A Red Bull megérezte a vérszagot – még van tartalék az autóban!

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 18:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár az edzésen elmaradtak Nico Rosbergtől, Daniel Ricciardo szerint van még tartalék a Red Bull autójában, így Szingapúrban valóban reális esélyük lehet a győzelemre. A bikások most Max Verstappen szerint is „határozottan közelebb” vannak a címvédőhöz.

A továbbfejlesztett Renault-motor, a pálya jellege, és a Mercedes tavalyi problémái miatt többen a Red Bullt tartották a hétvége favoritjának, tegnap azonban még mindig pilóta igyekezett óvatosan nyilatkozni. A szabadedzések után azonban ők is bizakodóbbá váltak, noha pénteken Nico Rosberg futotta meg a leggyorsabb kört, sőt a ferraris Kimi Räikkönen is előttük végzett.

„Este még dolgoznunk kell egy kicsit, de szerintem találunk pár dolgot. Nem keseredtem el a tempó miatt” – nyilatkozta Ricciardo. „Azt hiszem, jó helyen vagyunk, főleg ha figyelembe vesszük, hol lehetünk ezzel az autóval, amiből szerintem még többet ki tudunk hozni. Ha megtaláljuk ezt a tempót, akkor a holnapi napunk rendben lesz. Ahogyan az várható volt, a három csapat itt fél másodpercen belül van” – utalt magukra, a Mercedesre és a Ferrarira.

Amikor megkérdezték, holnap harcba szállhat-e az első soros indulásért, meglehetősen határozottan válaszolt. „Ez a terv! Ha bejönnek a módosítások, akkor erősek leszünk holnap. Többé-kevésbé ott vagyunk, ahol lennünk kell. Változtatunk egy kicsit ma este, és harcban leszünk. Rosberg volt a leggyorsabb, viszont ha minden rendben lesz, közel lehetünk hozzájuk az időmérőn. Ez a futam a mi esélyünk. Ha a következő versenyek mind szárazak lesznek, akkor ez a mi igazi nagy esélyünk, hogy okozzunk egy kis izgalmat. Azt hiszem, a szurkolók is ezt akarják látni” – magyarázta.

„Nem azt mondom, hogy az utolsó esély” – tette hozzá gyorsan. „Ha megérkezik az eső, akkor a többi futamon is lehet keresnivalónk. Tudjuk, hogy Japánban nagyon versenyképesek vagyunk a vizes pályán, de ha száraz lesz, akkor valószínűleg ez a mostani a legjobb lehetőségünk. Úgy érzem, nagyon jó hétvége lehet ez, ha kihozzuk a maximumot az autóból. Úgy érzem, ma még maradt benne egy kicsit. De megpróbáljuk kihozni, vagy nagyon közel kerülni hozzá” – zárta gondolatát.

Az új motorral köröző Verstappen is hasonló gondolatokat osztott meg a nyilvánossággal a pénteki edzésnap után. A fiatal holland (aki mindkét szabadedzésen gyorsabb volt csapattársánál; az elsőt például ő nyerte) úgy érzi, holnap közelebb kerülhet a Mercedeshez. „Jó nap volt ez a csapat számára, igaz, a második edzés lehetett volna egy kicsit jobb is, de többé-kevésbé így is ott vagyunk, ahol lennünk kell. Tudjuk, mit kell tennünk holnapig, szóval majd meglátjuk, mire jutunk” – kezdte.

„Ezen a pályán a négytizedes lemaradás semmi. Ha egy kicsivel jobb lesz az egyensúly, akkor jobban bízol majd az autóban és a köridőd is javul. Ami engem illet, ez egyre jobb és jobb lett. Egyértelmű, hogy sokkal jobban indult ez a hétvége, mint a többi utcai versenyem. A Mercedes ismét erősnek tűnik. A második edzés nem volt tökéletes, de azért ott voltunk az elején. Elégedettek lehetünk vele. Azt hiszem, még javíthatunk egy kicsit, szóval várom az időmérőt. Szerintem ez a hétvége a csapat legjobb esélye a győzelemre. Monaco után ez a legjobb pálya számunkra” – jelezte.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához