A Red Bull lenne a favorit? Verstappen óvatosságra int!

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 21:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Szingapúri Nagydíj előtt sokan várnak erős teljesítményt a Red Bulltól, sőt többen győzelmi esélyesnek is gondolják őket, Max Verstappen szerint azonban túl korai még arról beszélni, hogy a villanyfényes futamon csapata legyőzheti a Mercedest.

Autójuk általában jól teljesít a hasonló karakterisztikájú versenypályákon (Monte-Carlóban például erőből legyőzték a Mercedest az időmérőn, és a győzelem is csak egy csapathiba miatt úszott el), a Mercedes tavaly nem találta önmagát Szingapúrban, a Renault pedig új fejlesztésekkel készül a hétvégére. Mindenképpen pozitívak tehát az előjelek a Red Bull számára.

Ezt figyelembe véve nem meglepő, hogy sokan úgy érzik, a hátralévő hét futam közül normál körülmények között csak most lehet megszorongatni, sőt legyőzni a címvédőt, és erre a Red Bull a legesélyesebb. A pilóták azonban igyekeznek levenni a terhet a csapatról, Daniel Ricciardo után ugyanis Max Verstappen is óvatosan nyilatkozott az esélyekről. „Remélhetőleg a fejlesztések pozitívak lesznek, de azért várjuk ki a végét” – kezdte a fiatal holland.

„Örülök, hogy itt lehetek, tudom, jó esélyünk van, hogy sok pontot szerezzünk” – tette hozzá diplomatikusan, majd a Mercedes tavalyi gyengélkedéséről is beszélt, kiemelve, a pénteki szabadedzések végéig egyáltalán nem akar arra építeni, hogy az ellenfélnek 12 hónappal ezelőtt gondjai akadtak a gumik felmelegítésével.

„Mi csak és kizárólag a saját dolgainkra összpontosítunk. Az emberek írhatnak, amit csak akarnak. Jók az esélyeink. Ha megnézzük az előző évet, sokat javultunk. Most várnunk kell egy kicsit, és majd meglátjuk, mire elég ez. Szerintem nagyon nehéz megmondani, mi leszünk-e az első számú esélyesei a hétvégének, mert még pályára sem hajtottunk. Holnap már sokkal jobban tudjuk, mennyire vagyunk erősek. Reméljük, azok leszünk, de hogy mennyire azt még nem tudhatjuk. Abban bízunk, hogy nagyon versenyképesek. Annyira, mint Monacóban” – zárta gondolatát.

A Motorsport egyébként kiderítette, hogy Szingapúrban csak a Red Bull kettőse használja majd a továbbfejlesztett Renault-motorokat (ezektől két tizedes javulást várnak). A gyári csapat versenyzői csak később kapják meg őket, hiszen a korábbi csere felborítaná „motorciklusukat”, így inkább kivárnak addig, amíg egyébként is új egységeket szerelnének a sárga autókba.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"