az eső!

hammertime
#26 hammertime 2016. június 13. 14:47  
Rikii:
Rosberg ugy rakta ki Hamiltont hogy visszajott a 3ik helyre. Hamilton ugy rakta ki Rosberget hogy visszaesett a 10ik helyre...

Ham engedett 14-ben, azért nem esett annyira vissza, de Ros ugyanúgy kiszorította, ha nem jobban.

No.1
#25 No.1 2016. június 13. 14:42  
Rikii:
Rosberg ugy rakta ki Hamiltont hogy visszajott a 3ik helyre. Hamilton ugy rakta ki Rosberget hogy visszaesett a 10ik helyre...

Amúgy elég egyértelmű ez mind Rosberg hibája. Mindig akkor keménykedik amikor már túl késő. Egy karakteresebb csapattárs nem engedte volna ki vagy kiesnek vagy elférnek ahogy tudnak. Sokkal keményebbnek kellene lennie szerződés ide vagy oda inkább távozzon a mercitől egy vb címmel minthogy csak kisegítő legyen. A csapat meg nagyjából leszarja, ha Hami 1. Rosberg 5-8. Van már akkor előnyük hogy meglesz a konstruktőri. (A ferka és az RB egymást páholja közben.)
Akik műsort szeretnének kb. ez a véleményük. Rosberg gondolom meg azon van, hogy leszarja kb. a vb.-t de legalább egy jó autóban ül egész jó lóvéért.

Rikii
#24 Rikii 2016. június 13. 14:20  
jackasszoli:
Rosberg 2014-ben Kanadába ugyan ezt csinálta mint most Hamilton. Tavaly Hamilton játszotta ezt el USA-ban. Idén Rosberg Ausztráliában. Most pedig újra Hamilton Kanadába. Miről beszélünk akkor?

Rosberg ugy rakta ki Hamiltont hogy visszajott a 3ik helyre.
Hamilton ugy rakta ki Rosberget hogy visszaesett a 10ik helyre...

Raikkönen
#23 Raikkönen 2016. június 13. 13:44  

Remélem, hogy az év hátralevő része nem arról fog szólni, hogy majd egyik hétvégén Hamilton, másikon Rosberg fogja kiterelni a másikat, mert az nekünk szurkolóknak lesz nagyon rossz :S
Azt halkan tenném hozzá, hogy nehogy úgy járjon a Merci, hogy addig szórakoznak egymással a pilótáik, hogy Vettel esetleg nevető harmadikként vb-t nyer :D

jackasszoli
#22 jackasszoli 2016. június 13. 13:31  

Rosberg 2014-ben Kanadába ugyan ezt csinálta mint most Hamilton.
Tavaly Hamilton játszotta ezt el USA-ban.
Idén Rosberg Ausztráliában.
Most pedig újra Hamilton Kanadába.
Miről beszélünk akkor?

vacsad
#21 vacsad 2016. június 13. 13:26  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

Neked nagyon kellemetlen életed lehet :D

hammertime
#20 hammertime 2016. június 13. 13:21  
csaby_massa:
pont erre gondoltam én is. tavaly is így cseszte el, hogy folyamatosan teret hagyott Hamilton agresszivitásának. ha állandóan a bukótérbe menekül, maradhat no.2 örökre.

Fordított szituban Ham sem tartotta ott, hanem engedett. Aki külső íven van nem nagyon tud mást tenni, úgyis ő húzza a rövidebbet, amikor a belső íven haladó "rátámaszkodik". Egyszerű fizika.

T.L.G
#19 T.L.G 2016. június 13. 13:20  
Zasalamel:
Sok baromságot olvastam a 10 év alatt itt, de ez most felülmúlt mindent,. Nem te írtad még 2014-ben h haminak el kell hagynia a mercit a vb címért cserébe?

De, ő írta.

Utána meg azt, hogy ok, egy évig marad, de a 3 év után elmegy...utána meg visszajött a régi szalag, hogy Hamilton Schumi helyét bitorolja...de ez most mindent vitt.

T.L.G
#18 T.L.G 2016. június 13. 13:18  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

Ezzel most még saját magadon is túltettél.

csaby_massa
#17 csaby_massa 2016. június 13. 13:18  
Berger 87:
Ha Rosberg egy picit tökösebb, akkor ott tartja az autót. Ha mindketten kiesnek emiatt akkor ez ugyanolyan szitu lett volna, mint Barcelonában. De nem, ő inkább kitért előle... Így nem lesz sose vb...

pont erre gondoltam én is. tavaly is így cseszte el, hogy folyamatosan teret hagyott Hamilton agresszivitásának. ha állandóan a bukótérbe menekül, maradhat no.2 örökre.

akdestroyer
#16 akdestroyer 2016. június 13. 13:17  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

Háttérhatalom? :D
Korrupt politikusok? Szabadkőművesek? Vagy a zsidó gyíkemberek? :D
Bárhogy is legyen: ILLUMINATI CONFIRMED!

Berger 87
#15 Berger 87 2016. június 13. 13:04  

Ha Rosberg egy picit tökösebb, akkor ott tartja az autót. Ha mindketten kiesnek emiatt akkor ez ugyanolyan szitu lett volna, mint Barcelonában. De nem, ő inkább kitért előle... Így nem lesz sose vb...

kimi-sebfan
#14 kimi-sebfan 2016. június 13. 12:56  
totopad:
Azok a rasszista, antiszemiták szoktak így beszélni, akik nem tudják elfogadni, hogy a világ Magyarroszágon kívűli része megváltozott kirekesztésügyileg. Ekkora baromságot már rég hallottam!

Igen,és látjuk mi az eredménye!

kimi-sebfan
#13 kimi-sebfan 2016. június 13. 12:54  
No.1:
Mondjuk azért megnéztem volna az első kanyaros lökést, ha mondjuk Ricsi, Vettel vagy Vers lett volna mellette. Garantálom akkor nem lett volna alul kormányzott a kocsi. :D

Szerintem se.

totopad
#12 totopad 2016. június 13. 12:54  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

Azok a rasszista, antiszemiták szoktak így beszélni, akik nem tudják elfogadni, hogy a világ Magyarroszágon kívűli része megváltozott kirekesztésügyileg.

Ekkora baromságot már rég hallottam!

No.1
#11 No.1 2016. június 13. 12:45  

Mondjuk azért megnéztem volna az első kanyaros lökést, ha mondjuk Ricsi, Vettel vagy Vers lett volna mellette. Garantálom akkor nem lett volna alul kormányzott a kocsi. :D

hammertime
#10 hammertime 2016. június 13. 12:41  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

Kicsit túltoltad a hétvégi tripet.:D

mb c124
#9 mb c124 2016. június 13. 12:36  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

:D
Akkor kitúrta Piást, Piás meg miatta MSC-t?
Lehet hogy a F*E*D áll mögötte? :O Vagy Lui maga az Antikrisztus? :S
(Te meg lehet, hogy Niconauta vagy?)

qwerm
#8 qwerm 2016. június 13. 12:29  

azzal, h a vezetés is egyetért a manőverrel, gyakorlatilag nyíltan elismerik, h csapatsorrend van. meglepődnék, ha év végén rosberg vezetné a listát.

Zasalamel
#7 Zasalamel 2016. június 13. 12:26  
hammertime:
De-de, azóta is ezen röhögünk, hogy Ham csak azért lehetett VB a mercivel, mert megígérte, hogy cserébe lelép.:)))

Lassan a 9/11-hez is köze lesz a gonosz Hamilton háttérhatalomnak. :D

hammertime
#6 hammertime 2016. június 13. 12:17  
Zasalamel:
Sok baromságot olvastam a 10 év alatt itt, de ez most felülmúlt mindent,. Nem te írtad még 2014-ben h haminak el kell hagynia a mercit a vb címért cserébe?

De-de, azóta is ezen röhögünk, hogy Ham csak azért lehetett VB a mercivel, mert megígérte, hogy cserébe lelép.:)))

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. június 13. 12:05  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

Sok baromságot olvastam a 10 év alatt itt, de ez most felülmúlt mindent,. Nem te írtad még 2014-ben h haminak el kell hagynia a mercit a vb címért cserébe?

kimi-sebfan
#4 kimi-sebfan 2016. június 13. 12:01  
Konszpiresiszeoriz:
Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk. A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart! Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben. Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

Háttérhatalom?

Konszpiresiszeoriz
#3 Konszpiresiszeoriz 2016. június 13. 11:58  

Az hogy mekkora erők állnak a szinesbőrű Hamilton mögött hétről -hétre láthatjuk.
A Hamilton mögött álló hatalom 2006-ban eltávolította Schumachert a Forma 1-ből - mert érkezett 2007-ben az Angol, majd 2012-ben újra megtette ezt pofa nélkül. Gondoljon bele mindenki mekkora befolyás lehet Hamilton mögött ha még a Mercedest is átszervezték, Haugot-Brawn- Schumit kirúgták mint a szart!
Remélem egyszer kinyitják a szájukat Montezemoloval egyetemben.
Tegnap Hamilton tudatosan kiszorította Rosberget, nem hagyott helyet neki a szabályok szerint!

kimi-sebfan
#2 kimi-sebfan 2016. június 13. 11:55  

Csak azt nem értem,ha Hamilton aktuális kiszorításánál bárki nem engedné ki,hanem tartaná az íven,akkor m a faszt csinálna?Mindig ütközne?Valszeg egy idő után csak megunná!

MS_argo001
#1 MS_argo001 2016. június 13. 11:48  

Rosbergnek reszeltek ennél a csapatnál.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”