A Red Bull lesz a Mercedes kihívója?

írta: M4Sport
2016. július 08. 18:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen úgy érzi, ezúttal csapata, a Red Bull lehet a Mercedes első számú kihívója, azt azonban, hogy a bikások szembeszállhatnak a címvédővel, még nem akarja kijelenteni – ezt túl korai tartja két szabadedzés után.

Jól indult a Red Bull hétvégéje, Verstappen ugyanis harmadik, a csapattárs, Daniel Ricciardo pedig msodik lett a délutáni szabadedzésen (az elsőséget Lewis Hamilton szerezte meg). A bikások tehát a nagy ellenfél, vagyis a Ferrari előtt kezdték a Brit Nagydíjat, holland pilótájuk pedig úgy érzi, ezt a pozíciót a folytatásban is megtarthatják, és ők lehetnek a Mercedes elsőszámú üldözői.

A 18 éves tehetség ennél bátrabb kijelentéseket egyelőre nem akar tenni. „Nagyon jó nap ez” – kezdte értékelését a második gyakorlás után. „Versenyképesek vagyunk. Élvezem a vezetést. A délutáni edzés egy kicsit trükkös volt a szél miatt, de rendben vagyunk. Elégedettnek kell lennünk az eredménnyel, mert elég gyorsak voltunk. Nincsenek túl messze a Mercedesek, szóval én mindenképpen pozitívnak mondanám a kezdést” – tette hozzá.

„Silverstone-ban továbbra is szükség van a motorerőre; egy kicsit még ez is motorpálya, de itt vannak gyorsabb kanyarok is, ez pedig kedvez a csapatnak. Jó edzések voltak. Egészen gyorsak voltunk a rövidebb etapokon, a hosszabbak pedig nagyon jók voltak” – magyarázta, majd jött a kérdés, felvehetik-e a versenyt a Mercedesszel. „Korai lenne erről beszélni. Nagyon gyorsak ezek a pályán is. Már az nagyon jó lesz, ha ott maradhatunk mögöttük” – jelezte.

A Red Bull helyzetét egyelőre Ricciardo is ígéretesnek tartja. „Lewisszal összehasonlítva egészen jónak tűnünk” – nyilatkozta. „Nem venném biztosra, hogy mindent kihoztak az autójukból a mai edzéseken, de elégedett vagyok az eredményeinkkel. A hosszabb etapok ígéretesebbnek tűntek, mint múlt pénteken. Még javíthatunk; megtankolva, lágyabb gumikon jobb köröket szerettem volna futni, hogy egy kicsivel még közelebb kerüljünk” – folytatta.

Az ausztrálnak gondjai akadtak váltójával a második szabadedzés végén, ám reméli, a csapat hamar megoldja ezt és nem kell kicserélni az egységet. „Kaptam néhány figyelmeztetést. Azt mondták, tartsam a fokozatot, mert volt valami a váltóval. Egy-két kör volt már csak hátra, szóval estig azért maradt időnk. Jó lenne ma megoldani, és meggyőződni, hogy a hiba nem kritikus” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.