A Pirelli Hamiltonékat akarja

írta: M4Sport
2016. szeptember 13. 15:17
FOTÓ: ©Daimler Media

A Pirelli elnöke, Marco Tronchetti Provera reméli, a Mercedes Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is pályára küldi hátralévő gumitesztjein, hiszen nekik és magának a csapatnak is fontos, hogy állandó és „leggyorsabb, legjobb” pilótái tegyék próbára az új abroncsokat.

A Ferrari és a Red Bull után a múlt héten a címvédő is elkezdte a 2017-es gumik tesztelését, a folytatásban pedig még öt napot tölt a keverékek (a bikások még hat, a vörösök pedig négy napot lesznek pályán) próbálgatásával. Míg a Ferrari mindkét igazolt pilótáját pályára küldte, a németek a Manornál edződő Pascal Wehrleinnel teszteltek.

Egyelőre úgy tűnik, a folytatásban is a fiatal német (vagy egy másik juniorversenyző, például csapattársa Esteban Ocon) vezeti majd az átalakított 2015-ös Mercedest, a sportigazgató, Toto Wolff ugyanis elárulta, a „gyár nem tervezi, hogy Hamiltont és Rosberget is beveti” a hátralévő gyakorlásokon. Noha Wehrlein futtatásával eleget tesznek a Pirelli kérésének (miszerint ha lehet, mindenképp aktív pilótákkal teszteljenek), a cég elnöke örülne, ha a két „nagyágyú” is autóba ülne.

„Nekik is rossz lesz, ha nem (az állandó pilótákkal tesztelnek)” – kezdte Tronchetti Provera, amikor a Mercedes gyakorlásáról és pilótaválasztásáról kérdezték. „A Ferrari a legjobb versenyzőit adta a teszthez, és remélem, a többiek is őket fogják. Az a legfontosabb, hogy a legjobb pilóták teszteljenek. Változik a sebesség, szóval a legjobbaknak is ki kellene próbálniuk a gumikat. Ők kellően érzékenyek, hogy észrevegyék ezeket a változásokat” – magyarázta a szakember.

A hátralévő gumitesztekkel kapcsolatban nemrég Rosberg is nyilatkozott, és ő maga is kiemelte, mindenképpen szeretne addig várni az első körökkel, amíg „azok valóban eléggé hasznosak lesznek” majd. „Ez az ő dolguk, és egyelőre valóban nincs a terveik között, viszont remélem, hamarosan az ő nevük is felkerül a listára” – mondta Tronchetti Provera.

Magát a tesztprogramot egyébként (amiért a Pirelli hosszú hónapokig harcolt a tervezet elfogadása előtt, és javaslata elvetése esetén még a távozás lehetőségét is felvetette) az elnök is roppant hasznosnak tartja. „Ezek a gyakorlások kulcsfontosságúak. Olyan komoly változások lesznek, melyeket egyszerűen nem lehetne kivitelezni a megfelelő tesztelés nélkül. Négy-öt másodperccel gyorsabbá akarják tenni az autókat körönként, az pedig nonszensz, hogy ezelőtt ne teszteljünk. Most itt ez a program, amit már csinálunk is. És ez így most rendben van” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

easyleft
#1 easyleft 2016. szeptember 13. 16:42  

okosba megint megoldhato tuti. mercedesen nem fog mulni :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást