A Red Bull már minden pályán veszélyes

írta: M4Sport
2016. április 28. 12:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull idei első dobogós helyezését megszerző Danyiil Kvjat úgy véli, csapatának már egyetlen pályatípustól sem kell tartania – ezentúl valamennyi helyszínen megkeseríthetik a Ferrari és a Mercedes életét!

Nemcsak a lendületét, de az önbizalmát is visszanyerte az előző két szezonban sokat szenvedő Red Bull a vártnál erősebb idénykezdésével. Danyiil Kvjat Kínában annak ellenére lett harmadik, hogy a hosszú egyenesekkel tarkított pálya elméletben nem is igazán volt az autója terepe, Daniel Ricciardo pedig eközben az egyik legjobb versenytempót diktálta a mezőnyben, mellyel a 17.-ről a 4. helyig kapaszkodott előre.

A hétvégén hazai pályán versenyző Kvjat úgy véli, már nincs olyan helyszín, amelytől a gyengébb motorral versenyző Red Bullnak tartania kell. „Tavaly mindig végiggondoltuk, melyik pályák fekszenek nekünk és melyikek nem. Most már nem kell így gondolkodnunk többé” – jelentette ki Oroszországban. „Most úgy tűnik, valamennyi pálya fekszik nekünk, különösen a versenytempónk erős mindenütt. De lassan az időmérőkön is jobbak leszünk. Kína és Bahrein is erőpálya, de komoly csatára kényszerítettük a Ferrarit, amikor azonos gumin voltunk. Egész könnyen kezeltük a helyzetet, és nem látom akadályát annak, hogy Szocsiban is erősek legyünk.”

Sanghaj ugyanakkor nemcsak a Red Bullnak, Kvjatnak is komoly lökést adott. Az orosz idénye távolról sem indult jól: az első két hétvégén már az időmérő edzés korai szakaszában kiesett, így a rajtrács második felére került, miközben csapattársa rendre ott volt a Mercedesek és a Ferrarik mögött. Kvjat Bahreinben kissé kétségbeesettnek is tűnt újabb kvalifikációs malőrje kapcsán, ráadásul mindeközben egy plusz teher is nehezedik a vállára: a Toro Rossónál Max Verstappen és Carlos Sainz arra vár, hogy 2017-ben ülést kapjon a Red Bullnál.

A kínai dobogójával Kvjat ugyanakkor jelezte, korai még leírni őt. „Ennek az volt az üzenete, hogy ha az F1-ben így végzed a dolgod, biztonságban lehetsz, függetlenül attól, hogy alakulnak a külső tényezők” – nyilatkozta eredményéről. „Természetesen a Red Bull-lal képzelem el a jövőmet, és természetesen velük szeretnék nyerni is. Ez az álmom. De ennek az érzésnek kölcsönösnek kell lennie, és remélem, hogy hamarosan bebizonyosodik, hogy az is. Szeretnék olyan sok pontot szerezni a csapatnak, amennyit csak lehet, és még a mostani nehéz időkben is a legjobbamat akarom nyújtani. A tavalyi nehéz év volt számomra, de így is én szereztem a több pontot a csapatnál, és ezt mindenkinek el kell ismernie. Remélem, a jövőben érezni is fogom, hogy elismerik.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ