A Red Bull meglepetést okoz?

írta: M4Sport
2016. augusztus 25. 20:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo úgy érzi, a Red Bull versenyképes lehet a Belga Nagydíjon, és Lewis Hamilton büntetése is segíthet az istállón, hiszen csak egy Mercedes ellen kell küzdeniük. Bár főként a stuttgartiak megszorongatásáról beszélt, a Ferrarit sem akarja leírni…

A bikások remek formában zárták az első félévet: több versenyen is ők voltak a Mercedes első számú üldözői, sőt a tabellán is a Ferrari elé ugrottak. Németországban például sikerült „szétválasztaniuk” a címvédő istálló versenyőzit, miután Max Verstappen és Daniel Ricciardo is Nico Rosberg elé került, igaz, a futamgyőztestől (Lewis Hamiltontól) így is elmaradtak.

„Hockenheimben jó volt a versenytempónk” – nyilatkozta az ausztrál a spái sajtónapon. „A magyar futamon egy kicsit elmaradtunk, de sikerült fordítanunk. Igaz, Lewis kézben tartotta az irányítást, de nem hiszem, hogy Németországban sokkal gyorsabbak voltak, az a pálya pedig nem fekszik jobban az autónknak, mint a belga. Ha megtaláljuk a jó beállításokat, ha csak egy Mercedes lesz előttünk, akit nyomás alá helyezhetünk, például egy jó rajttal, akkor lehet keresnivalónk. Majd meglátjuk!”

Bár elsősorban az üldözöttre összpontosít, Ricciardo az üldözőkről sem akar elfeledkezni, azaz a Ferrari pilótáit sem szeretné leírni a hétvége előtt. „Nem akarok megfeledkezni a Ferrariról. Igaz, hogy az előző futamokon előnyben voltunk, de lesznek versenyek, ahol változhat a helyzet. Most egy érdekes hétvége vár ránk, de ha rendben lesz az autó, versenyképesek leszünk” – magyarázta.

Az ausztrál szerint a Ferrari egyértelműen csak az olaszországi hétvégén lehet előnyben a második hely megszerzéséért folyó küzdelemben. „Most azt hiszem, eléggé közel leszünk egymáshoz. Monzában elvileg le kell, hogy győzzenek bennünket. Ha ott is gyorsabbak tudnánk lenni náluk, az nagyon jó lenne, hiszen később olyan pályák jönnek – például Szingapúr és Japán – melyek papíron inkább a mi autónknak kedveznek” – latolgatta az esélyeket.

„De most erről a hétvégéről beszéltünk, és egyelőre nem is akarok ennyire előre szaladni. Versenyről versenyre haladunk, és ha kihozzuk a legjobbat az autónkból, akkor legyőzhetjük őket. De nem akarom leírni őket, és Sebastiant (Vettel) sem akarom leírni, mert képes nagy fordításokra, akárcsak Kimi (Räikkönen), ha jó napja van. Felkészültünk arra, hogy harcba szállunk a Mercedesszel, és reméljük, erre sor is kerül majd, de arra is fel vagyunk készülve, hogy a Ferrari is csatlakozhat a játékhoz” – zárta gondolatát a háromszoros futamgyőztes.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. augusztus 25. 22:14  

van esély.

HairHungary