A pletykák Wehrleint igazolják

írta: M4Sport
2016. május 25. 16:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pascal Wehrlein úgy érzi, a Mercedesszel kapcsolatos híresztelések csak azt bizonyítják, jó munkát végez a Manor versenyzőjeként, ellenkező esetben ugyanis senki sem hozná szóba a címvédő csapattal. Magukat a pletykákat egyébként ő is cáfolta.

A Spanyol Nagydíj után két, a Mercedes versenyzőihez köthető pletyka is megjelent az olasz sajtóban: a lapok először arról cikkeztek, Nico Rosberg 2017-ben a Ferrarihoz igazolhat, majd arról, Lewis Hamilton egy „titokzatos incidens” miatt kihagyhatja a Monacói Nagydíjat. Lehetséges utódként mindkét esetben Pascal Wehrleint jelölték meg, aki a barcelonai teszten a Mercedes versenygépét is pályára vihette, plusz adalékkal szolgálva ezzel a találgatásokhoz.

„Én is hallottam ezeket a történeteket, és néhány ember még kérdezgetett is róluk” – mondta a fiatal német, amikor Monte-Carlóban a Hamiltonnal kapcsolatos pletykákról kérdezték. „Igazából, sosem volt szó ilyesmiről” – tette hozzá, megerősítve, hogy a Mercedesnél fel sem merült, hogy a címvédő kihagyja a hétvégi futamot. „Az utolsó versenyt követően volt néhány pletyka, én pedig részt vettem a teszten; talán ezért beszéltek ennyit erről az egészről. Most azonban Lewis és Nico a két legjobb; bajnokságokat nyertek, szóval miért is kellene helyettesíteni őket?” – kérdezte.

Bár cáfolta a pletykát, azt azért megjegyezte, hízelgőnek tartja, hogy a sajtóban máris felmerült a neve a Mercedes egyik versenyzőjének helyetteseként. „Ha rosszul végezném a dolgom, akkor egyetlenegy ehhez hasonló pletyka sem kapna szárnyra” – jegyezte meg, majd elárulta, jelenleg úgy érzi, lenne esélye a Mercedes-ülésre, ha Rosberg valóban úgy döntene, hogy szerződése lejártával elhagyja a csapatot. „A lehetőség adott lenne, de ezt nem tudom befolyásolni, csak a pályán nyújtott teljesítményemmel. De nem gondolok erre, hiszen zavaró, ha az ember túl sokat agyal valamin.”

Igaz, hogy a Mercedes régóta támogatja már, és úgy érzi, egy nap valóban a csapat pilótája lehet, azt azonban nem szeretné, hogy az új Lewis Hamiltonként gondoljanak rá (a gyár a brit pilótát is sokáig támogatta, és az F1-ben sem engedte el a kezét). „Nem hinném, hogy új Lewis Hamiltonként kellene látni engem; talán úgy, mint egy jövőbeli Mercedes-versenyzőt, de nem egy új Lewis Hamiltonként. A DTM-et tavaly a Mercedes versenyzőjeként nyertem meg, és közben a tartalékpilótájuk voltam, szóval, nem érzem annyira messzinek, hogy egy Mercedest vezessek, ha jó teljesítményt nyújtok a versenypályán” – zárta gondolatát a fiatal német.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

12016.10.20. 20:41

Kvjat a Force Indiánál?

Állítólag komoly lehetőségként számolnak vele

02016.10.20. 20:34

Nem új szerződés, jó autó kéne Vettelnek

Nem tart attól, hogy eltaktikázza magát a Ferrari 2017-tel

02016.10.20. 19:51

Hamilton harcolni fog, Vettel szerint még nyerhet

Ha kikap, „férfiként” viseli majd a vereséget