A Red Bull felkészült a verésre

írta: M4Sport
2016. február 18. 13:08
FOTÓ: ©Red Bull

A Red Bullnál felkészültek arra, hogy a tavalyi Ferrari-motorral erősítő Toro Rosso a szezon első felében erősebb lesz náluk. De nem esnek pánikba emiatt – szerintük a gyári csapatot indító Renault ugyanis végre sínre kerülhet.

Az elmúlt két szezonban nem győzték hangoztatni a Red Bullnál, hogy korábbi önmagukhoz mért gyengélkedésük elsősorban a Renault erőtlen és megbízhatatlan motorjának köszönhető. Miután nem volt alternatívájuk, az osztrákok 2016-nak is a franciák erőforrásával vágnak neki, ám miközben arra számítanak, hogy mindez az év első felében továbbra is hátrányt jelent számukra, később szerintük végre fordulhat a szerencséjük.

Addig viszont nem kizárt, hogy el kell viselniük, hogy még utánpótláscsapatuk, a Toro Rosso is leiskolázza őket. Ők 2015-ös Ferrari-motorral vágnak neki az évnek, és Christian Horner szerint ez óriási előrelépés lesz számukra. „A Toro Rosso csak az eltérő motorja révén nyer 0,8 másodpercet” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke. „Ez jelentős teljesítménynövekedést jelent. Reméljük, hasonlóra mi is képesek leszünk majd az év során, de a karosszériánkkal ezt nem lehet ellensúlyozni. Eleinte biztosan előttünk lesznek. De reményeim szerint ez az év későbbi szakaszában meg fog változni.”

Olaszországi források szerint a Ferrari azt közölte a Toro Rossóval, hogy a nekik adott, legújabb 2015-ös specifikációjú motor körönként 0,6 másodperccel marad el a Mercedesétől. Bár ezen információ nem hivatalos, ez alapján azért ki lehet számolni, mekkora is lehet nagyjából a Renault hátránya.

Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Ricciardo már nem idegeskedik

Nem ez lenne egyébként az első alkalom, hogy a testvércsapat verné a Red Bullt: az osztrákok már a múlt év első felében is többször lassabbnak bizonyultak a Toro Rossónál, mivel nem sikerült tökéletesíteniük autójuk aerodinamikai stabilitását, miközben a faenzaiak rendkívül jól vezethető konstrukcióval rendelkeztek.

Daniel Ricciardo nyilvánvalóan nem örülne annak, hogy az ifjú titánok, Max Verstappen és Carlos Sainz leckéztetik őt, ám elmondása szerint már erre is fölkészült lélekben. „Szerintem csak kismértékű javulás várható az év első felében, miközben a Toro Rosso versenyképesebb lesz. Nem lehetetlen, hogy előttünk állnak majd. De ahogy az év halad, egyre több fejlesztés érkezik majd, és mi eleve nagyobb csapat vagyunk. Ha már az elején előttük lennénk, az nagyon jó jel lenne, de nem leszek szomorú akkor sem, ha megelőznek minket” – fogalmazott a háromszoros futamgyőztes.

„Inkább nem várok sokat, mintsem túl izgatott legyek a semmitől. Ha Melbourne-ben minden jobban alakul, mint előzetesen gondoltuk, az csak bónusz lesz számunkra. Ha most mindenki arról beszélne, hogy hihetetlen az erőforrásunk és az aerodinamikánk, aztán végül mégsem működne semmi, az eléggé demoralizáló lenne…”

Daniel Ricciardo

A Red Bull is jól jár a gyári Renault érkezésével

Ami az év második felét illeti, Horner arra számít, képesek lesznek visszaelőzni a Toro Rossót – mégpedig azáltal, hogy miközben a faenzaiak erőforrása nem fog fejlődni, a Renault-é egyre csak jobb lesz. Szerintük legalábbis idén már nincs más út a franciák előtt: ha már saját csapatuk lett, teljesíteniük kell. „Azzal, hogy elkötelezte magát a Forma–1 iránt, a Renault remélhetőleg a szükséges eszközöket és pénzt is megkapja ahhoz, hogy versenyképessé váljon – és ez a legjobb vonzata ennek. Manapság az F1-ben a versenyképességhez jó motor kell, és úgy látjuk, most változás történik – remélhetőleg fejlődik a motorjuk a szezon során” – tekintett előre a brit.

Horner az Ilmor cég motorgurujában, Mario Illienben is bízik, aki idéntől hivatalos tanácsadóként segíti a franciák munkáját. „Már jobban tudják, mely területen vannak lemaradásaik, és azt is, hogyan kell megoldaniuk a problémát. Szerintem az újjászerveződés magabiztosabbá és összeszedettebbé tette őket. Vannak minőségi tanácsadóik, komoly tapasztalattal. Visszatért Bob Bell, aki a Mercedestől nagyon sok tudást hoz át, ráadásul a Renault előző sikeres időszakának is részese volt” – utalt az általános technikai igazgatóra, akinek a feladata Enstone és Viry-Chatillon összhangba hozása, valamint a gyári csapat hatékonnyá tétele lesz.

Ricciardo hasonlóan értékeli partnerük megújított F1-es szerepvállalását. „Ez plusz motivációt jelent majd a Renault számára. Ahhoz, hogy autókat tudjanak eladni, teljesíteniük is kell. És most, hogy megvan a saját gyári csapatuk, ez egy extra számukra ahhoz, hogy reálisan nézzék a helyzetüket, és megoldást találjanak” – vélekedett az ausztrál. „Ez is egy azon jelek közül, amelyek alapján optimistábban várhatjuk 2016-ot. De hangsúlyoznám: amíg nem hajtunk pályára, lehetsz akármilyen optimista… Azért hiszem, hogy ezúttal jobb lesz a helyzet.”

Oszd meg!

58 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Benhower
#58 Benhower 2016. február 19. 00:44  
albutr:
és a Red Bullt hová teszed a pontversenyben?

Év elején 5-7, év vége felé 3-5 ha a Renault végre fejlődik is majd valamit. Na de nembaj nemsoká kezdődik az idény, és kiderül ki hogy tippelt :)

Agressor
#57 Agressor 2016. február 18. 22:56  
Zasalamel:
Pont ez a baj a partnercsapatokkal, hogy hiába a költségvetés, meg a korlátozások, nem tudják felvenni a versenyt a gyári csapatokkal, főleg amíg ilyen kiforratlanok ezek a turbók, épp ezért gondolom én azt h idő kérdése és a Reanult meg a meki is átfogja őket lépni..... A motorok még annyira gyerekcipőben járnak h ezek fejlesztésével sokkal többet lehet nyerni mint a koncepcióval.

Én a Hondában sajnos nem érzem a potenciált. És annyira a Renault-ban sem, csak az utóbbi időben, sok év lemaradással.
Az tény, hogy pl a Lotus sem hozta a Merci által várt csodát, de nekem a Redbull-Toro autói nagyon úgy festettek, hogy oda már valóban csak egy ütősebb motor kell a sikerhez. És nem is kell a legütősebb. Áprilisban kiderül...

fagyi
#56 fagyi 2016. február 18. 22:36  
F1890:
sztem ez eros csusztatas.tavaly a merci etalon volt mindenben.a rb is ring ota talalt magara addig a toro nem egyszer verte oket. felev utan meg lehet atugrattak a mercit nehez megmondani de evelejen szenvedtek ez egyertelmu

Lehet h eros, de a nagy kerek egeszet nezve a Mercedes az etalon ezt nem tagadom.

Mindent kiveve csak a kasznira gondolom, azt lehet teves uton jarok nem firtatom valojaban f*ngom sincs :D

Zasalamel
#55 Zasalamel 2016. február 18. 22:34  
Agressor:
Na látod, tudsz te normálisan is beszélni a másikkal. A Brawn-t vágom, csak azt a Honda tervezte Honda motorra. Tény, ma ezt nehezebb megoldani, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy fiókcsapat befuthasson. Márpedig pénz a Toro-nál is van, és szerintem a Redbull érdek meg fog ott jelenni valamilyen formában. Biztos vagyok benne, hogy megvan a módja annak, hogy támogassák a kis csapatot is. Én továbbra sem állítom, de abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy a Toro odaérjen. És nem, nem vagyok benne biztos, mert bármi megtörténhet... Bár én a Williams-ben nagyot csalódtam 2015-ben...

Pont ez a baj a partnercsapatokkal, hogy hiába a költségvetés, meg a korlátozások, nem tudják felvenni a versenyt a gyári csapatokkal, főleg amíg ilyen kiforratlanok ezek a turbók, épp ezért gondolom én azt h idő kérdése és a Reanult meg a meki is átfogja őket lépni.....
A motorok még annyira gyerekcipőben járnak h ezek fejlesztésével sokkal többet lehet nyerni mint a koncepcióval.

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 22:39

Agressor
#54 Agressor 2016. február 18. 22:34  
Masters_Of_Hardcore:
Oké, de ne felejtsd el, hogy ahogy 14-ről 15-re izmosodtak a PU-k, úgy idén is valószínűleg erősebbek lesznek.. És akkor még egy faktor hogy Mercedes PU-val nem egy csapat megy. Nameg Ferka PU-val sem. 0,5sec javulás mondjuk és rögtön nem 2. erő a TR hanem 9. Hiába vannak közelebb, ha a többiek gyorsabbak lesznek. Érted? :) De majd úgyis kiderül.. egyébként nem mondom hogy szar lesz, mert abban van valami, hogy amikor a RB hátul van, akkor a TR hirtelen erősödik.... De 1 éves különbség azért ott lesz a motorok terén. Nem hiszem hogy nem fejlődtek semmit. Mert csak akkor lenne igaz ha tényleg nullát fejlődnének a PU-k.

Ezekkel a különbségekkel az a baj, hogy konkrétan pályáról pályára változtak. Ne felejtsük el, hogy a Merci is képes volt erőből kikapni, mégis az év nagy részében ott voltak a szeren. Meglátjuk, én ennyit tudok mondnai...

Agressor
#53 Agressor 2016. február 18. 22:30  
F1890:
ne, én azt mondom h a ferrari 1 éves motorbeli hátrányát nem fogja behozni, plusz ausztráliában 0,8 tized volt a hátrányuk szingapúrban 2 secet kapott vetteltől a toro kvalin, pedig elvileg az kanyargós pálya (ricci 5 tiezdet kapott) olaszban is 2 sec volt.szóval a ferrari jobban erősebben fejleszt évközben plusz újabb is lesz jóval a motorformulájuk már évelején. nehezen hiszem el h jobbak lennének. és igen ez nem tény amit írok, de biztos vagyok a dolgomban, nem véletlenül merek nagy tétben fogadni rá. és a merci elmondása szerint ugyanannyit fejlődtek télen mint tavaly, ergó sokat. a ferraritól én hasonlót várok.

Meglátjuk. Én egy lehetőséget vázoltam, ami szerintem bekövetkezhet. Aztán meg az is lehet, hogy a gumik dönti el az évet... Nem tudhajtuk. Izgalomnak én mindeképpen örülnék.

Agressor
#52 Agressor 2016. február 18. 22:27  
Zasalamel:
Azt vágod ugye h abban a brawn gépbe még korábban a honda ölt bele csilliócsilliárdokat 2 éven keresztül? A RB ferka után a második legnagyobb költségvetésű csapat volt 2009-2013 között, még a 2008 előtti időszakban is ott volt a topcsapatok között. Idén meg bátran kijelenthető h egy szinten van a ferkával, sőt... Biztos jobb lesz a toro, sőt én azt se tartom kizártnak h akár a willinél is jobb lehet, de ahhoz baszott jó aero kell, ugyanis a willi az idei merci motort fogja használni, de ahhoz h beérje a ferkát is, maga a ferkának jelentősen vissza kell lépnie, legalábbis valamit nagyon el kell rontania.

Na látod, tudsz te normálisan is beszélni a másikkal.
A Brawn-t vágom, csak azt a Honda tervezte Honda motorra. Tény, ma ezt nehezebb megoldani, de szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy fiókcsapat befuthasson. Márpedig pénz a Toro-nál is van, és szerintem a Redbull érdek meg fog ott jelenni valamilyen formában. Biztos vagyok benne, hogy megvan a módja annak, hogy támogassák a kis csapatot is.
Én továbbra sem állítom, de abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy a Toro odaérjen. És nem, nem vagyok benne biztos, mert bármi megtörténhet... Bár én a Williams-ben nagyot csalódtam 2015-ben...

Zasalamel
#51 Zasalamel 2016. február 18. 22:12  
Agressor:
Hogy a búbánatban?? 2009 Brawn GP, 2009-2013 RedBull... Például így... Ócska, kicsi, pénztelen partnercsapatok... Ugye abban kiegyezhetünk, hogy az amúgy sem gyenge aeroval rendelkező Toro nem lesz gyengébb a jobb motortól ugye?? :) XD

Azt vágod ugye h abban a brawn gépbe még korábban a honda ölt bele csilliócsilliárdokat 2 éven keresztül? A RB ferka után a második legnagyobb költségvetésű csapat volt 2009-2013 között, még a 2008 előtti időszakban is ott volt a topcsapatok között. Idén meg bátran kijelenthető h egy szinten van a ferkával, sőt...

Biztos jobb lesz a toro, sőt én azt se tartom kizártnak h akár a willinél is jobb lehet, de ahhoz baszott jó aero kell, ugyanis a willi az idei merci motort fogja használni, de ahhoz h beérje a ferkát is, maga a ferkának jelentősen vissza kell lépnie, legalábbis valamit nagyon el kell rontania.

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 22:15

andrea1
#50 andrea1 2016. február 18. 22:11  
Zasalamel:
Miből gondolod h a szüleim pénzével? Mesélj még.... :D hát pedig hidd el 10..000 ft pöttöm összeg, főleg ilyen fogadásoknál, de hát ez van nálad lehet másképp megy ez... :/ Ember egy gyári csapat meg egy partnercsapatról beszélünk, ami ráadásként tavalyi motort használ. Mégis h a búbánatban vegye fel a versenyt egy olyan csapattal amelyik konkrétan nemhogy erősebb motorral de a motorral összhangban fejlesztik a koncepciót is??

Amikor maga az RB vezetés és mérnökei is arra számítanak(számítások alapján), hogy lemarad a Toro, és ők a Rönó munkájából indulnak ki (ami nem egy életbiztosítás ). Hozzájuk képest, akkor a gyári csapat mitől félne?
Új fejlesztésű motorral, valószínűsíthetően a kasztni is javul (a valószínűsíthetőt aláhúznám :D ). Ez a Toro elmélet egy butaság, biztos lesznek jó futamaik, közel is lehetnek de nem az élmezőnyre hosszútávon, a középmezőny ami így is érdekes azért ott kavarhatnak.

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 22:15

F1890
#49 F1890 2016. február 18. 22:10  
Agressor:
Miért ti talán biztosak lehettek a dolgotokban??? Mégis axiómaként írjátok le... Ti is csak tippeltek az erőviszonyok terén!! Mégis mitől van kőbe vésve, hogy alapból a Ferrari-nak jár a Merci üldözése? Te is ugyanúgy a megérzésedet írod le basszus... Mindenféle racionális tények nélkül...

ne, én azt mondom h a ferrari 1 éves motorbeli hátrányát nem fogja behozni, plusz ausztráliában 0,8 tized volt a hátrányuk szingapúrban 2 secet kapott vetteltől a toro kvalin, pedig elvileg az kanyargós pálya (ricci 5 tiezdet kapott) olaszban is 2 sec volt.szóval a ferrari jobban erősebben fejleszt évközben plusz újabb is lesz jóval a motorformulájuk már évelején.
nehezen hiszem el h jobbak lennének.

és igen ez nem tény amit írok, de biztos vagyok a dolgomban, nem véletlenül merek nagy tétben fogadni rá. és a merci elmondása szerint ugyanannyit fejlődtek télen mint tavaly, ergó sokat. a ferraritól én hasonlót várok.

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 22:11

Masters_Of_Hardcore
#48 Masters_Of_Hardcore 2016. február 18. 22:09  
Agressor:
A Merci biztosan, a többire nem vennék mérget... Nyugidtan meg lehet nézni a tavalyi szektoridőket, és hozzáadni egy erősebb motort.

Oké, de ne felejtsd el, hogy ahogy 14-ről 15-re izmosodtak a PU-k, úgy idén is valószínűleg erősebbek lesznek.. És akkor még egy faktor hogy Mercedes PU-val nem egy csapat megy. Nameg Ferka PU-val sem. 0,5sec javulás mondjuk és rögtön nem 2. erő a TR hanem 9. Hiába vannak közelebb, ha a többiek gyorsabbak lesznek. Érted? :) De majd úgyis kiderül.. egyébként nem mondom hogy szar lesz, mert abban van valami, hogy amikor a RB hátul van, akkor a TR hirtelen erősödik.... De 1 éves különbség azért ott lesz a motorok terén. Nem hiszem hogy nem fejlődtek semmit. Mert csak akkor lenne igaz ha tényleg nullát fejlődnének a PU-k.

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 22:10

Agressor
#47 Agressor 2016. február 18. 22:08  
Zasalamel:
Miből gondolod h a szüleim pénzével? Mesélj még.... :D hát pedig hidd el 10..000 ft pöttöm összeg, főleg ilyen fogadásoknál, de hát ez van nálad lehet másképp megy ez... :/ Ember egy gyári csapat meg egy partnercsapatról beszélünk, ami ráadásként tavalyi motort használ. Mégis h a búbánatban vegye fel a versenyt egy olyan csapattal amelyik konkrétan nemhogy erősebb motorral de a motorral összhangban fejlesztik a koncepciót is??

Hogy a búbánatban??
2009 Brawn GP, 2009-2013 RedBull... Például így... Ócska, kicsi, pénztelen partnercsapatok...

Ugye abban kiegyezhetünk, hogy az amúgy sem gyenge aeroval rendelkező Toro nem lesz gyengébb a jobb motortól ugye?? :) XD

Agressor
#46 Agressor 2016. február 18. 22:04  
F1890:
én elfogadtam a véleményedet , mindössze nem értek egyet vele és nem látom a racionális okokat h miért is lenne így, főleg h nem veszed számba . de az már sok mindent megmagyaráz h te sem vagy biztos a dolgodban, ergó ezek nem egy hűde meggyőző érvek. na szép napot, látom a személyeskedés még továbbra is bevett szokás nálad

Miért ti talán biztosak lehettek a dolgotokban??? Mégis axiómaként írjátok le...
Ti is csak tippeltek az erőviszonyok terén!! Mégis mitől van kőbe vésve, hogy alapból a Ferrari-nak jár a Merci üldözése?
Te is ugyanúgy a megérzésedet írod le basszus... Mindenféle racionális tények nélkül...

Zasalamel
#45 Zasalamel 2016. február 18. 22:00  
Agressor:
Kérlek áruld el, hogy mi alapján akkora hülyeség... Várom... "szaros pénzedet" Látod, látod... Ha nem a szüleid pénzével villognál, akkor megtanulnád becsülni a azt. Nem pedig szaroznád... Amúgy meg pont leszarok 10ezer forintot, Téged tartalak pitiánernek, nem pedig a fogadással van bajom... Tekintve a torzult személységedet, és a problémás jellemvonásaidat, engem egy kicsit sem tép, hogy te mit tartasz kínosnak...

Miből gondolod h a szüleim pénzével? Mesélj még.... :D hát pedig hidd el 10..000 ft pöttöm összeg, főleg ilyen fogadásoknál, de hát ez van nálad lehet másképp megy ez... :/

Ember egy gyári csapat meg egy partnercsapatról beszélünk, ami ráadásként tavalyi motort használ. Mégis h a búbánatban vegye fel a versenyt egy olyan csapattal amelyik konkrétan nemhogy erősebb motorral de a motorral összhangban fejlesztik a koncepciót is??

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 22:04

F1890
#44 F1890 2016. február 18. 21:58  
Agressor:
Látom nem jutott el az anyadig, hogy az aero-ban eddig is legjobbak közé tartozó Toro IDÉN kap egy sokkal erősebb, és megbízhatóbb motort... Lehet velem nem egyetérteni. Olvass vissza, ki nem tudta elfogadni a másik véleményét...

én elfogadtam a véleményedet , mindössze nem értek egyet vele és nem látom a racionális okokat h miért is lenne így, főleg h nem veszed számba . de az már sok mindent megmagyaráz h te sem vagy biztos a dolgodban, ergó ezek nem egy hűde meggyőző érvek. na szép napot, látom a személyeskedés még továbbra is bevett szokás nálad

Agressor
#43 Agressor 2016. február 18. 21:58  
Zasalamel:
JAj hagyjuk már ezt a belemagyarázást, nem akarsz te fogadni senkivel se mert félted a szaros pénzedet..... :D miért nem ismered be inkább h full hülyeséget írtál eddig? Kezd kínos lenni... :D

Kérlek áruld el, hogy mi alapján akkora hülyeség... Várom...

"szaros pénzedet"
Látod, látod... Ha nem a szüleid pénzével villognál, akkor megtanulnád becsülni a azt. Nem pedig szaroznád... Amúgy meg pont leszarok 10ezer forintot, Téged tartalak pitiánernek, nem pedig a fogadással van bajom...

Tekintve a torzult személységedet, és a problémás jellemvonásaidat, engem egy kicsit sem tép, hogy te mit tartasz kínosnak...

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 21:59

Agressor
#42 Agressor 2016. február 18. 21:55  
F1890:
igen, visszatértek a 2. helyre, te meg nem zárod ki ha toro megelőzi őket. de tudom mikor a másik nem ért veled egyet akkor hülye :D nem érdekelnek a jóslatok, én a teljesítményről pofáztam végig

Látom nem jutott el az anyadig, hogy az aero-ban eddig is legjobbak közé tartozó Toro IDÉN kap egy sokkal erősebb, és megbízhatóbb motort...

Lehet velem nem egyetérteni. Olvass vissza, ki nem tudta elfogadni a másik véleményét...

Zasalamel
#41 Zasalamel 2016. február 18. 21:53  
Agressor:
"Valszeg régebb óta követem az F1-et mint te," Ez miért zárja ki, hogy számomra (akinak önmaga a szubjektív világának közepe) egy jöttment senki legyél?? " és valszeg régebb óta vagyok fórumtag mint te " Ez valami teljesítményszint, vagy valami érdem?? Szerintem nem... És ez miért zárja ki?? "De véleményem szerint " Leszarom a véleményed... "ez csak egy kifogás és próbálsz kihátrálni a helyzetből, " Nem kifogás. Tényleg jöttment senki vagy nekem. És ebből adódik, hogy nincs miből kihátrálnom, mivel egy percig nem vettelek komolyan... "ezzel csak megint bebizonyítottad nekünk" Nincs bennem bizonyítási kényszer senki felé, főleg nem feléd... " semmitmondó érveidnek nemcsak mi de még te magad se hiszel." Nem voltak érvek, csupán megosztottam azon meglátásomat, hogy véleményem szerint minden képessége adott a Toro-nak egy második erővé váláshoz... Ezek nem tényekkel alátámasztott érvek, hanem egy megérzés, egy vélemény...

JAj hagyjuk már ezt a belemagyarázást, nem akarsz te fogadni senkivel se mert félted a szaros pénzedet..... :D miért nem ismered be inkább h full hülyeséget írtál eddig? Kezd kínos lenni... :D

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 21:54

albutr
#40 albutr 2016. február 18. 21:52  
Benhower:
Érdekes meglátás. Én úgy vélem a ferka megközelíti a mercit, a toro meg mögöttük fog csatázni a willivel, bár azért félek hogy a merci motor miatt inkább mögöttük lesznek mint előttük.

és a Red Bullt hová teszed a pontversenyben?

Agressor
#39 Agressor 2016. február 18. 21:50  
Zasalamel:
Jöttment? :D Valszeg régebb óta követem az F1-et mint te, és valszeg régebb óta vagyok fórumtag mint te ;) ha nem hiszed csak kérdezz itt pár embert..... De véleményem szerint ez csak egy kifogás és próbálsz kihátrálni a helyzetből, ezzel csak megint bebizonyítottad nekünk és magadnak h a semmitmondó érveidnek nemcsak mi de még te magad se hiszel.

"Valszeg régebb óta követem az F1-et mint te,"
Ez miért zárja ki, hogy számomra (akinak önmaga a szubjektív világának közepe) egy jöttment senki legyél??

" és valszeg régebb óta vagyok fórumtag mint te "
Ez valami teljesítményszint, vagy valami érdem?? Szerintem nem... És ez miért zárja ki??

"De véleményem szerint "
Leszarom a véleményed...

"ez csak egy kifogás és próbálsz kihátrálni a helyzetből, "
Nem kifogás. Tényleg jöttment senki vagy nekem. És ebből adódik, hogy nincs miből kihátrálnom, mivel egy percig nem vettelek komolyan...

"ezzel csak megint bebizonyítottad nekünk"
Nincs bennem bizonyítási kényszer senki felé, főleg nem feléd...

" semmitmondó érveidnek nemcsak mi de még te magad se hiszel."
Nem voltak érvek, csupán megosztottam azon meglátásomat, hogy véleményem szerint minden képessége adott a Toro-nak egy második erővé váláshoz...
Ezek nem tényekkel alátámasztott érvek, hanem egy megérzés, egy vélemény...

Zasalamel
#38 Zasalamel 2016. február 18. 21:49  
F1890:
igen, visszatértek a 2. helyre, te meg nem zárod ki ha toro megelőzi őket. de tudom mikor a másik nem ért veled egyet akkor hülye :D nem érdekelnek a jóslatok, én a teljesítményről pofáztam végig

Megmosolyogtató h most meg már stabil 2 erő a ferka... :D

F1890
#37 F1890 2016. február 18. 21:47  
Agressor:
Én mondom a semmire?? Idézed tőled: " ezt tippelem " Bocs, az ilyen szintű szakmai érvekkel valóban nem tudok mit kezdeni... "az elmúlt évekből " A soron kívül szar 2014 után visszatértek oda, ahol előtte voltak 4 évig!! Bravó!! A stabil második helyre. " és a nyilatkozatokból kezd összeállni " A nyiltakozatok sokmindent elbírnak. Olvasgass vissza 2011-2012-2013-ba a Ferrari-nál, és rájössz, hogy ugyan a körítés más lett kicsit, de a tartalom nem változott...

igen, visszatértek a 2. helyre, te meg nem zárod ki ha toro megelőzi őket. de tudom mikor a másik nem ért veled egyet akkor hülye :D

nem érdekelnek a jóslatok, én a teljesítményről pofáztam végig

Benhower
#36 Benhower 2016. február 18. 21:47  
Agressor:
Nyilván a Mercin kívül mindenkit. Rajtuk kívül nincs akkora potenciál egyik csapatban sem...

Érdekes meglátás. Én úgy vélem a ferka megközelíti a mercit, a toro meg mögöttük fog csatázni a willivel, bár azért félek hogy a merci motor miatt inkább mögöttük lesznek mint előttük.

Agressor
#35 Agressor 2016. február 18. 21:42  
F1890:
hehe, talán az elmúlt évekből és a nyilatkozatokból kezd összeállni h kb mekkorát fejlődhet egy csapat, de a kedvedért beleírom h ezt tippelem h közel ennyivel jobb a motor. de látom megint a semmire mondod az érveidet, de fogadni nem mersz

Én mondom a semmire?? Idézed tőled: " ezt tippelem "
Bocs, az ilyen szintű szakmai érvekkel valóban nem tudok mit kezdeni...

"az elmúlt évekből "
A soron kívül szar 2014 után visszatértek oda, ahol előtte voltak 4 évig!! Bravó!! A stabil második helyre.

" és a nyilatkozatokból kezd összeállni "
A nyiltakozatok sokmindent elbírnak. Olvasgass vissza 2011-2012-2013-ba a Ferrari-nál, és rájössz, hogy ugyan a körítés más lett kicsit, de a tartalom nem változott...

Zasalamel
#34 Zasalamel 2016. február 18. 21:41  
Agressor:
Na kezdjük az elején. Nem fogadok idegen jöttmentekkel, pláne olyanokkal, akikről a személyiségükből adódóan nem bízom meg, mert nem tartom őket elég megbízhatónak arra az esetre, ha esetleg fizetniük kell... Te, az eddigi munkásságod alapján ebbe a kategóriába tartozol. Aztán: Nem fogadok olyanra, amiről én magam sem vagyok 100%-ig meggyőződve, hogy igaz. Én annyit állítottam, hogy MINDEN esélye megvan rá a Toronak, hogy második erő legyen. Nem pedig azt, hogy garantáltan verni fogja a vörösöket. A szövegértelmezés sajnos napról-napra, hétről-hétre visszatérő porbléma nálad. Inkább erre feküdj rá ahelyett, hogy a szüleid pénzét költöd bőkezűen...

Jöttment? :D Valszeg régebb óta követem az F1-et mint te, és valszeg régebb óta vagyok fórumtag mint te ;) ha nem hiszed csak kérdezz itt pár embert.....

De véleményem szerint ez csak egy kifogás és próbálsz kihátrálni a helyzetből, ezzel csak megint bebizonyítottad nekünk és magadnak h a semmitmondó érveidnek nemcsak mi de még te magad se hiszel.

F1890
#33 F1890 2016. február 18. 21:39  
Agressor:
Na kezdjük az elején. Nem fogadok idegen jöttmentekkel, pláne olyanokkal, akikről a személyiségükből adódóan nem bízom meg, mert nem tartom őket elég megbízhatónak arra az esetre, ha esetleg fizetniük kell... Te, az eddigi munkásságod alapján ebbe a kategóriába tartozol. Aztán: Nem fogadok olyanra, amiről én magam sem vagyok 100%-ig meggyőződve, hogy igaz. Én annyit állítottam, hogy MINDEN esélye megvan rá a Toronak, hogy második erő legyen. Nem pedig azt, hogy garantáltan verni fogja a vörösöket. A szövegértelmezés sajnos napról-napra, hétről-hétre visszatérő porbléma nálad. Inkább erre feküdj rá ahelyett, hogy a szüleid pénzét költöd bőkezűen...

a willit bevállalod?

Zasalamel
#32 Zasalamel 2016. február 18. 21:38  
andrea1:
Mondjuk Horner alkalmasságát nem kell bizonygatni, érdekes kérdés hogy elmenne-e egy másik csapathoz. Szerintem nem.

Nem nagyon lenne rá indoka váltani, nagyon egyben van a csapattal, Newey-el és Markoval is elég jóban van, anyagilag is elég jól állnak.

Agressor
#31 Agressor 2016. február 18. 21:37  
Zasalamel:
Szezonzárón, összesítésben amelyik a pontok terén előrébb lesz az fog számítani, na benne vagy? Én azt mondom h a ferrari előrébb lesz mint a torro, te ennek ellenkezőjét.

Na kezdjük az elején.
Nem fogadok idegen jöttmentekkel, pláne olyanokkal, akikről a személyiségükből adódóan nem bízom meg, mert nem tartom őket elég megbízhatónak arra az esetre, ha esetleg fizetniük kell... Te, az eddigi munkásságod alapján ebbe a kategóriába tartozol.

Aztán: Nem fogadok olyanra, amiről én magam sem vagyok 100%-ig meggyőződve, hogy igaz.
Én annyit állítottam, hogy MINDEN esélye megvan rá a Toronak, hogy második erő legyen. Nem pedig azt, hogy garantáltan verni fogja a vörösöket. A szövegértelmezés sajnos napról-napra, hétről-hétre visszatérő porbléma nálad. Inkább erre feküdj rá ahelyett, hogy a szüleid pénzét költöd bőkezűen...

andrea1
#30 andrea1 2016. február 18. 21:37  
Zasalamel:
Psszt Andrea1, ne vedd el a kedvét.... :D Horner egyébként mindig is realista volt, a legszimpatikusabb csapatfőnök és bevallom legszívesebben őt látnám ferrari csapatfőnökeként.

Mondjuk Horner alkalmasságát nem kell bizonygatni, érdekes kérdés hogy elmenne-e egy másik csapathoz. Szerintem nem.

Zasalamel
#29 Zasalamel 2016. február 18. 21:33  
F1890:
én már 20 000-t nyertem itt két fogadással :D de biztos nem értek hozzá :D mondjuk ez lenne a leghátradőlősebb fogadás :D

De pls ne írogass mrá ilyeneket mert nem fog fogadni velem.... :/

F1890
#28 F1890 2016. február 18. 21:31  
Zasalamel:
LEgszívesebben annyit vagy még többet tennék rá, csak inkább a biztosra megyek és nem űzöm el... :D (bár lehet még így is meghátrál)

én már 20 000-t nyertem itt két fogadással :D de biztos nem értek hozzá :D
mondjuk ez lenne a leghátradőlősebb fogadás :D

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 21:33

F1890
#27 F1890 2016. február 18. 21:30  
Agressor:
Basszus te tudsz valamit! Még az F1 résztvevői sem tudják pontosan, hogy mi hány tiezd a való életben, te meg a fetlből felállítod az erősorrendet pontos adatokkal... Ott a helyed főnök!

hehe, talán az elmúlt évekből és a nyilatkozatokból kezd összeállni h kb mekkorát fejlődhet egy csapat, de a kedvedért beleírom h ezt tippelem h közel ennyivel jobb a motor. de látom megint a semmire mondod az érveidet, de fogadni nem mersz

Zasalamel
#26 Zasalamel 2016. február 18. 21:29  
F1890:
piti összeg, én minimum 100 000-t tennék rájuk :D

LEgszívesebben annyit vagy még többet tennék rá, csak inkább a biztosra megyek és nem űzöm el... :D (bár lehet még így is meghátrál)

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 21:30

F1890
#25 F1890 2016. február 18. 21:27  
Zasalamel:
Fogadok veled 10.000 FT-ban h a ferrari a torro előtt lesz, na?

piti összeg, én minimum 100 000-t tennék rájuk :D

Agressor
#24 Agressor 2016. február 18. 21:26  
F1890:
én a logikát sem értem, tegyük fel jobb kasztnija lenne a toronak, a motorhátrány miatt minimum 3 tizeddel jobbnak kéne lennie, plusz a motorfejlesztés miatt évadvégén ez legalább még egy 3 tizedet jelent, tehát összességében 6 tizedről beszélhetünk minimum. és akkor még nem beszéltünk arról h ott van a williams is. és nem fogják a toros srácok egyből megtalálni az ideális beállítást, sem a ferrari motorral sem az autóval, míg azért a ferrari egy pöppet jobb csapat és jobban ismerik a motorjukat.

Basszus te tudsz valamit! Még az F1 résztvevői sem tudják pontosan, hogy mi hány tiezd a való életben, te meg a fetlből felállítod az erősorrendet pontos adatokkal... Ott a helyed főnök!

Zasalamel
#23 Zasalamel 2016. február 18. 21:25  
Agressor:
Nem venném a szívemre, hogy kölcsön kelljen kérned. Mellesleg mikor?? 21 futam lesz idén, ha bármelyiken a Ferrari lesz előrébb, akkor sírsz a pénzedért??

Szezonzárón, összesítésben amelyik a pontok terén előrébb lesz az fog számítani, na benne vagy?

Én azt mondom h a ferrari előrébb lesz mint a torro, te ennek ellenkezőjét.

Zasalamel
#22 Zasalamel 2016. február 18. 21:24  
andrea1:
Könnyen nyert pénz lesz, ez nem kihívás. :D "remélhetőleg fejlődik a motorjuk a szezon során" :D Azért Hornerben vannak félelmek még mindig xD

Psszt Andrea1, ne vedd el a kedvét.... :D

Horner egyébként mindig is realista volt, a legszimpatikusabb csapatfőnök és bevallom legszívesebben őt látnám ferrari csapatfőnökeként.

Utoljára módosítva: 2016. február 18. 21:29

Agressor
#21 Agressor 2016. február 18. 21:23  
Zasalamel:
Fogadok veled 10.000 FT-ban h a ferrari a torro előtt lesz, na?

Nem venném a szívemre, hogy kölcsön kelljen kérned.

Mellesleg mikor?? 21 futam lesz idén, ha bármelyiken a Ferrari lesz előrébb, akkor sírsz a pénzedért??

F1890
#20 F1890 2016. február 18. 21:21  
Agressor:
Nem fogadok, mert nem vagyok benne biztos, csak éppen minden adott hozzá... És valós esély van rá...

én a logikát sem értem, tegyük fel jobb kasztnija lenne a toronak, a motorhátrány miatt minimum 3 tizeddel jobbnak kéne lennie, plusz a motorfejlesztés miatt évadvégén ez legalább még egy 3 tizedet jelent, tehát összességében 6 tizedről beszélhetünk minimum. és akkor még nem beszéltünk arról h ott van a williams is. és nem fogják a toros srácok egyből megtalálni az ideális beállítást, sem a ferrari motorral sem az autóval, míg azért a ferrari egy pöppet jobb csapat és jobban ismerik a motorjukat.

andrea1
#19 andrea1 2016. február 18. 21:19  
Zasalamel:
Fogadok veled 10.000 FT-ban h a ferrari a torro előtt lesz, na?

Könnyen nyert pénz lesz, ez nem kihívás. :D

"remélhetőleg fejlődik a motorjuk a szezon során" :D Azért Hornerben vannak félelmek még mindig xD

Zasalamel
#18 Zasalamel 2016. február 18. 20:29  
Agressor:
Azért a ToroRosso James Key által tervetett karosszériái mellett ez lehet, hogy kevés lesz.

Fogadok veled 10.000 FT-ban h a ferrari a torro előtt lesz, na?

Agressor
#17 Agressor 2016. február 18. 20:23  
cybergyerek:
csak hogy a gyári ferrari csapat nem a tavalyi motorjával fog menni.

Azért a ToroRosso James Key által tervetett karosszériái mellett ez lehet, hogy kevés lesz.

cybergyerek
#16 cybergyerek 2016. február 18. 19:47  
Agressor:
Nem fogadok, mert nem vagyok benne biztos, csak éppen minden adott hozzá... És valós esély van rá...

csak hogy a gyári ferrari csapat nem a tavalyi motorjával fog menni.

Zasalamel
#15 Zasalamel 2016. február 18. 19:31  

Miért nem írod inkább azt h utálod a ferrarit, nem kell ez a süket duma....

Agressor
#14 Agressor 2016. február 18. 19:12  
F1890:
en szivesen fogadok veled h meg a 4ben sem lesznek :D

Nem fogadok, mert nem vagyok benne biztos, csak éppen minden adott hozzá... És valós esély van rá...

Agressor
#13 Agressor 2016. február 18. 19:11  
Benhower:
Én 3.nak tippelném őket legjobb esetbe a ferka és merci mögé, de valószínűbb a 4-5. Te melyiküket sorolnád mögéjük?

Nyilván a Mercin kívül mindenkit. Rajtuk kívül nincs akkora potenciál egyik csapatban sem...

Agressor
#12 Agressor 2016. február 18. 19:09  
Masters_Of_Hardcore:
a Marussia meg 2,5-es erő. sőt a honda a 3,5-es erő lehet. méginkább a Lotus 4. erő. Ne viccelj már eleve a Ferka is gyorsabb lesz, a Merci is.. akkor nem lehetnek 2. erők.......

A Merci biztosan, a többire nem vennék mérget...
Nyugidtan meg lehet nézni a tavalyi szektoridőket, és hozzáadni egy erősebb motort.

SANI{Ó
#11 SANI{Ó 2016. február 18. 18:25  

szép kilátások...

Chris05
#10 Chris05 2016. február 18. 18:19  

Szerintem arra gondolhattak, hogy az idei Merci motortól lesz a tavalyi Ferka motor 0.6 mp-re lemaradva...

F1890
#9 F1890 2016. február 18. 16:50  
Agressor:
Nem tartom kizártnak, hogy a ToroRosso második erő lehet idén.

en szivesen fogadok veled h meg a 4ben sem lesznek :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba