A Red Bull asztalán már ott a Renault ajánlata

írta: M4Sport
2016. május 14. 12:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault hivatalosan is ajánlatot tett a Red Bullnak együttműködésük folytatására – erősítette meg a francia cég sportrészlegét vezető Cyril Abiteboul, aki nyilatkozata során kiemelte, a partnerségből a gyári alakulat is profitálhat.

Sokan már az Orosz Nagydíj ideje alatt tényként kezelték, hogy a Renault 2017-ben is folytatni akarja együttműködését a Red Bull-lal, főleg miután Daniel Ricciardo is utalt erre egy nyilatkozat során. Két héttel később a Renault Sport első embere megerősítette, a bikások már megkapták a hivatalos ajánlatot. A felek közötti tárgyalások feltehetően gyorsan haladnak majd, hiszen – ellenben a tavalyi szezonnal – most a Red Bull sem zárkózik el a szerződés megújításától. Az Auto Motor und Sport információi szerint a felek már csak a motorok árán „vitatkoznak” (a mértékadó német lap úgy tudja, a Red Bull jelenleg 28 millió eurót fizet a Renault erőforrásaiért).

„Azt hiszem, már mondhatják, hogy a Red Bull megkapta az ajánlatot” – nyilatkozta Abiteboul a Motorsportnak. „Őszintén, ha tavaly ilyenkor tették volna fel ugyanezt a kérdést, akkor nem tudtam volna pontos választ adni. Most más helyzetben vagyunk, de még így is nehéz megjósolni ezeknek a kereskedelmi tárgyalásoknak a kimenetelét egy olyan környezetben, mint a Forma–1. Megfigyeltem, hogy javult a Red Bull és a Renault kapcsolata, ahogyan maga a termék is. Reméljük, hogy a motorok még többet fejlődnek majd, de igazából számítunk is erre” – tette hozzá.

Abiteboul hangsúlyozta, a Kanadai Nagydíjon debütáló fejlesztések – melyek a hírek szerint 35 lóerővel teszik izmosabbá az erőforrásokat – segíthetnek abban, hogy meggyőzzék a Red Bullt, a Renault jó irányba halad. „Versenyképesebbé kell tennünk a termékeinket, ez az, ami a Red Bullnak számít, és a teszt, amit az új motorokkal szeretnénk végezni (Barcelonában – a szerk.) pont jókor jön. Május tizenötödikéhez képest egy kicsit már kései” – utalt arra a pontra, amikor a gyártóknak ismertetniük kell, kikkel akarnak együttműködni. „Viszont addig csak ajánlatot kell tennünk, a Red Bull pedig már kapott egyet tőlünk” – folytatta.

A szakember már tavaly elmondta, az év eleji sárdobálás ellenére ő továbbra is nyitott a partnerekkel való együttműködésre, most pedig kiemelte, a Red Bull-szerződés megújítása a gyári csapat számára is pozitív lehet, hiszen a bikások „jó mércét” állítanak eléjük. Végül attól sem zárkózott el, hogy a jövőben ismét együttműködjön a Toro Rossóval, melynek vezetői tavaly úgy döntöttek, inkább egyéves Ferrari-motorokkal dolgoznak. „Nyitottak vagyunk és gyakorlatiasak. Nem égettük fel mindent magunk mögött. Tavaly nem dolgoztunk jól, szóval számítok némi ellenállásra a Toro Rosso részéről, de mint mondtam, nyitottak vagyunk. A Red Bull döntése az, hogy egyforma motorokat akar-e a két csapat autóiba. Ez nem feltétlenül cél számunkra, de az F1-ben bármi megtörténhet” – magyarázta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kayassine
#1 kayassine 2016. május 14. 17:54  

Nem látom, hogy a RB még kitől kaphatna motort. A McLaren is idegbajt kapna ha a Honda a RB-nak szállítana. Mondjuk a Honda helyében igyekeznék a RB-nak szállítani, még ha Ron Dennis nem örülne, akkor is. És a VW sem fogja itt égetni magát rengeteg pénzért.
A Renault-nak nem tűnik fontosnak, hogy a gyári csapatot tolják. Nekem ez szimpi.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ