A Red Bull kitart a Renault mellett?

írta: M4Sport
2016. április 28. 21:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo szerint egyre valószínűbb, hogy a Renault és a Red Bull együttműködése 2016 után is folytatódik, a francia gyár erőforrásainak teljesítménye ugyanis „meglepően sokat javult” – ő legalábbis nem számított ekkora előrelépésre.

Nem sokon múlt, hogy a bikások befejezzék együttműködésüket partnerükkel, a tavalyi év során ugyanis a Mercedesszel, a Ferrarival és a Hondával is tárgyaltak egy esetleges együttműködésről, majd csak azután egyeztek meg a franciákkal, miután minden riválistól kosarat kaptak. 2016-ban TAG Heuer néven futtatják a Renault motorjait, melyekről eddig meglepően pozitív véleménnyel vannak, hiszen nemcsak megbízhatóbbak, ütőképesebbek is lettek.

Nem meglepő tehát, hogy Oroszországban Ricciardo is meglehetősen pozitívan nyilatkozott, amikor arról kérdezték, folytatódhat-e a Renault és a Red Bull partnersége a 2016-os szezon vége, és a szerződés lejárta után. „Azt hiszem igen. Ez most egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek” – mondta a háromszoros futamgyőztes. „Ha a szezonközi fejlesztésektől azt kapjuk, amit várunk, akkor a Ferrari-motorok szintjére kerülhetünk, ami azért eléggé versenyképes a csapat számára. Szóval talán nem lesz annyira őrült a szezon vége a motorok szempontjából, mint tavaly volt” – tette hozzá.

A Renault Sport első embere nemrég elmondta, a továbbfejlesztett erőforrást a Kanadai Nagydíjon szeretnék bevetni, annak hatására pedig a Mercedesszel szembeni hátrányuk „megfeleződhet” és gyári csapatuk rendre ott lehet a pontszerzők között. Ennek fényében a Red Bull talán okkal bízik abban, hogy az új motorokkal (ami a hírek szerint 35 lóerővel lesznek izmosabbak a jelenleg használtaknál) közelebb kerülnek a Ferrarihoz, sőt meg is szorongathatják a vörösöket.

Ricciardót egyébként a Renault eddigi teljesítménye is meglepte. „Nem számítottunk arra, hogy a motorunk ennyire más lesz, mint volt a tavalyi év végén. Úgy tűnik, a változtatások többet hoztak, és ez jó! A motorral és a karosszériával is előreléptünk, mondhatom azt is, egyformán jól dolgoztunk. A fejlesztésekkel együtt elég jónak tűnik a dolog. Kevesebb leszorítóerővel a kanyarokban tartjuk a Mercedes és a Ferrari tempóját, igaz, ez azóta így van, mióta a Red Bullnál vagyok. Barcelonában és Monacóban viszont ezt a kompromisszumot nem köthetjük meg” – magyarázta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#2 trialboj 2016. április 29. 07:35  

Az idei évben azért elég tisztán és világosan bebizonyították, hogy mindent ki tudnak sajtolni egy jó motorból, szóval ezek után tényleg nem fognak leüli még csak tárgyalni sem velük, a Renaulton kívüli 2 gyár.

Az egyetlen esélyük a saját motor összetákolása lenne, de az biztos hogy C terv még most is, mert rengeteg pénzt emésztene fel, és akkor biztos hogy hosszú ideig itt kel még kötelezően maradjanak, hogy megtérüljön a fejlesztés ára.

Lewisthebest
#1 Lewisthebest 2016. április 28. 21:34  

Van más választás? A Honda valószínűleg még mindig fos ráadásul a Mclarennek elvileg még a jövő évre is vétójoga van, a többiek meg nem adnak motort vagy max csak olyat ami 20 éves és legalább 100-150 lóerővel le van maradva az aktuális konstrukciótól.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában

32016.10.26. 10:47

Massa: Alonso jóban lehet a bírákkal…

"Nem értem, miért nem adtak neki büntetést"

32016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka