A Mercedesnek is „hiányzik az erős Ferrari”

írta: M4Sport
2016. augusztus 03. 18:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff reméli, a Ferrari hamarosan formába lendül, és megszorongatja csapatát, a Forma–1-nek ugyanis szüksége van a „nagyszerű párharcokra”. A szakember szerint 2017-ben a vörösök mellett a Red Bull is veszélyes lehet.

Miután a 2015-ös szezont három futamgyőzelemmel zárták, a Ferrari vezetői remélték, idén már a bajnoki címért harcolhatnak a Mercedesszel. Ehhez képest az első 12 futamon egyszer sem győztek, sőt Németországban már a második helyet is átvette tőlük az egyre jobb formába lendülő Red Bull – ezt látva az olasz és a nemzetközi sajtó egyre gyakrabban cikkez az istálló „válságáról”.

Annak, hogy a két gyártó közötti összecsapás végül elmaradt, a Mercedes sportigazgatója sem örül – legalábbis egy interjú során erről beszélt. „A Forma–1-et a versenyzők és a csapatok közötti nagy csaták éltetik” – mondta. „A Ferrari egy nagyszerű márka, ahol rátermett emberek dolgoznak. Igazán szórakoztató lett volna, ha folyamatosan harcolhatunk velük a versenypályán. Valamiért az előző versenyeken nem teljesítettek azon a szinten, amit elvártak maguktól, vagy amit mi vártunk tőlük.”

„Szerintem a Ferrarival vívott harc jót tenne a Forma–1-nek. Bármennyire is abszurd, én már nagyon várom! Remélem, hogy újra erősek lesznek és harcolhatunk majd a versenypályán” – folytatta az osztrák szakember, majd elmondta, szerinte az olaszok egy ideje már inkább a 2017-es évvel foglalkoznak, így nem lepődne meg, ha az új érában visszavágnának.

„Nem hiszem, hogy a Ferrarit le lehet írni. Egyértelmű, hogy most egy nehéz időszakon mentek keresztül, viszont szerintem már átálltak a 2017-es évre. Soha nem becsülhetsz alá egy ennyire szenvedélyes csapatot, melynek ilyen komoly forrásai vannak. Legalábbis ez az én véleményem” – latolgatta diplomatikusan az ellenfél esélyeit.

Wolff úgy érzi, egyelőre a Red Bull a Mercedes legközelebbi ellenfele, Christian Horner csapata pedig nemcsak az év második felében, hanem 2017-ben is megdolgoztathatja őket a pénzükért, ennek ellenére „nem félnek” tőlük. „Azt hittük Magyarország nehéz lesz, hiszen nagyon jól teljesítenek majd, de épp az ellenkezője történt. Végül erősek voltunk, akárcsak Silverstone-ban. Hockenheim elvileg könnyebb lett volna, de nem volt. Nem egyértelmű a dolog. Jó formában lesznek az év második felében, és egyértelmű, hogy jövőre is. Sokszor elmondtam már, furcsa, hogy egy csapat olyan sokat nyer, mint mi az előző két és fél évben. De ez nem tart örökké” – figyelmeztetett zárásként.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Pauszaniasz
#9 Pauszaniasz 2016. augusztus 05. 20:25  

Tavaly nyomás alatt a Merci szétesett ha nem a megszokott recept szerint alakultak a dolgok.

kimi-sebfan
#8 kimi-sebfan 2016. augusztus 04. 13:29  

Bizonyára!

BP05
#7 BP05 2016. augusztus 04. 08:38  

Aha persze, de csak addig amíg meg nem kapják aztán megy a sírás hogy túl közel vannak és mindenképpen javulni kell. De ha ennyire erős ellenfélre vágynak adjanak motort az RB-nek jövőre.
Nem értem mi szükség van az ilyen idióta nyilatkozatokra, mivel minden csapat annak örül ha könnyedén nyerhet nem pedig ha minél nehezebben arról nem beszélve hogy kész vicc amikor ilyet nyilatkoznak annak tudatában hogy nem mertek motort adni az RB-nek és folyamatosan azon szabályváltozások ellen vannak amik csökkenthetnék az előnyüket. Akkor meg miről is beszélünk?

Jadeite
#6 Jadeite 2016. augusztus 04. 03:03  

Ehhez képest évek óta foggal-körömmel gátolnak mindent, ami az előnyük elolvadásához vezetne; nem mertek motort adni a RB-nak, a motor-fejlesztés befagyasztása is kedvükre volt, és a nagyobb szabályváltozásoktól sincsenek elragadtatva, Wolf sokszor beszélt a 17es szabályok ellen.

fagyi
#5 fagyi 2016. augusztus 03. 22:29  
Zasalamel:
Gondolom azt is sajnálja h nem adott merci motort a RB-nak. :D

Azt nem, mert nem lett volna csata.

Az rb romma verne oket es ezt ok is tudjak :D

O csatat akar xD

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. augusztus 03. 21:05  

Gondolom azt is sajnálja h nem adott merci motort a RB-nak. :D

albutr
#3 albutr 2016. augusztus 03. 21:03  

hát persze.

Benhower
#2 Benhower 2016. augusztus 03. 20:45  

Nem értem Totokát, hát nem eddigis hatalmas csaták voltak, és éppen csak sikerült megnyerniük a versenyeket? Majdnem minden futamon a szíve majd leállt annyira hajszálon függött a győzelmük.
Álszent ellenszenves ember, aki hülyére veszi a nézőket a csapatával egyetemben...

Go.Michael
#1 Go.Michael 2016. augusztus 03. 20:04  

Milyen jó is lett volna, de ami késik nem múlik! Amúgy ritka intelligens ember, hiába ellenfél, tiszteletet érdemel. Ha már pedzegetik Börni utódjaként is..PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet