A monacói baki után Ricciardo inkább hazament

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 30. 10:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo őszintén beszélt csapata monacói baklövéséről, ami miatt egy biztosnak tűnő futamgyőzelmet veszített: elmondta, az eredményhirdetést követően hazafelé vette az irányt, hiszen a történtek után elsősorban egy kis magányra vágyott.

Szombaton megszerezte pályafutása első pole pozícióját, vasárnap pedig – egy idei legalábbis úgy tűnt – az eső és a nehéz körülmények sem tudták megállítani, egy boxutcai baki (amikor megérkezett az utolsó kerékcserére, várnia kellett a friss gumikra) azonban közé és az első monacói futamgyőzelem közé állt. Ricciardo sosem titkolta, a történtek miatt roppant csalódott volt.

Most – a 2016-os szezon összegzésekor – azt is elárulta, hogy az eredményhirdetés (végül másodikként ért célba) és a kötelező médiakörök után egyenesen hazafelé vette az irányt, hiszen egy csapattárssal sem akart találkozni. „Helmut Marko (a Red Bull tanácsadója) volt az egyetlen személy, akit láttam a verseny után” – mondta a Motorsport GP Gazette című internetes magazinjának. „Már várt rám, hogy elnézést kérjen” – tette hozzá.

„Ezután egyenesen visszamentem a lakásomba. Ez nem az én stílusom, ugyanakkor azt éreztem, senkinek sem tesz jót, ha a közelemben van, szóval úgy voltam vele, hogy hadd menjek vissza, és hadd legyek a saját környezetemben. Christian Hornerrel a futam utáni hétfőn beszéltem. Felhívott, hogy bocsánatot kérjen. Beletelt néhány napba, míg túljutottunk ezen az egészen, de nem soroltam neki a neveket, vagy ilyesmi. Tudtam, hogy mindenkinek megszakadt a szíve. Ez egyszerűen egy sz*** helyzet volt” – emlékezett vissza a történtekre.

Azt is megkérdezték tőle, a monacói győzelem elvesztése volt-e a legnagyobb csalódás eddigi pályafutása során. „Igen is meg nem is. Azt hiszem, ez egy olyan futam, amit mindenki meg akar nyerni. Szombaton felértünk a csúcsra, majd innen egyből a mélybe vasárnap délután. Szóval, ezért mondhatom, hogy igen. Viszont ha visszatekintek, mondhatok nemet is, mert a kiállás nélkül ez egy tökéletes hétvége volt. Domináltuk a második szabadedzést, az időmérőt és a futamot is” – mondta.

Ricciardón a futam után jó ideig érződött a csalódottság, később azonban a szezonja ismét fordulatot vett: az év második felében szinte állandó vendéggé vált a dobogón, Malajziában pedig a győzelmet is sikerült megszereznie. „Minden Magyarországon indult újra. Az jó volt. A futam nagy megkönnyebbülés volt, mert addig csak Monacóban voltam dobogón, az pedig nem volt boldog dobogó számomra. Kínában még ott lehettem volna a defekt nélkül, aztán jött Barcelona. A magyar dobogót élveztem. Sebastian (Vettel) közel volt az utolsó körökben, szóval megkönnyebbülten értem célba. Németországban is jók voltunk, így a szünet előtt jó formába lendültem” – fogalmazott.

„Magabiztosabbá váltam, és a csapatban is jobb volt a hangulat. Mindenki örül a jó eredményeknek, és akkor már volt néhány” – magyarázta, majd a malajziai sikerről is szólt. „Azt hittük, Szingapúrban lehet esélyünk, és közel is voltunk. Malajzia érdekes volt. Láttam az ütközést az első kanyarban és arra gondoltam, remek, második vagyok. Ennek a pozíciónak a megtartása volt a cél, mert Lewis elérhetetlennek tűnt. Max (Verstappen) támadott, de sikerült feltartani, aztán szóltak, hogy Lewis autója leállt. Beletelt vagy három másodpercbe, hogy felfogjam, én vezetem a versenyt. Akkor azt mondtam, ezt már nem bukhatjuk el. Nem is tudom, hiszek-e a sorsban, vagy a végzetben. Talán egy kicsit. Az volt az én esélyem, és nem engedhettem, hogy elússzon” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#2 Jadeite 2016. november 30. 13:46  
roberto65:
Sokkal jobb szezon lett ebből, mint azt vártam. Újabb összetettbeli 3. hely, 1 győzelem, 1 pole, 8 dobogó, 4 leggyorsabb kör. Remélem jövőre sikerül megugrani a következő lépcsőfokot, és harcban lesz a VB címért.

Én is nagyon remélem. Egyébként tényleg nem volt ez rossz év, különösen ahhoz képest, h az évad előtt milyen rosszul nézett ki az egész a motor-kérdés miatt.

roberto65
#1 roberto65 2016. november 30. 11:46  

Sokkal jobb szezon lett ebből, mint azt vártam. Újabb összetettbeli 3. hely, 1 győzelem, 1 pole, 8 dobogó, 4 leggyorsabb kör. Remélem jövőre sikerül megugrani a következő lépcsőfokot, és harcban lesz a VB címért.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra