A Mercedest szabotázzsal vádolják – pedig Rosberg is majdnem kiesett

írta: M4Sport
2016. május 01. 18:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes fölháborodva utasítja vissza azokat a vádakat, miszerint szándékosan szabotálják Lewis Hamilton autóját. Toto Wolff elárulta, az Orosz Nagydíjon valójában a győztes Nico Rosberg is majdnem kiesett egy műszaki probléma miatt…

Lewis Hamilton váltócserére kényszerül, majd mért idő nélkül marad az időmérőn Kínában, Lewis Hamilton nem tud kifutni a Q3-ra Oroszországban, Lewis Hamilton folyamatosan balszerencsés. A technikai hibák komoly szerepet játszottak abban, hogy a címvédőnek négy futam alatt 43 pontra nőtt a hátránya az eddig makulátlan idényt futó Nico Rosberggel szemben, és a két Mercedes ilyen téren mutatkozó különbség nem mindenki szerint véletlen.

A brit szurkolói közül többen csalódottságukban úgy érzik, a Mercedes szándékosan hátráltatja bajnokát, mert ebben az évben Rosberget szeretné világbajnokká tenni. A német csapat első embere, Toto Wolff már az orosz verseny előtt védekezni kényszerült a világhálón megjelent kritikák miatt. „Mindenekelőtt: én nem fogok válaszolni minden bolondnak, aki üzenget nekünk. Egyesek nagyon bántóak a csapatunk tagjai számára, én ezt sosem engedném. Másodszor: a legutolsó dolog lenne, hogy szabotáljuk Hamiltont. Ő egy nagyszerű barát számunkra, egy kedves személy a csapaton belül, és borzalmasan érezzük magunkat amiatt, hogy nem teljesíthet úgy, ahogyan tud” – nyilatkozta.

„Minden követ megmozgattunk az éjszaka során Szocsiban. A motorral foglalkozók hajnali kettőkor kezdték a munkát, a karosszériával foglalkozók ötkor. Mindent megtesznek, mert Lewis nagyon fontos számunkra, és nem akarjuk, hogy ilyesmi megtörténjen.”

Lewis Hamilton

„Cserbenhagytuk Lewist – ezt jobban tudjuk, mint bárki más”

Azt követően, hogy Hamiltonnak az Orosz Nagydíj 37. körében a csapata a fülére szólt, gondok vannak a víznyomással, a kétkedők újra előálltak a vádakkal: a csapat nem engedte felzárkózni őt, s ezért kérte arra, hogy vegyen vissza a tempóból. Wolffnak ezek után a leintést követően is ugyanazokra a kérdésekre kellett válaszolnia. „Én figyelmen kívül hagyom ezt a csomó idiótát, aki úgy gondolja, ártani akarunk a versenyzőnknek, aki már kétszer volt világbajnok velünk. Sem ő nem hagy cserben minket, sem mi őt.”

„Ez egy technikai sportág, ilyesmi megesik itt! A határokat feszegetjük a karosszéria és az erőforrás terén is, mert nyerni akarunk. Ezért is nyertünk már annyit. De ha feszegeted a határokat, bizonyos időközönként túl is lépsz rajtuk. Szerintem elég nehéz komolyan venni olyan embereket, akik otthon fekszenek az ágyon egy laptoppal az ölükben, és csak küldözgetik az üzeneteiket.”

Niki Lauda egyszerű „baromságnak” nevezte az összeesküvéses vádakat. „Egyvalami biztos: itt ezernél is több ember dolgozik az autókon és a motorokon. És mindannyiuk célja ugyanaz – a lehető leggyorsabbá tenni az autókat. Mindkét versenyzőnket mindig ugyanolyan bánásmódban részesítettük. Nincs is vita erről, mindketten teljes gőzzel versenyezhetnek egymás ellen. Ez egy teljes baromság tehát” – fogalmazott.

Wolff hozzátette, azért emel szót ennyire kemény hangon a vádak ellen, mert azokat a csapattagok szempontjából is sértőnek találja, s védeni szeretné embereit. „Minden ésszerű és valós hozzászólást tiszteletben tartunk, és komolyan vesszük az efféle kritikákat. Ha valami tönkremegy, el kell ismerni, hogy nem végeztünk elég jó munkát. Az elmúlt versenyeken voltak hibáink, cserbenhagytuk Lewist a motorral. Tisztában vagyunk ezzel, jobban, mint bárki más!”

Sokat mondó, hogy a „csalást” kiáltó szurkolóitól maga Lewis Hamilton is megvédte csapatát. „Az én garázsomban dolgozó srácok is nehéz időket élnek át mostanában. Maximálisan megbízom bennük. Ez a helyzet szokatlan nekik, hiszen sokan közülük tavaly még Nico autóján dolgoztak, azok pedig, akik Nicóval vannak, az én autómon. Velem voltak az előző három évben, mióta csatlakoztam a csapathoz, majd hirtelen, minden nyilvánvaló ok nélkül cseréltünk. De a nehézségeknek nem ez az oka. Valami más. Nem tudom, mi a forrásuk, de biztos, hogy a csapatnak nagyon keményen kell dolgoznia, hogy megoldja őket. nyolcezer kilométert tettünk meg a teszteken, az autónk pedig jóformán golyóállónak tűnt, és most hirtelen ezekkel a problémákkal szembesülünk. De nem tettük le a fegyvert” – fogalmazott.

Lewis Hamilton

Rosberg is majdnem kiesett

Hogy alaptalanok a szabotázzsal kapcsolatos felvetések, Wolff szerint az is bizonyítja, hogy Szocsiban vasárnap Hamilton mellett Rosberg autójával is adódtak gondok, és egy ideig komolyan tartottak attól, hogy kieshetnek. „Gondunk volt Nico autójával, és ez eredményezett nálunk pár ősz hajszálat a futam alatt. Az MGU-K-val volt probléma. Egy ideig úgy tűnt, be sem tudja fejezni a versenyt. És még csak nem is kérhettük Nicót arra, hogy lassítson. Szerencsére magától megtette, aztán minden rendbejött.”

Wolff hozzátette, Hamilton víznyomással kapcsolatos nehézségeit mindeközben a délelőtti motorcsere kapkodós munkálataira vezetik vissza. „Hirtelen csökkenni láttuk a víznyomást, és egyre csak csökkent. Úgy tűnt, csatlakozóhibáról van szó. Nem tudjuk még a pontos okot, de talán a beépítéssel vagy a karosszériával volt gond. De végül stabilizálódott a helyzet, és Lewis biztonságban elvitte az autót a célig.”

„Elég nevetségesen hangzik, ha az ember egy kettős győzelem után azt mondja, hogy a verseny igazi rémálom volt számára. Nem is volt az, hiszen az eredmény szuper. De a verseny idején arra gondoltunk: ez nem is lehet igaz, talán mindkét autónk megáll.”

Lauda figyelmeztetett, sürgősen javítaniuk kell helyzetükön. „Meg kell néznünk, mit szúrtunk el. Vízszivárgást észleltünk Lewisnál, amit alaposan meg kell vizsgálnunk. De sokkal rosszabb, hogy gondok voltak a motorral, mégpedig ugyanolyanok, mint Kínában, amiről azt hittük, már megoldottuk” – utalt a szombati bajokra.

Végül kiemelte, Hamilton kiválóan versenyzett Szocsiban. „A sok kellemetlenség ellenére is megszerezte a második helyet. Nagy mázlija volt, hogy kimaradt a balesetből a rajt után, ráadásul azonnal feljött a negyedik helyre. Aztán tökéletes versenyt futott, és talán még Nicóra is fel tudott volna zárkózni. Nagyon fontos volt számára ez a második hely, hogy stabilizálja a helyzetét.”

Oszd meg!

49 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Paberto
#49 Paberto 2016. május 02. 19:06  
BP05:
Azt tudom hogy így működik ez, csak azt nem tudom hogy miért. Miért ne lehetne egy adott versenyző szurkolójának objektív megítélése róla, hiszen ha olyat állít róla ami tényekkel nem alátámasztható vagy visszaigazolható akkor úgyis könnyedén meg fogják cáfolni, tehát eleve nem lehetett egy objektív vélemény ha viszont az akkor teljesen mindegy hogy az illető az adott versenyző szurkolója-e vagy sem. Engem is számtalanszor vádoltak azzal hoghy elfogult voltam, de amikor mondtam hogy akkor cáfoljon rám az persze már nem ment, szóval ennyit erről.

Pontosan akkor neveznek elvakultnak meg ilyeneknek, ha mar megcafolni nem tudnak. Ezzel szoktak "lezarni" a vitat, az ertelmesebb szurkolo meg inkabb hagyja az egeszet a fenebe.

En ev elejen leirtam hogy nem bannam ha a Ferrari is bele tudna szolni, illetve ha mar nem, akkor Rosberg kezdhet jobban, hogy tobb izgalom legyen. Ezt senki nem kommentalta.

Most viszont 4 hetveges szoporoller utan leirtam, hogy most akkor ennyi eleg lesz a szivasbol, maris elkonyveltek hogy sirok meg frocsogok... Ilyen ez :)

BP05
#48 BP05 2016. május 02. 18:55  
Paberto:
Ez itt a tobbi forumtarstol (is) fugg. Ha te Schumacher szurkolokent nyilvanitasz velemeny a Rosberg vs Hamilton ugyrol, teged objektivnek tartanak/tarthatnak mert "partatlan" vagy. Ha en ugyan azt irom le, mint te, engem mar paran elkuldenek "szakemberhez", elvakultnak neveznek, mert nekem Hamilton van a profilkepemen. Igy mukodik ez.

Azt tudom hogy így működik ez, csak azt nem tudom hogy miért. Miért ne lehetne egy adott versenyző szurkolójának objektív megítélése róla, hiszen ha olyat állít róla ami tényekkel nem alátámasztható vagy visszaigazolható akkor úgyis könnyedén meg fogják cáfolni, tehát eleve nem lehetett egy objektív vélemény ha viszont az akkor teljesen mindegy hogy az illető az adott versenyző szurkolója-e vagy sem.
Engem is számtalanszor vádoltak azzal hoghy elfogult voltam, de amikor mondtam hogy akkor cáfoljon rám az persze már nem ment, szóval ennyit erről.

Paberto
#47 Paberto 2016. május 02. 18:10  
BP05:
Nem értek egyet, mert miért ne lehetne valakit azért objektíven megítélni ha pl. neki szurkol? Miért ha valakinek szurkolsz akkor nem lehet elismerni ha az adott versenyző hibázik, vagy ha gyengén teljesít, stb ezt miért ne lehetne objektíven megítélni szurkolóként ha valaki ezt meg is akarja tenni? Most attól már valaki nem jó szurkoló ha a kedvencével szemben kritikát fogalmaz meg, vagy elismeri a gyengeségeit, vagy ha hibázott már ha az jogos, vagy manapság már csak addig érdemes szurkolni amíg megy a szekér, vagy amíg jól teljesít mert komolyan nem értem hol itt a probléma. Én MS szurkolóként soha nem éreztem szükségét annak hogy tökéletesnek állítsam be aki soha semmiért nem hibás,, hisz ahogy senki más úgy ő sem volt tökéletes, és ha valaki nem egyértelmű dolgokért is simán elítélte és támadta akkor kiálltam mellette, ha egyértelműen hibás volt valamiért akkor minden gond nélkül el is ismertem. Attól nem lesz kevesebb egy szurkoló ha nem álomvilágban él, és a realitás talaján maradva biztatja a kedvencét. Nálam a szurkolás az örökre szól és nem csak addig amíg a kedvencem nyert. Itt van Rosberg Hamilton esete, egyiküknek sem vagyok a szurkolója és idén nagyon remélem hogy Rosberg akár szerencsével is de legyőzi Hamiltont(szóval a te meglátásod szerint már nem vagyok pártatlan), ettől még miért ne tudnám elismerni ha Hamilton jobban teljesít vagy ha Rosberg gyengén?

Ez itt a tobbi forumtarstol (is) fugg. Ha te Schumacher szurkolokent nyilvanitasz velemeny a Rosberg vs Hamilton ugyrol, teged objektivnek tartanak/tarthatnak mert "partatlan" vagy. Ha en ugyan azt irom le, mint te, engem mar paran elkuldenek "szakemberhez", elvakultnak neveznek, mert nekem Hamilton van a profilkepemen. Igy mukodik ez.

successboy
#46 successboy 2016. május 02. 15:30  

Lemaradtam talán valamiről?Minndjárt vége a bajnokságnak?Vagy a tavalyi még nem ért véget?Vagy Hamilton kiesett minden futamon, talán nullázott?
Mi ez kiba++ott drámázás?
Nagyon el van Hamilton na meg a szurkolói kényeztetve a Mercedessel,(illetve az évi 5 motorral ami miatt elég megbízhatóak manapság az autok) mert úgy látszik már el is felejtették mit jelent az a szó, hogy technika sport.
Annyira megbízható évek óta ez a Mercedes, hogy egy szerencsétlenebb szezonkezdet után Hamilton és barátai telesírják a zsepit 4 verseny után úgy, hogy legutóbb második lett! ,mindig szerzett pontot és második az összetettben.17 verseny van még hátra.
Hát ez felháborító.Adják oda már Hamiltonnak most a VB trófeát, mindenki tudja hogy jobb mint Rosberg és mindenki más! Talán akkor nyugi lesz.
Persze hogy felháborító az ilyen, de nem ilyen formában..

Szabotázs, manipuláció.. xD

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 15:56

BP05
#45 BP05 2016. május 02. 14:32  
s60pcc:
Értem amit mondani akarsz. Bár az objektivitás ilyen helyzetben korlátozottan lehetséges. Ha nincs pártatlanság akkor csak törekedni lehet rá, de tökéletesen kivitelezni kevésbé. Ezen rágódhatunk, de tény marad, hogy ha valamit érzelmi töltettel közelít meg az ember (a szurkolás márpedig az) akkor hamar lejjebb kerül az ingerküszöb. Mint jelen esetben néhány fórumtársnál.

Nem értek egyet, mert miért ne lehetne valakit azért objektíven megítélni ha pl. neki szurkol? Miért ha valakinek szurkolsz akkor nem lehet elismerni ha az adott versenyző hibázik, vagy ha gyengén teljesít, stb ezt miért ne lehetne objektíven megítélni szurkolóként ha valaki ezt meg is akarja tenni? Most attól már valaki nem jó szurkoló ha a kedvencével szemben kritikát fogalmaz meg, vagy elismeri a gyengeségeit, vagy ha hibázott már ha az jogos, vagy manapság már csak addig érdemes szurkolni amíg megy a szekér, vagy amíg jól teljesít mert komolyan nem értem hol itt a probléma.
Én MS szurkolóként soha nem éreztem szükségét annak hogy tökéletesnek állítsam be aki soha semmiért nem hibás,, hisz ahogy senki más úgy ő sem volt tökéletes, és ha valaki nem egyértelmű dolgokért is simán elítélte és támadta akkor kiálltam mellette, ha egyértelműen hibás volt valamiért akkor minden gond nélkül el is ismertem. Attól nem lesz kevesebb egy szurkoló ha nem álomvilágban él, és a realitás talaján maradva biztatja a kedvencét. Nálam a szurkolás az örökre szól és nem csak addig amíg a kedvencem nyert.

Itt van Rosberg Hamilton esete, egyiküknek sem vagyok a szurkolója és idén nagyon remélem hogy Rosberg akár szerencsével is de legyőzi Hamiltont(szóval a te meglátásod szerint már nem vagyok pártatlan), ettől még miért ne tudnám elismerni ha Hamilton jobban teljesít vagy ha Rosberg gyengén?

s60pcc
#44 s60pcc 2016. május 02. 13:52  
BP05:
Mit szépített meg? Persze hogy nem esett jól, és ahogy azt előbb is elmondtam tőletek se várja ezt el senki de nem is kezdtem összeesküvés elméleteket gyártani sem az 1. sem a sokadik kiesése után se, egyszerűen csak dühített hogy mindig MS szívott. Igen érdekelt a mögöttes tartalom hisz ki nem állhattam ha a sok idióta elkezdett 3:0-ázni, és semmi más nem érdekelte őket, viszont ez most sem változott és ha valaki elkezdené hogy Rosberg simán veri Hamiltont akkor az ő védelmében ugyanúgy megjegyezném hogy nem reális az összevetés mert Hamilton sokkal pechesebb volt. Egyáltalán nem más semmilyen szemüveg, legyen akárkiről is szó mert nálam az objektív megítélés mindig is fontos volt és sosem volt versenyzőfüggő. Az más kérdés hogy idén jobban örülnék Rosberg sikerének, mert megérdemelne már ő is egy VB-t, és szerintem ráférne már Hamiltonra egy kis pofon hogy kicsit visszavegyen az arcából, de ez nem jelenti azt hogy ha valaki elkezdené hogy Rosberg simán veri Hamiltont arra helyeselni fogok.

Értem amit mondani akarsz.
Bár az objektivitás ilyen helyzetben korlátozottan lehetséges. Ha nincs pártatlanság akkor csak törekedni lehet rá, de tökéletesen kivitelezni kevésbé. Ezen rágódhatunk, de tény marad, hogy ha valamit érzelmi töltettel közelít meg az ember (a szurkolás márpedig az) akkor hamar lejjebb kerül az ingerküszöb. Mint jelen esetben néhány fórumtársnál.

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 13:54

karl
#43 karl 2016. május 02. 12:55  

Azért gondoljuk,hogy Nico csak így képes VB-t nyerni,mert 10 éve itt van és még nem bizonyított,Hamiltonnak 9 év alatt 3 VB-je van. Mondhatjuk persze,hogy az autó.Mindenki láthatja,ha valaki tehetséges rögtön viszik a nagyobb csapatok.Hamilton biztos nem ragadt volna le.

McVik
#42 McVik 2016. május 02. 12:40  

Most akkor én legyek a megmondó ember? A Mercinek le kellene váltania azokat a szerelőket, akik tavaly Rosbergnek, idén Hamiltonnak a szerelői. Ha ez megoldja a problémákat OK, ha nem lehet tovább keresni a probléma forrását, hogy vajon mi okozza az állandó "balszerencsét" a garázs egyik oldalán.

BP05
#41 BP05 2016. május 02. 12:04  
s60pcc:
Az idő mindent megszépít. Neked sem esett jól Rosberg "legyőztem Schumachert" kampánya, mert akkor jobban érdekelt a mögöttes tartalom (hiszen szurkolóként érintett voltál) Most, hogy nem vagy az a "szemüveg" is más amt viselsz. Én csak annyit mondhatok amit már a #25-ben is tettem.

Mit szépített meg?
Persze hogy nem esett jól, és ahogy azt előbb is elmondtam tőletek se várja ezt el senki de nem is kezdtem összeesküvés elméleteket gyártani sem az 1. sem a sokadik kiesése után se, egyszerűen csak dühített hogy mindig MS szívott. Igen érdekelt a mögöttes tartalom hisz ki nem állhattam ha a sok idióta elkezdett 3:0-ázni, és semmi más nem érdekelte őket, viszont ez most sem változott és ha valaki elkezdené hogy Rosberg simán veri Hamiltont akkor az ő védelmében ugyanúgy megjegyezném hogy nem reális az összevetés mert Hamilton sokkal pechesebb volt.
Egyáltalán nem más semmilyen szemüveg, legyen akárkiről is szó mert nálam az objektív megítélés mindig is fontos volt és sosem volt versenyzőfüggő.

Az más kérdés hogy idén jobban örülnék Rosberg sikerének, mert megérdemelne már ő is egy VB-t, és szerintem ráférne már Hamiltonra egy kis pofon hogy kicsit visszavegyen az arcából, de ez nem jelenti azt hogy ha valaki elkezdené hogy Rosberg simán veri Hamiltont arra helyeselni fogok.

Osvát
#40 Osvát 2016. május 02. 11:41  

Egeszen elkepeszto, hogy egyes Hamilton szurkolok tenyleg csak az orruk hegyeig latnak el... 4 futam ment le, ebbol 2 futamon volt Lewis balszerencses de tokeletesen raillik a felig ures-felig teli pohar esete. Mert az utkozesek, technikai problemak ellenere eddig mindig celba ert, mindig pontot szerzett, nem is keveset (ez a felig tele megkozelites, a felig ureset olvashattuk eleget). Azt persze mindenki elismeri, hogy a balszerencse lenyegesen tobb volt, mint amire szamitani lehetett, engem is zavarna, ha Rosberggel tortenne mindez.
A pozitivum annyi, hogy mar csak 3-4 ilyen elvakult ember van, aki idejekoran frocsog es lehetsegesnek tart olyan elmebeteg gondolatokat, minthogy szabotazs megy Hamilton ellen... A csapat 2-szeres egyeni vilagbajnokaval szemben, aki minden tekintetben tobbet nyert/nyerhetett csapaton belul, aki tobbet keres, aki joval eladhatobb "termek" mint a monacoi csaladapa.

s60pcc
#39 s60pcc 2016. május 02. 11:31  
BP05:
Ezek közül talán a leghosszabbat azt én írtam, de nem tudom hol van benne összeesküvés elmélet mivel egyszerűen csak a Mercit szidtam azt hiszem jogosan. Minden szurkolótáborban vannak ilyen elmélet gyártók, de egyrészt nekem egyáltalán nem rémlik hogy túl sok lett volna az ilyen hsz akkoriban az MS szurkolóktól de azok is szerintem csak a sokadik kiesés után voltak, és amiket belinkeltél azokból is csak az utolsó előtti az ami kifogásolható.

Az idő mindent megszépít.
Neked sem esett jól Rosberg "legyőztem Schumachert" kampánya, mert akkor jobban érdekelt a mögöttes tartalom (hiszen szurkolóként érintett voltál)
Most, hogy nem vagy az a "szemüveg" is más amt viselsz.

Én csak annyit mondhatok amit már a #25-ben is tettem.

BP05
#38 BP05 2016. május 02. 10:48  
Paberto:
Nehany idezet a forumrol 2012-ben a Schumacher szurkoloktol: "NA MOST van nagyon elegem a Merciből...Hogy nem képesek neki egy működő autót adni...Persze Rosbiénak sosincs baja." "Mi az isten kellene ahhoz, hogy normálisan végigmenjen Schumi egy versenyen.....? Ilyen peche a világon nincs senkinek." "Na lehet hogy a Merci baxta el Schumi versenyét......" "Igen, de akkor is, szinte az összes technikai és csapat hiba nála (MS) csapódik le." "Nem Rosberget szidtam, csak utálom, hogy azért dob el pontokat MSch, mert a csapat hibázik, vagy így, vagy úgy." "...miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért pont MINDIG Ő?" "sokat fog jelenteni a végelszámolásnál wz a 0zás. És rohadtul nem akarom hallani 2 futam múlva, h Rózsi megint jobban áll a pontversenyben." "Ez egyszerűen hihetetlen már hogy mindig történik valami vele, ezt nem hiszem el hogy folyamatosan megszívja valami miatt. Végre odaér a Merci az élre, ott a lehetőség erre bummm megint semmi:((((( Elképesztő! Rosbergnek azért nagy gratula, mert tökéletesen ment és úgylátszik mostmár nincsenek gumiproblémái sem, de jó lenne ha végre MS is végigmehetne már, mert ez így nem igazságos hogy mindent megtesz, kiválóan megy és semmit sem ér vele. Mostmár elég legyen ebből a pechsorozatból mert már k... dühítő ez. Brawnnak üzenném hogy tessék bővíteni a Merci állományt egy sámánnal is aki Schumi szerencséjéért lesz felelős és fő munkaköre az MS féle pechsorozatnak megszüntetése lenne:)" "Sumival meg szándékosan szórakoznak? Vissza kell adnia, amit az élettől kapott? Mert ez már sok, sokk!" Nem masolok be tobbet, azt hiszem erted a lenyeget. Nektek sem tetszett akkor, nekunk sem tetszik most. Teszem hozza hogy van meg egy "aprocska kulonbseg" a 2 ideny kozott. "Nalatok" nem a VB volt a tet, "nalunk" igen. Ez meg fokozza a dolgot. Semmivel se kulonboznek a kommentek a 4 evvel ezelottiektol.

Ezek közül talán a leghosszabbat azt én írtam, de nem tudom hol van benne összeesküvés elmélet mivel egyszerűen csak a Mercit szidtam azt hiszem jogosan.
Minden szurkolótáborban vannak ilyen elmélet gyártók, de egyrészt nekem egyáltalán nem rémlik hogy túl sok lett volna az ilyen hsz akkoriban az MS szurkolóktól de azok is szerintem csak a sokadik kiesés után voltak, és amiket belinkeltél azokból is csak az utolsó előtti az ami kifogásolható.

BP05
#37 BP05 2016. május 02. 10:46  
Paberto:
Azt leszogeznem (ahogy ma mar megtettem) hogy nem hiszek az osszeeskuves elmeletekben. Ennek fenyeben kerdezem hogy mikor is volt olyan hogy csak Rosberg autoja romlott el folyamatosan, es Hamiltone nem? Ja varj, hogy 2014-ben is az ment ami most es volt ott is egy idoszak amikor Hamiltonnak voltak csak problemai?! Rosbernek eddig ugy "nem ment" hogy az autoja rendben volt, csak o nem teljessitett jobban mint Hamilton. Az is rohej volt amikor Rosbergnek ment, Schumachernek meg folyamatosan leallt az autoja, a MS szurkolok meg ez ugyben "nemtetszesuket" fejeztek ki (2012 pl)? Ha ez akkor elfogadott volt, akkor most miert nem az? Ja hogy kettos merce? :\

Nem folyamatosan de tavaly pl. Rosberg pechesebb volt Hamiltonnál. 2014-ben összességében nem volt Hamilton pechesebb. Senki se várja el tőletek hogy jó képet vágjatok Hamilton balszerencséihez, de az hogy az 1. Hamilton probléma után egyből kezdődtek az összeesküvés elméletek, ami azóta egyre csak fokozódik azért az durva főleg hogy az elmúlt 2 évben szarrá nyerte magát.
Igen amikor MS kiesett minden 2. futamon, akkor én is szidtam a Mercit hogy nem képesek egy olyan autót biztosítani neki ami végigbírja a versenyt(és mondom ugyanez a ti esetetekben sem lenne baj), de soha nem mondtam azt hogy ezt direkt csinálnák vele, pedig ami most Hamiltonnal történik az szinte semmi ahhoz képest ami 2012-ben MS történt. Itt már rég elszabadult volna a pokol ha Hamilton is minden 2. futamon kiesne mint anno MS 2012-ben, pedig idén futamon még ki sem esett ,,csak,, hátrányból indult mégis javában megy már az összeesküvés elméletek gyártása. Nem a részemről ez akkoriban sem volt elfogadott, és most sem az, úgyhogy a kettős mérce nálam biztos hogy nem játszik.

mrktrx
#36 mrktrx 2016. május 02. 10:07  
Paberto:
Nehany idezet a forumrol 2012-ben a Schumacher szurkoloktol: "NA MOST van nagyon elegem a Merciből...Hogy nem képesek neki egy működő autót adni...Persze Rosbiénak sosincs baja." "Mi az isten kellene ahhoz, hogy normálisan végigmenjen Schumi egy versenyen.....? Ilyen peche a világon nincs senkinek." "Na lehet hogy a Merci baxta el Schumi versenyét......" "Igen, de akkor is, szinte az összes technikai és csapat hiba nála (MS) csapódik le." "Nem Rosberget szidtam, csak utálom, hogy azért dob el pontokat MSch, mert a csapat hibázik, vagy így, vagy úgy." "...miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért pont MINDIG Ő?" "sokat fog jelenteni a végelszámolásnál wz a 0zás. És rohadtul nem akarom hallani 2 futam múlva, h Rózsi megint jobban áll a pontversenyben." "Ez egyszerűen hihetetlen már hogy mindig történik valami vele, ezt nem hiszem el hogy folyamatosan megszívja valami miatt. Végre odaér a Merci az élre, ott a lehetőség erre bummm megint semmi:((((( Elképesztő! Rosbergnek azért nagy gratula, mert tökéletesen ment és úgylátszik mostmár nincsenek gumiproblémái sem, de jó lenne ha végre MS is végigmehetne már, mert ez így nem igazságos hogy mindent megtesz, kiválóan megy és semmit sem ér vele. Mostmár elég legyen ebből a pechsorozatból mert már k... dühítő ez. Brawnnak üzenném hogy tessék bővíteni a Merci állományt egy sámánnal is aki Schumi szerencséjéért lesz felelős és fő munkaköre az MS féle pechsorozatnak megszüntetése lenne:)" "Sumival meg szándékosan szórakoznak? Vissza kell adnia, amit az élettől kapott? Mert ez már sok, sokk!" Nem masolok be tobbet, azt hiszem erted a lenyeget. Nektek sem tetszett akkor, nekunk sem tetszik most. Teszem hozza hogy van meg egy "aprocska kulonbseg" a 2 ideny kozott. "Nalatok" nem a VB volt a tet, "nalunk" igen. Ez meg fokozza a dolgot. Semmivel se kulonboznek a kommentek a 4 evvel ezelottiektol.

Félelmetes volt abban az évben a statisztikákra ránézni, összehasonlítani egy azon csapat két oldalán előforduló technikai problémák eloszlását. Dühítő volt, mert végre kezdett összeállni minden, 2év kőkemény munka és mélyrepülés után úgy látszott gigantikus mértékben nő a teljesítmény, ott volt a mézesmadzag a szurkolóknak, hogy igenis van ebben a projektben több is, aztán csak a sorozatos pofáraesés következett. Nem egyszer, nem kétszer, volt hogy egy futamon 3x. De mindig csak a garázs egyik oldalán.
Kevés ember volt akkoriban, aki nem szabotázsról beszélt, én közéjük tartoztam. Egy pillanatig nem gondoltam arra, hogy ez szándékos legyen. Miért is lenne az?? Egy vezető prémium autógyártó nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy dollár milliókat (csak milliókat? összességébe lehet, hogy milliárdokat) beleöl egy projektbe - ami a teljes márkát képviseli és fémjelzi - és csak az árnyéka is felmerüljön "bundának", "részrehajlásnak" stb. Senki nem merne hasonlót megkockáztatni a csapatban vezetői szinten, hogy egy ilyen utasítást kiadjon.

----- Kis kitekintő, de nagyon jó példa: Volt Bernie-nek a korrupciós pere, nem is annyira a távoli múltban. Járkált bíróságról bíróságra és zengett tőle a sajtó. Akkor nyilatkozta Dieter Zetsche, hogy azonnali hatállyal kiszállnak a Forma1-ből, ha bebizonyosodik, hogy ezek a vádak igazak. Talán még a szerződésüket is lobogtatta, amiben volt egy záradék arra az esetre, ha a Forma1 nevét hasonló mértékű csalással szennyezik be. Egész egyszerűen nem fért volna össze a piaci szerepvállalásukkal egy efféle botrány, amiben ha csak közvetve is van szerepük, de felmerülhet a nevük. (Most ne boncolgassuk a képmutatás fogalmát, meg hogy Bernie milyen módon kente meg a bíróságot ügye elmosásában, de a sztori attól még megtörtént) ----

De visszakanyarodva 2012-höz részemről nem merült fel egy pillanatig sem csapatszintű kivételezés Rosberg irányába. De csak a puszta lapjárásnak sem tudtam elkönyvelni. Abban már több logikát látok, hogy egyik másik szerelő mennyire szakképzett, vagy trehány, vagy csak szimplán hibázik, mint az emberek néha szoktak. Akkoriban szinte könyörögtem, hogy néha cserélgessék már a két pilótájuk között a szerelőket, mert hihetetlen, hogy csak az egyik kocsi felkészítésénél történnek malőrök. Ez idén végre valahára, ha késve is és szinte céltalanul, de megtörtént. És bizony lehet, hogy itt kell keresni a hibát, mert ha folyamatosan rotálnak és nem azonos a légkör amiben mozogsz, ott könnyebben fordulnak elő hibák, könnyen lehet, hogy ez az egyik tényező most.
Sok variáció lehet még, de az hogy csapatszinten eldöntenék, hogy nekünk márpedig német világbajnok kell az abszurd és elfogadhatatlan.

kaktusz1
#35 kaktusz1 2016. május 02. 09:52  
SANI{Ó:
Nincs itt semmi elmélet, de most a Merci helyében visszavennék a hibák kreálásából, megvárnám míg Hamilton kicsit visszatornázza magát, majd az év második felében újra előjönnének a megmagyarázhatatlan hibák amik persze "véletlen" csak Hamiltont sújtják és így meg is lehetne hatalmas hátszéllel és máktengerrel a német VB....és még ehhez nem is kell összeesküvés elmélet......ja és amit leírtam és az év közben egyezne a valósággal, az természetesen csak a véletlen műve lenne...

német VB német pilóta

Daimler 45,1%-ban, az Aabar 30%-ban (a Daimler részvényese) birtokolja, míg a maradék 24,9%-ot megtartotta Ross Brawn. Székhely Brackley, Egyesült Királyság
Toto Wolff osztrák Paddy Lowe ,Andy Cowell, Geoff Willis brit Aldo Costa olasz és még biztosan dolgoznak többen is akik nem echte németek.
Lehet, hogy nem frissek az adatok, de azért jól szemlélteti, hogy nemcsak németek dolgoznak a mercinél ...

karl
#34 karl 2016. május 02. 09:30  

Tavaly ráment a Mercedes a megbízhatóságra és rendben is volt.Most a téli teszteken is nagyon ott volt a Mercedes. Az ,hogy Hamiltonnak miért lett ilyen megbízhatatlan az autó,azt vagy Nico tudja,vagy Toto ,de valami van mögötte az biztos. Sajnos ilyen világban élünk. A nézők egyre tájékozottabbak és nem hülyék,valószínű ezért is csökken a nézettség.

lewisking
#33 lewisking 2016. május 02. 09:09  
kimar:
A lényeg az, hogy Niconak van 100 sexy pontja. A többi csak duma. :)

A lényeg hogy most még örülhetsz a pillanatnyi allasnak. Ha végre jó autót kap hamilton tuti hogy oda fog csapni a lovak közé!!

aw123
#32 aw123 2016. május 02. 04:15  
Paberto:
Nehany idezet a forumrol 2012-ben a Schumacher szurkoloktol: "NA MOST van nagyon elegem a Merciből...Hogy nem képesek neki egy működő autót adni...Persze Rosbiénak sosincs baja." "Mi az isten kellene ahhoz, hogy normálisan végigmenjen Schumi egy versenyen.....? Ilyen peche a világon nincs senkinek." "Na lehet hogy a Merci baxta el Schumi versenyét......" "Igen, de akkor is, szinte az összes technikai és csapat hiba nála (MS) csapódik le." "Nem Rosberget szidtam, csak utálom, hogy azért dob el pontokat MSch, mert a csapat hibázik, vagy így, vagy úgy." "...miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért pont MINDIG Ő?" "sokat fog jelenteni a végelszámolásnál wz a 0zás. És rohadtul nem akarom hallani 2 futam múlva, h Rózsi megint jobban áll a pontversenyben." "Ez egyszerűen hihetetlen már hogy mindig történik valami vele, ezt nem hiszem el hogy folyamatosan megszívja valami miatt. Végre odaér a Merci az élre, ott a lehetőség erre bummm megint semmi:((((( Elképesztő! Rosbergnek azért nagy gratula, mert tökéletesen ment és úgylátszik mostmár nincsenek gumiproblémái sem, de jó lenne ha végre MS is végigmehetne már, mert ez így nem igazságos hogy mindent megtesz, kiválóan megy és semmit sem ér vele. Mostmár elég legyen ebből a pechsorozatból mert már k... dühítő ez. Brawnnak üzenném hogy tessék bővíteni a Merci állományt egy sámánnal is aki Schumi szerencséjéért lesz felelős és fő munkaköre az MS féle pechsorozatnak megszüntetése lenne:)" "Sumival meg szándékosan szórakoznak? Vissza kell adnia, amit az élettől kapott? Mert ez már sok, sokk!" Nem masolok be tobbet, azt hiszem erted a lenyeget. Nektek sem tetszett akkor, nekunk sem tetszik most. Teszem hozza hogy van meg egy "aprocska kulonbseg" a 2 ideny kozott. "Nalatok" nem a VB volt a tet, "nalunk" igen. Ez meg fokozza a dolgot. Semmivel se kulonboznek a kommentek a 4 evvel ezelottiektol.

Keress fel egy szakembert ;)
Ilyen merci folenynel a szezon legelejen mar panikolni, gyerekek. Rosbi is fog nullazni, nem is egyszer, hamilton meg behuzza a ket futamot, aztan maris elony volt-nincs. Es ez meg csak egy pesszimista joslat.

Paberto
#31 Paberto 2016. május 02. 01:43  
BP05:
Na akkor megérte Rosbergnek az a sok túlóra a gyárban amíg Hamilton bulizott, vég2lis azt sose mondták hogy kinek a kocsiján is dolgozott :DDD Szép munka Nico! Viccet félretéve tiszta röhej már hogy amikor Rosberg szívott és Hamilton nyert az rendben volt, de ha ez fordítva történik akkor egyből jön hogy a Merci Rosbergből akar bajnokot csinálni. Na persze teljesen logikus már csak abból a szempontból is hogy Rosbergből pont most akarnak bajnokot hogy aztán még több pénzt kérhessen az új szerződésébe, míg Hamiltonnak adnak évi 30+ milliót hogy jól megszivathassák. LOL

Nehany idezet a forumrol 2012-ben a Schumacher szurkoloktol:

"NA MOST van nagyon elegem a Merciből...Hogy nem képesek neki egy működő autót adni...Persze Rosbiénak sosincs baja."

"Mi az isten kellene ahhoz, hogy normálisan végigmenjen Schumi egy versenyen.....?
Ilyen peche a világon nincs senkinek."

"Na lehet hogy a Merci baxta el Schumi versenyét......"

"Igen, de akkor is, szinte az összes technikai és csapat hiba nála (MS) csapódik le."

"Nem Rosberget szidtam, csak utálom, hogy azért dob el pontokat MSch, mert a csapat hibázik, vagy így, vagy úgy."

"...miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért miért pont MINDIG Ő?"

"sokat fog jelenteni a végelszámolásnál wz a 0zás. És rohadtul nem akarom hallani 2 futam múlva, h Rózsi megint jobban áll a pontversenyben."

"Ez egyszerűen hihetetlen már hogy mindig történik valami vele, ezt nem hiszem el hogy folyamatosan megszívja valami miatt. Végre odaér a Merci az élre, ott a lehetőség erre bummm megint semmi:((((( Elképesztő!
Rosbergnek azért nagy gratula, mert tökéletesen ment és úgylátszik mostmár nincsenek gumiproblémái sem, de jó lenne ha végre MS is végigmehetne már, mert ez így nem igazságos hogy mindent megtesz, kiválóan megy és semmit sem ér vele.
Mostmár elég legyen ebből a pechsorozatból mert már k... dühítő ez.
Brawnnak üzenném hogy tessék bővíteni a Merci állományt egy sámánnal is aki Schumi szerencséjéért lesz felelős és fő munkaköre az MS féle pechsorozatnak megszüntetése lenne:)"

"Sumival meg szándékosan szórakoznak?
Vissza kell adnia, amit az élettől kapott?
Mert ez már sok, sokk!"

Nem masolok be tobbet, azt hiszem erted a lenyeget. Nektek sem tetszett akkor, nekunk sem tetszik most. Teszem hozza hogy van meg egy "aprocska kulonbseg" a 2 ideny kozott. "Nalatok" nem a VB volt a tet, "nalunk" igen. Ez meg fokozza a dolgot.

Semmivel se kulonboznek a kommentek a 4 evvel ezelottiektol.

Paberto
#30 Paberto 2016. május 02. 01:23  
BP05:
Na akkor megérte Rosbergnek az a sok túlóra a gyárban amíg Hamilton bulizott, vég2lis azt sose mondták hogy kinek a kocsiján is dolgozott :DDD Szép munka Nico! Viccet félretéve tiszta röhej már hogy amikor Rosberg szívott és Hamilton nyert az rendben volt, de ha ez fordítva történik akkor egyből jön hogy a Merci Rosbergből akar bajnokot csinálni. Na persze teljesen logikus már csak abból a szempontból is hogy Rosbergből pont most akarnak bajnokot hogy aztán még több pénzt kérhessen az új szerződésébe, míg Hamiltonnak adnak évi 30+ milliót hogy jól megszivathassák. LOL

Azt leszogeznem (ahogy ma mar megtettem) hogy nem hiszek az osszeeskuves elmeletekben. Ennek fenyeben kerdezem hogy mikor is volt olyan hogy csak Rosberg autoja romlott el folyamatosan, es Hamiltone nem? Ja varj, hogy 2014-ben is az ment ami most es volt ott is egy idoszak amikor Hamiltonnak voltak csak problemai?!

Rosbernek eddig ugy "nem ment" hogy az autoja rendben volt, csak o nem teljessitett jobban mint Hamilton.

Az is rohej volt amikor Rosbergnek ment, Schumachernek meg folyamatosan leallt az autoja, a MS szurkolok meg ez ugyben "nemtetszesuket" fejeztek ki (2012 pl)? Ha ez akkor elfogadott volt, akkor most miert nem az? Ja hogy kettos merce? :\

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 01:24

Lombardo
#29 Lombardo 2016. május 02. 01:13  

Ha Wolff mégegyszer elmondja egy újabb tökéletes Rosberg ( és sorozatos műszaki hibákkal tűzdelt Hamilton) hétvége után, hogy micsoda dráma volt a - futam végén látványosan a leggyorsabb körre hajtó- Rosberg autójával, akkor lassan én is elkezdek hinni az összeesküvés-elméletekben. Rosberg fél éve minden létező versenyt megnyer fél perces előnnyel, Wolff szerint viszont minden versenyen egy hajszál választja el a kieséstől, és az egész csapat beleőszül a kéthetenkénti kálváriájába.

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 01:18

BP05
#28 BP05 2016. május 01. 23:56  

Na akkor megérte Rosbergnek az a sok túlóra a gyárban amíg Hamilton bulizott, vég2lis azt sose mondták hogy kinek a kocsiján is dolgozott :DDD
Szép munka Nico!

Viccet félretéve tiszta röhej már hogy amikor Rosberg szívott és Hamilton nyert az rendben volt, de ha ez fordítva történik akkor egyből jön hogy a Merci Rosbergből akar bajnokot csinálni. Na persze teljesen logikus már csak abból a szempontból is hogy Rosbergből pont most akarnak bajnokot hogy aztán még több pénzt kérhessen az új szerződésébe, míg Hamiltonnak adnak évi 30+ milliót hogy jól megszivathassák. LOL

trialboj
#27 trialboj 2016. május 01. 23:39  

"Gondunk volt Nico autójával, ... be sem tudja fejezni a versenyt... nem is kérhettük Nicót arra, hogy lassítson... magától megtette, aztán minden rendbejött.”"

Rohadjak meg ha nem pont ugyan ezt nyilatkozták 2 futammal ezelőtt :)) Lehet véletlen, de ma túl sok mindenre mondtuk ezt, szóval azért mégsem biztos hogy alaptalan az összes buhera vád.

niconauta
#26 niconauta 2016. május 01. 23:00  

de most komolyan, a mai hűtővizes baromságot még én is furcsáltam, mit próbál elkerülni a merci?
mint amikor vész van az túlmelegedett atomerőművekben, csernobil évforulója épp most volt :)
megpróbálják menteni a menthetőt, mindent bevetnek
Hamilton nyomná ész nélkül, vagy megnyerné, vagy elfüstölne és nullázna
valahogy fékezni kéne, hát rászólnak

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 23:01

s60pcc
#25 s60pcc 2016. május 01. 22:37  

Marhaság...egyszerűen ezt dobta eddig a gép. Rosberg azt teszi amit eddig nem tudott, kihasználja a lehetőséget. Az ő érdemeiből nem vesz el. Viszont azzal sem dicsőíti, hogy csatában harcolta ki az előnyt.
Hiszem, hogy kiegyenlítődik majd...
Egyelőre Hamilton jeles lélekjelenlétből és tartásból, valamint Rosberg se szállt el mert tudja, ez nem lesz ilyen kedvére való végig.

kimar
#24 kimar 2016. május 01. 22:33  
Luxor:
Én vissza cserélném a szerelőket!

Ezt a szerelőcserélgetést egyébként teljesen nem értem, talán előnyös lenne ha Michelsz és Monteiro is visszacserélnék.
Mármint a tied az logikus, de hogy ez évre, mért kellett cserélni?

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 22:37

Luxor
#23 Luxor 2016. május 01. 22:28  
kimar:
ROSBERG az aljas. :D Előfordulhat, de kétlem, hogy így lenne. Te, mint csapatfőnök gondolnál erre, keresnéd az estleges bűnöst és ha igen hogyan?

Én vissza cserélném a szerelőket!

kimar
#22 kimar 2016. május 01. 22:26  
Luxor:
A Merci nem akar két VB-t csapaton belül, már csak azért sem, mert akkor évvégén, Rosberg többet kérne a szerződés aláírásáért. Szerintem, KETTEN (nem többen) tudnak a Lewis elleni szabotázsról. Egyik Rosberg, mint "megbízó", másik egy volt szerelője, aki most Lewisnek dolgozik. Jó kis összegért, ami Rosbergnek "fillérek", folyamatosan valamit "legyengít" Lewis autóján, (pl. megsérti a szigetelést, fellazít egy vízcső csatlakozót, stb.) Ami Totot, illetve Laudát illeti, meg vannak győzödve, hogy mindenki lelkiismeretesen dolgozik, a meghibásodások csak véletlenek.

ROSBERG az aljas. :D
Előfordulhat, de kétlem, hogy így lenne.
Te, mint csapatfőnök gondolnál erre, keresnéd az estleges bűnöst és ha igen hogyan?

Luxor
#21 Luxor 2016. május 01. 22:15  

A Merci nem akar két VB-t csapaton belül, már csak azért sem, mert akkor évvégén, Rosberg többet kérne a szerződés aláírásáért. Szerintem, KETTEN (nem többen) tudnak a Lewis elleni szabotázsról. Egyik Rosberg, mint "megbízó", másik egy volt szerelője, aki most Lewisnek dolgozik. Jó kis összegért, ami Rosbergnek "fillérek", folyamatosan valamit "legyengít" Lewis autóján, (pl. megsérti a szigetelést, fellazít egy vízcső csatlakozót, stb.) Ami Totot, illetve Laudát illeti, meg vannak győzödve, hogy mindenki lelkiismeretesen dolgozik, a meghibásodások csak véletlenek.

GreenHonda
#20 GreenHonda 2016. május 01. 21:46  

Csak sajnálni tudom azon idiótákat, akik a szabotázs komoly gondolatával játszanak:) hú gyerekek, nagy az Isten állatkertje!:D

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 21:51

Masters_Of_Hardcore
#19 Masters_Of_Hardcore 2016. május 01. 21:32  

Meglátjuk a követkető qualin ki nem szerepel majd (a q3ban vagy úgy egyáltalán) ....
Amúgy érdekes, ha van egy gond, akkor a következő eseményen ugyanaz megtörténik...
Vettel-Kvyat , Hamilton időmérő kihagyás.....

kimar
#18 kimar 2016. május 01. 21:22  
Jadeite:
Alufólia csákót fel! Egyébként ha német VB-t akarnának (nyilván most, és nem tavaly v tavalyelőtt, mert... csak), Hami motorja is olyan Williams-stílusban egyezne csak meg Rosbergével, de azért egy 30 lóerő lenne köztük, és onnan Hami a feje tetejére is állhatna, akkor is Rosberg nyerne, és nem "szabotálnák" az egyik autójukat.

Valószínűleg akkor valaki a csapaton belül minimum Ham szólna, hogy nincs minden rendben a telemetria adatokkal, sok ember dolgozik együtt, ezt egyszerűen nem lehet megcsinálni, hogy ne tudódjon ki semmi, ezért így nem is próbálkoznának vele, ha ez lenne a cél.
Én azt gondolom nem is szükséges, hogy legyen egy másik VB a csapatban. És amilyen ellenállás van a kialakult helyzetből, ezek után meg se fordulna a fejükben.

Jadeite
#17 Jadeite 2016. május 01. 21:09  
SANI{Ó:
Nincs itt semmi elmélet, de most a Merci helyében visszavennék a hibák kreálásából, megvárnám míg Hamilton kicsit visszatornázza magát, majd az év második felében újra előjönnének a megmagyarázhatatlan hibák amik persze "véletlen" csak Hamiltont sújtják és így meg is lehetne hatalmas hátszéllel és máktengerrel a német VB....és még ehhez nem is kell összeesküvés elmélet......ja és amit leírtam és az év közben egyezne a valósággal, az természetesen csak a véletlen műve lenne...

Alufólia csákót fel! Egyébként ha német VB-t akarnának (nyilván most, és nem tavaly v tavalyelőtt, mert... csak), Hami motorja is olyan Williams-stílusban egyezne csak meg Rosbergével, de azért egy 30 lóerő lenne köztük, és onnan Hami a feje tetejére is állhatna, akkor is Rosberg nyerne, és nem "szabotálnák" az egyik autójukat.

Jocke
#16 Jocke 2016. május 01. 20:59  
kimar:
A lényeg az, hogy Niconak van 100 sexy pontja. A többi csak duma. :)

Topkomment :DDDDD

kimar
#15 kimar 2016. május 01. 20:56  

A lényeg az, hogy Niconak van 100 sexy pontja. A többi csak duma. :)

Jocke
#14 Jocke 2016. május 01. 20:54  
niconauta:
Hamilton amikor csatlakozott a mercihez, Sumi szerelőit örökölte meg, ez itt a kérdés?

Gondolom igen. Minden esetre csak arra akartam célozni, hogy nem szeretem a kettős mércét. Rosbergnek valóban nem volt nehéz dolga az utóbbi versenyeken, de ez nehogy már az ő hibája legyen! Ő behúzta a kötelezőt és kész :) Hamilton is nagyon sokszor nyert úgy, hogy senkitől sem zavartatva végigkocsikázott.

Már 2014-ben rázendítettek erre a "német csapat német VB-t akar" című baromságra, amely a mai multikulti világban úgy hülyeség, ahogy van. Nem szeretem azt a felfogást, hogy ha Hamilton nyer, akkor az természetes, ha Rosberg, akkor biztos tolják :))

niconauta
#13 niconauta 2016. május 01. 20:45  
Jocke:
Ezzel ha jól értem azt akarod mondani, hogy Rosbergnek két évig szar volt a szerelőcsapata, és ezért kapott ki? ;)))

Hamilton amikor csatlakozott a mercihez, Sumi szerelőit örökölte meg, ez itt a kérdés?

m-k.missy
#12 m-k.missy 2016. május 01. 20:41  

Na most egyrészt én nem tartom elképzelhetetlennek azt az elméletet, miszerint idén azt szeretnék, hogy Nico legyen a világbajnok. Több dolog is szól emellett: azért a Forma 1-ben nem kell messzire mennünk, ha szarkavarást és manipulációt akarunk, elég 2007-re gondolni, amikor elég látványosan hajtott arra az FIA is, hogy Lewis legyen a vb, vagy épp 2008-ra, amikor pont az ellenkezőjét csinálták. Ami a mostani helyzetet illeti, nyilván jól jönne a Mercinek, ha elmondhatnák magukról, hogy 2 világbajnok versenyzőjük van, na meg aztán Rosberg már elég régóta ott van, német versenyzőként, konstans módon jó eredményeket szállítva, egy nagyszerű pilótaként - de sajnos eddig csak az örök második szerep jutott neki. Ami pedig Lewist illeti: három vb címe van, beérte Sennát, a példaképét, mint tudjuk, mindig is erről álmodott. A Mercinél lehet úgy gondolták, hogy ezután csak nem fog kiakadni, ha idén inkább Rosbit támogatják, én már olvastam olyan elméletet is, hogy Lewissal is megbeszélték, hogy "figyu, 3 címed van, engedj már át egy címet a gyerekkori haverodnak is plíííz" :D - na de ezt már én is sokallom.

Na de én személy szerint nem akarok ebben állást foglalni, már csak azért sem, mert ahogy előttem leírták, a Merci csaknem olyan hülye, hogy ilyen feltűnően fogják ezt véghezvinni, meg amúgy se akarom ezzel Nico érdemeit csökkenteni. Szerintem szimplán csak peches Hamilton, várjuk ki a végét, messze van még, bármi lehet.

Jocke
#11 Jocke 2016. május 01. 20:37  
HannaLill:
Megcserélték a csapatot a Mercedes garázsában, azóta csőstül jön a baj Hamiltonra - ez a nagy igazság!!!

Ezzel ha jól értem azt akarod mondani, hogy Rosbergnek két évig szar volt a szerelőcsapata, és ezért kapott ki? ;)))

Zasalamel
#10 Zasalamel 2016. május 01. 20:34  
kaktusz1:
"Én figyelmen kívül hagyom ezt a csomó idiótát, aki úgy gondolja, ártani akarunk a versenyzőnknek" "Szerintem elég nehéz komolyan venni olyan embereket, akik otthon fekszenek az ágyon egy laptoppal az ölükben, és csak küldözgetik az üzeneteiket.” Toto Wolff

Azért totokát sem kell félteni, amikor minden verseny után lenyilatkozza, hogy igazából végig veszélyben volt a győzelmük és h rendkívül szoros és izgalmas verseny volt.

kaktusz1
#9 kaktusz1 2016. május 01. 20:22  
SANI{Ó:
Nincs itt semmi elmélet, de most a Merci helyében visszavennék a hibák kreálásából, megvárnám míg Hamilton kicsit visszatornázza magát, majd az év második felében újra előjönnének a megmagyarázhatatlan hibák amik persze "véletlen" csak Hamiltont sújtják és így meg is lehetne hatalmas hátszéllel és máktengerrel a német VB....és még ehhez nem is kell összeesküvés elmélet......ja és amit leírtam és az év közben egyezne a valósággal, az természetesen csak a véletlen műve lenne...

"Én figyelmen kívül hagyom ezt a csomó idiótát, aki úgy gondolja, ártani akarunk a versenyzőnknek"
"Szerintem elég nehéz komolyan venni olyan embereket, akik otthon fekszenek az ágyon egy laptoppal az ölükben, és csak küldözgetik az üzeneteiket.”

Toto Wolff

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 20:31

p4x-639
#8 p4x-639 2016. május 01. 20:10  

ha ennyire nyeretni akarnak Rozival egy címet miért nem tavaly csinálták meg? Vagy azelőtt? Senki nem volt a környékükön és ennél lényegesen kevésbé feltűnő módon is meg tudnák oldani ha tényleg ez lenne a cél ráadásul az egyszerű user úgyse látja, kinek hova van tekerve a motorja így még nagyobb lenne a dicsőség, hogy pályán verte meg.

Előre sajnálom szegény Rozit, ha véletlenül ő lesz év végén a bajnok majd a csapból is az fog folyni, hogy a csapat intézte el neki.

Zasalamel
#7 Zasalamel 2016. május 01. 20:01  
SANI{Ó:
Nincs itt semmi elmélet, de most a Merci helyében visszavennék a hibák kreálásából, megvárnám míg Hamilton kicsit visszatornázza magát, majd az év második felében újra előjönnének a megmagyarázhatatlan hibák amik persze "véletlen" csak Hamiltont sújtják és így meg is lehetne hatalmas hátszéllel és máktengerrel a német VB....és még ehhez nem is kell összeesküvés elmélet......ja és amit leírtam és az év közben egyezne a valósággal, az természetesen csak a véletlen műve lenne...

Akkor tavaly brit vb-t akartak? :D

SANI{Ó
#6 SANI{Ó 2016. május 01. 19:58  

Nincs itt semmi elmélet, de most a Merci helyében visszavennék a hibák kreálásából, megvárnám míg Hamilton kicsit visszatornázza magát, majd az év második felében újra előjönnének a megmagyarázhatatlan hibák amik persze "véletlen" csak Hamiltont sújtják és így meg is lehetne hatalmas hátszéllel és máktengerrel a német VB....és még ehhez nem is kell összeesküvés elmélet......ja és amit leírtam és az év közben egyezne a valósággal, az természetesen csak a véletlen műve lenne...

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 19:59

hammertime
#5 hammertime 2016. május 01. 19:54  
Wolverine:
Toto évi 3-4 versenyen biztos elsüti ezt a "hajszálon múlt hogy nem esett ki mindkét autónk" szöveget.

Lesz az több is, idén már 2x elsütötte.

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. május 01. 19:50  
HannaLill:
Megcserélték a csapatot a Mercedes garázsában, azóta csőstül jön a baj Hamiltonra - ez a nagy igazság!!!

Ja :D Szándékosan van egy gyengébb szerelőcsapatuk és felváltva szívatják velük a pilótákat.

lewisking
#3 lewisking 2016. május 01. 19:36  

Hajaj nem tudom mi lesz itt így az eddig parádésnak tűnő mercedes megbízhatóság nagyon meginogott, csak remélni tudom hogy minél előbb megoldásokat találnak a problémákra!

Wolverine
#2 Wolverine 2016. május 01. 19:34  

Toto évi 3-4 versenyen biztos elsüti ezt a "hajszálon múlt hogy nem esett ki mindkét autónk" szöveget.

HannaLill
#1 HannaLill 2016. május 01. 19:23  

Megcserélték a csapatot a Mercedes garázsában, azóta csőstül jön a baj Hamiltonra - ez a nagy igazság!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt