A Red Bull ma és holnap is pályára gurul

írta: M4Sport
2016. június 14. 11:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben a Red Bull a hétvégén rendezendő Európai Nagydíjra készül, tesztcsapatának Franciaországban lesz jelenése, ahol kedden és szerdán a Pirelli felkészülését segítik a komoly változásokat hozó 2017-es szezonra.

Jövőre nemcsak a versenyautók, a gumik is átalakulnak: a tervek szerint a keverékek tartósabbak lesznek, hogy a pilóták „keményebben nyomhassák a gázt, és feszegethessék a határokat”, maguk az abroncsok pedig szélesebbek a jelenlegieknél. A változtatások miatt a Pirelli hosszú ideig lobbizott egy széleskörű tesztprogram elindításáért, amihez végül megkapta az engedélyt.

Programjukat két fázisban teljesítik: először korábbi versenygépeket használnak a jelenlegi méretű, de már új keverékű gumik prototípusainak teszteléséhez, majd a nyári szünet után 2015-ös autókon kísérleteznek a szélesebb abroncsokkal. A feladatok felvégzésében a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull lesz segítségükre – a vörösök május elején már teljesítették az első gyakorlást 2014-es autójukkal, amit hivatalos tesztversenyzőjük, Jean-Éric Vergne vezetett.

Most pedig a Red Bullon a sor! A Motorsport megtudta, a bikások ma kezdik első gumitesztjüket a franciaországi Paul Ricard-versenypályán. Az olaszokhoz hasonlóan ők is 2014-es versenygépüket küldik pályára, a volán mögött pedig mindkét tesztnapon juniorprogramjuk legmagasabban jegyzett versenyzője, a GP2-ben induló Pierre Gasly ül majd.

A mértékadó szaklap úgy tudja, a vörösök is kapnak még szerepet az első fázisban és hamarosan a Mercedes is elkezdheti a 2014-es autóval való gyakorlást. Ezeknek a gyakorlásoknak Fiorano és Vallelunga valamint Silverstone lesz a helyszínük. Augusztustól Barcelonában, ismét Fioranóban, Mugellóban és a Paul Ricardon zajlik majd a felkészülés, sőt a Pirelli egy év végi tesztet is szeretne végrehajtani a szezonzárónak otthont adó Abu-Dzabiban.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?