A Pirelli bejelentette, hogy milyen gumikat visz Bakuba

írta: M4Sport
2016. március 03. 17:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Pirelli a szuperlágy, a lágy és a közepes keverékeket viszi az új versenyhelyszínre – a kifejezetten az utcai pályákra szánt ultralágyat nem…

A 2016-os szezonban új helyszín és új gumikeverék is debütál a Forma–1-ben – Baku utcai pályáján Európa Nagydíjáért folyik majd a verseny, a Pirelli pedig a lila festéssel megkülönböztetett ultralágy keverékkel bővíti a gumipalettáját, amely keveréket az olaszok kifejezetten az utcai pályákra fejlesztettek ki.

Mindennek ellenére a gumibeszállító ma közölte, hogy mégsem viszi el az új leglágyabb gumitípusát Azerbajdzsánba, helyette a szuperlágy, a lágy és a közepes keverékek lesznek szolgálatban.

Az új gumiszabályok értelmében a Pirelli a versenyeken idéntől csak egy etapra írja elő, hogy milyen gumikat használhatnak a versenyzők, a többiről a csapatok szabadon dönthetnek – Bakuban erre az etapra egy közepes vagy egy lágy szettet kell feltenniük a pilótáknak (de mindkettőből maradnia kell egy új szettnek a futamra).

Az időmérő utolsó szakaszára tartalékolt garnitúrának mindig a rendelkezésre álló leglágyabb keveréknek kell lennie, így ez most a szuperlágy lesz.

Mint ismeretes, a fenti szetteken kívül a maradék készletek keverékéről és felhasználásáról idéntől mindenki szabadon dönthet, az viszont nem változott, hogy egy autóra egy hétvégén maximum 13 garnitúra gumit lehet feltenni, illetve hogy ezeket meghatározott ütemben vissza kell adni a gumigyártónak az egyes edzéseket és az időmérőt követően.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá