A Red Bull az esőben bízik

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 12. 20:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel szárazon továbbra is elmaradnak a Mercedestől, a Red Bull versenyzői remélik, holnapra megérkezik az eső Interlagosba, ami nemcsak magát a futamot „fűszerezheti meg”, hanem az ő esélyeiket is növelheti a jó szereplésre.

A bikások az előző két versenyen furfangos taktikájukban bíztak, miután közvetlenül a Mercedes mögé kvalifikálták magukat, Brazíliában viszont nem sikerült kibérelni a második sort, sőt egy-egy Ferrari mindkét autójukat megelőzte: Max Verstappen negyedik, Daniel Ricciardo pedig hatodik lett. Most a versennyel kapcsolatban is mások a remények: a pilóták főként az esőt várják!

„Szerintem közel lehetünk, viszont az ellenfelek erősnek tűnnek. Az autónk jobban érzi magát a vizes pályán, és én is élvezem az esős versenyeket” – nyilatkozta Verstappen a Sky Sportsnak. „Holnap az előrejelzések szerint rosszabb lesz az idő, mint ma volt. Ma pedig csak egy picit csepegett az eső. Remélem, holnap esni fog. Azt igazán élvezném” – tette hozzá a fiatal holland, aki egyébként az utolsó pillanatokban veszítette el a harmadik rajtkockát Kimi Räikkönennel szemben.

„Jók voltunk a Q1-ben és a Q2-ben, de az utolsó szakasz nem akart összeállni. Az utolsó körben egészen jó volt az első szektor, hiszen két tizeddel gyorsabb voltam, de elveszítettem a tapadást a nyolcas kanyarban, és ilyenkor a gumik is elmennek, szóval eléggé nehéz a dolgod. Viszont így is közel vagyunk Kimihez, ezzel pedig elégedettnek kell lennünk” – magyarázta, majd amikor arról kérdezték, lóerőkben kifejezve mekkora a Red Bull hátránya az edzést uraló Mercedesszel szemben, nevetve visszakérdezett. „Tényleg elmondjam nektek? Nagyjából 50 lóerő lehet…”

A mai időmérős eredménnyel a csapattárs sem volt teljesen elégedett. „Hát igen, picit csalódott vagyok” – kezdte Ricciardo. „Egy kicsit magamat okolom az utolsó kör miatt. Jó volt az első szektor, de utána megpróbáltam őrizgetni az előnyömet. Talán egy kicsit konzervatív voltam. Ezek csak apróságok, lehet, hogy egy kicsit túl kemény vagyok magamhoz. Szoros volt, és remélhetőleg tanulok a mai hibákból. Holnap jó versenyünk lehet” – tette hozzá, majd kijelentette, ő is várja az égi áldást.

„Az előrejelzés szerint nagyobb az esély rá holnap, mint ma. Nagyon remélem, hogy ez igaz! Jó lenne, ha egy kicsit megfűszerezné a versenyt. Nem kell, hogy végig essen az eső, csak jöjjön egy zápor, ami arra kényszerít minket, hogy kimenjünk a boxba és köztes abroncsokra váltsunk. Ma is esett egy kicsit az eső, de ez nem befolyásolta a dolgokat. Most csak egy kis ízelítőt kaptunk” – magyarázta.

„Összességében elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel” – vette át a szót a csapatvezető, Christian Horner. „Kár Max köréért, két tizedet javított, de a nyolcas kanyar után elveszítette azt, amit addig felépített. A negyedik és a hatodik helyről egész jó futamunk lehet. Ha a körülmények változékonyak lesznek, bármi megtörténhet. Szárazon szoros csatát vívhatunk a Ferrarival. A rajt fontos lesz, akárcsak a taktika és a gumikopás. A szokott dolgok. Az időjárás viszont még összezavarhatja a dolgokat” – tette hozzá bizakodva a brit szakember.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

schumi-1
#1 schumi-1 2016. november 13. 13:19  

https://weather.com/weather/hourbyhour/l/BRRJ0560:1:BR

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél