A Red Bull már átállt

írta: M4Sport
2016. szeptember 13. 18:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a szezon utolsó harmadában még érkeznek kisebb frissítések az idei autóhoz, a Red Bull már teljesen átállt a 2017-es évre, azaz csak az új versenygép fejlesztésére összpontosít – árulta el a csapatvezető, Christian Horner.

A bikások komoly formajavuláson mentek keresztül az év során, melyhez nagyban hozzájárult a Renault új erőforrása, és melynek köszönhetően már a nyári szünet előtt a Ferrari elé kerültek a gyártók bajnokságában. Bár szeretnék megtartani ezt a pozíciót, komolyabb fejlesztéseket már nem fognak bevetni, hiszen sokkal fontosabbnak tartják, hogy 2017-re figyeljenek.

Jövőre ugyanis ismét komolyan megváltoznak a szabályok, ez pedig lehetőséget teremhet a Mercedes utolérésére, sőt akár a címvédő legyőzésére is, egy a Red Bullhoz hasonló csapatot pedig csak ez tenne igazán boldoggá. „Van néhány apróság a szingapúri hétvégére” – nyilatkozta nemrég Horner a fejlesztésekről. „Most már az egész gyár 2017-re összpontosít. Vannak kisebb frissítések a 2016-os autóhoz, de már semmi komoly” – tette hozzá.

Persze nem meglepő, hogy Szingapúrban még bevetnek néhány újítást, hiszen talán ezen a hétvégén lesznek a legközelebb ahhoz, hogy megszerezzék idei második futamgyőzelmüket, a pálya ugyanis papíron fekszik az autójuknak, a Mercedes pedig tavaly szenvedett a villanyfényes futamon. Részben ezen okok miatt egyelőre Horner is magabiztosan várja a hétvégét.

„Ez egy más típusú versenypálya” – utalt a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíj helyszínére, ahol komoly hangsúly kerül a motorokra, és ahol a Red Bull a bakui viadal óta először maradt le a dobogós helyezések egyikéről. „Jobb eredményekre számítunk. Remélhetőleg közelebb kerülünk majd a Ferrarikhoz, és jobban megnehezíthetjük a dolgukat, mint Monzában. Monza egy erőpálya volt, hosszú egyenesekkel és lassabb kanyarokkal. Egyértelmű, miért voltunk ott, ahol” – magyarázza.

„Jobb helyzetben vagyunk, mint 12 hónappal ezelőtt voltunk, de még mindig hosszú utat kell megtennünk, hogy lecsökkentsük a hátrányunkat. Viszont jól tudjuk, hogy vannak pályák, melyek jobban fekszenek az autónknak. Szingapúr, Malajzia, Japán és Mexikó. Elvileg ezeken jól kellene teljesítenünk” – zárta gondolatát egy kis előretekintéssel.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához