A Red Bull a Ferrari előtt? A főnök meglepődött…

írta: M4Sport
2016. október 01. 14:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner nem hitte, hogy versenyzői jobb rajtpozíciókat szereznek a Ferrari kettősénél, eddig ugyanis egy körön az ellenfél tűnt gyorsabbnak. A harmadik helyen végző Max Verstappen eközben „roppant ígéretesnek” nevezte az istálló pozícióját.

A változtatások működtek! A bikások a szingapúri hétvége és a tegnapi edzések után is állítottak autóikon, ezek a módosítások pedig beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a csapat ugyanis kibérelte a második rajtsort, noha a szabadedzéseken még úgy tűnt, meggyűlhet a bajuk a Ferrarival. Péntek este például a csapatvezető sem hitte, hogy ott lesznek a vörösök előtt.

„Ez sokkal jobb volt a vártnál” – értékelt a Motorsportnak nyilatkozva. „Főleg azután, hogy tegnap még úgy tűnt, a Ferrari nagyon erős lesz a rövidebb etapokon. Mindkét versenyzőnk remek kört futott. A Mercedes nagyon messze volt, de az mindenképpen remek, hogy kisajátítottuk a második rajtsort. Azt hittük, ez lesz a Ferrari egyik legerősebb futama. Tavaly nyertek itt, szóval ez tényleg jobb eredmény volt a vártnál. Remélhetőleg, holnap is erősek leszünk” – folytatta.

A Red Bull az előző versenyeken többször próbálkozott egyedi taktikával, most viszont ugyanolyan gumikkal vág majd neki a futamnak, mint a közvetlen ellenfelek. „Jól kell rajtolnunk és előttük kell maradnunk. Érdekes futam lesz, majd meglátjuk, hogyan alakul. Holnap melegebb lesz, mint ma volt. Minden az egyensúly megtalálásáról szól majd. Ezért is teljesítettünk egy versenyszimulációt Daniellel a futam startjának időpontjában a harmadik edzésen. Hasznos adatokat gyűjtöttünk. A rajtnál hasonlók lesznek a gumik, szóval az első kiállás érdekes lehet” – mondta Horner.

Ami a versenytempót illeti, pénteken Verstappen ebben a tekintetben még a Mercedesekkel is felvette a harcot (sőt volt, hogy gyorsabb köröket futott), nem meglepő tehát, hogy a fiatal holland örül a vártnál jobb rajtpozíciónak, hiszen így már a verseny elején lőtávolban lesznek. „Nem volt rossz, egyáltalán nem volt rossz” – mondta a Sky Sportsnak. „Az egész hétvége ígéretes volt. Szingapúr óta elvégeztünk néhány módosítást, és úgy tűnik ezek működtek, hiszen jobban érzem magam az autóban. Az, hogy közel voltunk Nicóhoz eléggé ígéretes a futamra nézve” – tette hozzá.

Holnap a rajt mindenképpen kulcsfontosságú lesz, főleg a fiatal holland számára, aki az előző futamokon rendre pozíciókat veszített az indulás után. Most reményei szerint ezzel már nem lesz gondja. „Nem aludtam túl jól Szingapúr után. Biztattam a csapatot, hogy keressünk megoldást, és természetesen ők is ezt akarták. Módosítottunk az autón, hogy stabilabb legyen a kuplung, és én is változtattam. Szingapúrban már szombaton tudtuk, hogy rossz lesz, de nem változtathattunk. Lehet legközelebb majd máshogy állnak ehhez, mert rossz lett a rajtom és ebből baleset lett. Remélem a folytatásban előzékenyebbek lesznek majd a kuplunghibákkor” – zárta gondolatát.

Az utóbbi futamokon meglehetősen jó formában lévő Ricciardo ezúttal kikapott csapattársától, erre azonban nem akart magyarázatokat keresni. „Nem hibáztam, jó volt az edzés és a köröm is tisztára sikeredett. Az első két szektor teljesen rendben volt, az utolsóban viszont veszítettem egy kis időt, de nem volt semmi komoly. Most elégedettnek kell lennem azzal, hogy a Ferrarik előtt vagyunk. Este változtattunk az autón, és a dolog működött. Max már 19 éves, talán talált egy fél tizedet” – jegyezte meg viccesen, majd hozzátette. „Ő mindig komoly kihívást jelent, és ismét bizonyította, hogy kellően gyors a Forma–1-hez. Közel voltam hozzá, de most ő végzett előbb.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#1 sába 2016. október 01. 14:47  

Mi ebben az olyan meglepő? Csak működtek a ferrari fejlesztései.

HairHungary